De lente is weer begonnen, wat betekent dat veel webshops de nieuwste collecties online hebben gezet en restaurants hun menukaarten weer zomer proof gaan maken. Veel mensen krijgen deze periode weer zin om hun kledingkast een opfrisbeurt te geven en op zoek te gaan naar de gezelligste terrasjes in de zon. Omdat zij zich vaak eerst online oriënteren om inspiratie op te doen, is het als bedrijf extra belangrijk online vindbaar te zijn en als eerste naar boven te komen in de zoekresultaten. Zo kan online adverteren voor iedereen relevant zijn.

Er zijn natuurlijk tal van mogelijkheden om deze online vindbaarheid voor jouw bedrijf te optimaliseren. De grote keuze aan mogelijkheden met betrekking tot online adverteren zorgt bij veel ondernemers voor wat verwarring, waardoor men vaak door alle bomen het bos niet meer ziet. Bij The Dare Company denken wij graag mee met deze ondernemers en maken wij er iedere dag opnieuw een uitdaging van om voor jouw online onderneming de beste resultaten te bereiken.

De combinatie tussen online en offline adverteren

Binnen de marketingwereld is het mogelijk om op twee verschillende manieren te adverteren, namelijk online en offline. Beide manieren zijn erg efficiënt en zorgen ervoor dat de naamsbekendheid en het aantal bezoekers voor jouw onderneming zullen stijgen. Juist omdat ze beide op een unieke manier effectief zijn is het erg relevant om de verschillende marketingmiddelen met elkaar te combineren. Zo wordt het bereik nog groter en zullen de resultaten sneller merkbaar zijn. Deze mix tussen offline en online marketing wordt ook wel de gouden combinatie genoemd!  

adwords 

Search Engine Advertising  

Het is belangrijk om vooraf na te gaan welke kanalen je het beste in kan zetten voor het doel wat je wilt gaan bereiken. Search Engine Advertising, ook wel SEA genoemd, is een manier om bijvoorbeeld het doel ‘snel meer website bezoekers en conversies behalen’ te bereiken. Aan de hand van advertenties binnen Google is het mogelijk om op bepaalde zoekwoorden te bieden waardoor jouw website vertoond wordt in de top drie posities in Google. Hierbij zoekt een potentiële klant dus al naar de producten of services die je aanbiedt. Bij deze effectieve manier van adverteren is het mogelijk het budget wat je wilt besteden zelf te bepalen.

Adverteren via social media

Social media is een medium waar we tegenwoordig bijna allemaal gebruik van maken. Facebook, Instagram, Snapchat, LinkedIn en Twitter, we kunnen bijna niet meer zonder. Omdat we het zoveel gebruiken kan het erg relevant zijn om te adverteren via een van deze kanalen. Het targeten van de juiste doelgroep en locatie zorgt ervoor dat jij je doelen binnen no-time bereikt.

Voordelen online adverteren

Online adverteren brengt veel voordelen met zich mee. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk jouw advertentie zo specifiek te maken als je zelf wilt. Denk hierbij aan wie je wilt bereiken en welke zoekintentie diegene heeft. Een ander voordeel is dat de resultaten die behaald zijn ook heel makkelijk en overzichtelijk terug te vinden zijn. Tot slot maakt online adverteren het ook heel gemakkelijk om de potentiële doelgroep die reeds interesse in jou heeft getoond opnieuw te bereiken door een remarketing campagne te starten.

Kan jij ook niet wachten om te starten met het online adverteren, om zo het hoogst mogelijke resultaat te bereiken? Wij in ieder geval niet! Wij zijn dagelijks bezig met het opzetten van succesvolle campagnes voor onze klanten. Benieuwd hoe wij dit doen? Wij vertellen hier graag alles over onder het genot van een bakje koffie bij ons op kantoor! Neem contact met ons op of plan een afspraak in om alle mogelijkheden met ons door te nemen.