Wolters Kluwer & The Dare Company

Eén van onze mooie klanten is Wolters Kluwer. Wolters Kluwer is een uitgeverij die wereldwijd informatie, software en service levert aan juridische, zakelijke, fiscale, accountancy, audit, risicomanagement, compliance sector en gezondheidszorg instanties. Door de juiste manier van inspelen op de behoeften van hun klanten en het inzicht houden van de veranderingen op de markt, zijn zij wereldwijd leading in hun werkgebied. Wolters Kluwer is actief in meer dan 180 landen en heeft miljoenen afnemers.

Digital Magazine

In het begin van 2017 hebben wij als marketing & communicatiebureau de opdracht gekregen om een digital magazine te maken. Wolters Kluwer was op zoek naar een manier waarbij zij hun klanten op een mooie en creatieve manier konden informeren over nieuwe mogelijkheden in de markt. Maar ook over discussies op het gebied van Intellectual Property (IP), het verhaal, IP thought leadership en hoe klanten de producten ervaren waren aandachtspunten van het magazine. Dit is waar wij om de hoek kwamen kijken en een oplossing moesten vinden voor deze uitdaging.

Concepten

We zijn deze samenwerking begonnen met een kick-off workshop op het hoofdkantoor van Wolters Kluwer. De accountmanager is samen met een van onze User-Experience designers langs gegaan om te achterhalen wat zij in gedachten hadden en hoe we dit konden doorvertalen naar een goed en sterk concept.

Na de workshop bij Wolters Kluwer hebben we kunnen concluderen dat de beste oplossing voor Wolters Kluwer een online magazine is. Het digitale magazine zal verschillende onderwerpen en categorieën uitlichten op het gebied van Wolters Kluwer Intellectual Property Law. De lezer zal vanuit verschillende pagina’s door kunnen klikken naar de website, een video of contactgegevens behorende bij het desbetreffende onderwerp.

Interactie ontwerp

Nadat er bepaald was wat er gemaakt moest worden om het doel van Wolters Kluwer te kunnen bereiken, begonnen onze ontwerpers met het uitdenken en schetsen van het interactie-ontwerp van het digitale magazine. Als eerst werd er een flowchart gemaakt om de structuur van het digital magazine te bepalen. Aan de hand van dit schematische overzicht kunnen de ontwerpers en developers zien wat er ontworpen moet worden en waar welke schermen aan elkaar gekoppeld zijn.

Nadat de flowchart gemaakt is en we tot overeenkomst zijn gekomen met de klant, is onze interactie ontwerper begonnen met het uitdenken van het skelet van het digital magazine, in vakjargon: wireframing. In deze fase wordt er bepaald waar de tekst, afbeeldingen en buttons moeten komen. Ook wordt er bepaald hoe de animaties zullen bewegen en wat er bijvoorbeeld gebeurt zodra de menubalk uitklapt.

Verschillende versies zijn gemaakt en werden getest door middel van A/B testen en paper prototypes. Na het analyseren van de uitslag van deze testen, hebben we ontwerpen kunnen uitsluiten en het beste interactie ontwerp gekozen om visueel uit te werken.

Visualiseren

In deze fase van het ontwerpproces kon het interactie ontwerp doorvertaald worden naar een visueel ontwerp. Hierbij was het van belang dat de huisstijl van Wolters Kluwer werd doorgevoerd en het ontwerp de juiste look-and-feel had.

Bij dit project was het erg belangrijk dat er gebruik werd gemaakt van grote afbeeldingen die de tekst ondersteunden. Onze User-Interface designer heeft sprekende afbeeldingen gezocht en deze zo bewerkt dat ze visueel nog aantrekkelijker werden en ook de teksten beter ondersteunden. De huisstijl kleuren van Wolters Kluwer zijn doorgevoerd en matchten met de gebruikte afbeeldingen.

Online marketing

Naast bovenstaande digital magazine, verzorgen wij veel visuals en marketinguitingen voor verschillende delen van Wolters Kluwer. Zo hebben wij advertenties gemaakt voor Kluwer Intellectual Property Law en Kluwer Competition Law. Ook hebben wij verschillende e-mail templates en nieuwsbrieven ontworpen die Wolters Kluwer versturen naar hun klanten.

-

Advertenties

Deze advertenties worden gemaakt voor verschillende social media platformen, zoals Google, Facebook, Twitter en Linkedin. Het hoofddoel voor deze visuals is om kort en krachtig een boodschap over te brengen met ondersteunend beeld. Dit hebben wij gedaan voor boekpublicaties, nieuwe features en ontwikkelingen van Wolters Kluwer en quotes van werknemers en klanten van Wolters Kluwer.