Social media marketing

Om het meeste uit je sociale media te halen, moet je echt een alleskunner zijn. Je bent een online marketeer, designer, copywriter en social advertising expert. Weet je niet hoe je dit moet doen? Of heb je hier gewoon geen tijd voor? Geen probleem! The Dare Company weet alles over het succesvol inzetten van social media marketing. Van het maken van content en het bepalen van strategieën tot social advertising; alles om jouw marketing (communicatie) doelstellingen te behalen!

Wat is social media marketing?

Wellicht heb je nog nooit van social media marketing gehoord, dus allereerst enige uitleg.

Social Media Marketing (SMM) is een marketingtechniek waarbij social media kanalen worden ingezet om de marketing (communicatie) doelstellingen te behalen. Er wordt gebruik gemaakt van platformen zoals Facebook, LinkedIn, Instagram, X (Twitter), TikTok en Snapchat.

Anders dan de alternatieven, heeft deze vorm van marketing een interactief karakter, waarbij dus specifieke klanten niet alleen worden gezocht, maar ook worden gestimuleerd actief deel te nemen aan de communicatie. Dit gebeurt in de vorm van likes, het delen van berichten, reacties plaatsen of simpelweg het volgen van de pagina van je bedrijf. Zo vind je niet alleen je klanten, maar leer je ze ook nog beter kennen en doen ze zelfs een stukje marketingwerk voor je!

Een voorbeeld van de socials die wij verzorgd hebben is Vlietkinderen. Zie de foto hiernaast.

Lees hier meer over Facebook Marketing

social media marketing

Vergroot je bereik met social mediaWij verzorgen de socials voor Brand New Magazine.

Waarom social media marketing?

Social media marketing is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de wereld van marketing. Het is belangrijker dan ooit om mensen via de nieuwste communicatie kanalen te bereiken. Een gebrek aan aanwezigheid, of op de verkeerde manier aanwezig zijn, op de sociale media kan ervoor zorgen dat de concurrentie je langs alle kanten voorbij schiet. 

De voordelen van social media marketing

Met de juiste aanpak kunnen bedrijven veel voordelen halen uit hun social media marketing. Belangrijke voordelen zoals:

  • Vergroot bereik en naamsbekendheid
    Je bereikt je doelgroep relatief makkelijk via social media. Je hebt niet alleen een middel om een grote groep mensen te bereiken, maar je kunt ook nog eens op een toegankelijke manier de juiste mensen (je target audience) vinden en bereiken. Goede content kan je organisatie in een mum van tijd immens populair maken! 
  • Goed voor SEO en stimuleert websiteverkeer
    Google neemt social media mee als factor in de ranking van jouw website. Door in de posts een link naar je website te plaatsen, zal het verkeer naar je website aanzienlijk stijgen. Het is dus een extra voordeel voor zowel je zoekmachine optimalisatie, als voor je social media zelf!

Social media uitbesteden

Bij The Dare Company begrijpen we de uitdagingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd als het gaat om social media marketing. Daarom bieden we altijd oplossingen die perfect aansluiten op jouw behoeften. Met meer dan 17 jaar ervaring in zowel binnen als buiten Rotterdam, beschikken we over de benodigde kennis, expertise en bekendheid met succesvolle strategieën die specifiek zijn afgestemd op verschillende branches. Kies voor onze service op maat en bereik je doelen met ons deskundige team. Lees snel verder voor meer informatie!

Benieuwd naar de prijzen voor social media uitbesteden? Ontdek meer via de onderstaande knoppen!

PRIJZEN BEKIJKEN

LEAFLET BEKIJKEN

marketing met social mediaDe socials van Design Object.

Aan de slag met jouw social media strategie

Succesvolle social media marketing vraagt om de juiste strategie. In de meeste gevallen hebben bedrijven geen strategie voor hun social media. Herken jij dit? Wij hebben de expertise in huis om een social media strategie op te stellen die jouw marketing (communicatie) doestellingen waarmaakt!

Voordat we aan de slag gaan, analyseren we je huidige social media kanalen en onderzoeken de knelpunten. Kanalen worden waar nodig uitgebreid en ingericht. De hiervoor passende strategie en doelstelling(en) nemen we op in het social media plan. Vervolgens gaan we aan de slag met het maken van de contentkalender. Dit is een concrete planning waarin vastgesteld is wanneer welke content wordt gepubliceerd op welk kanaal. Hierbij houden we rekening met de doelgroep en onderzoeken we waar en wanneer ze online zijn.

Content voor social media die het verschil maakt

Je wilt de aandacht trekken van je (toekomstige) fans. Lastig, want de concurrentie tussen bedrijven op social media is hoog. Onze social media specialisten weten precies hoe ze effectieve content voor jouw social media marketing moeten creëren. We nemen jouw social mediakanalen onder de loep en schrijven een social media marketingplan met daarbij een gedegen strategie, zodat dit direct uitvoerbaar is. Dit kunnen we voor zowel de B2B als B2C markt. Uiteindelijk zul jij profiteren van meer likes, reacties, pins, plusjes, followers en hartjes. Onze schrijftalenten weten precies de juiste snaar te raken voor verhoging van engagement (ofwel: betrokkenheid) en hierdoor ontwikkel je een sterker merk!

Het prikkelen van de ogen met visuele content

Onze creatieve tak creëert visuele content die perfect aansluit op de tekstuele content. Denk aan creatieve afbeeldingen die meteen de aandacht trekken. Maar ook video’s of animaties zorgen voor een hoger engagement. Wij produceren visuele content die perfect aansluit op jouw doelgroep. Denk hierbij aan foto’s die steil achterover deden slaan, een bedrijfsfilm voor op YouTube en de creatiefste TikToks.

Beschik je zelf niet over de middelen en kennis om visuele content mee te maken? Onze content specialisten staan te springen om aan de slag te gaan en gaan graag elke uitdaging aan!

Adverteren op social media

Snel resultaat behalen door middel van je social media kanalen? Ook dat kan! We hebben ruime ervaring met social media advertising. We zetten een campagne op aan de hand van jouw marketing (communicatie) doelstelling(en). Vervolgens targetten we de gewenste doelgroep en zorgen we dat het bericht onder potentiële fans getoond wordt. We hebben door de jaren heen al meerdere succesvolle campagnes verricht op advertentie-platformen zoals Facebook, Instagram, Pinterest en LinkedIn.

Veelgestelde vragen over social media marketing

Hieronder staan veelgestelde vragen over social media marketing met hun antwoorden.

Wat is social media marketing?

Onder social media marketing verstaan we de marketingactiviteiten die via de verschillende social media kanalen worden uitgevoerd.

Hoe werkt social media marketing?

Bij social media marketing maak je een campagne aan waarin je meerdere advertentiegroepen plaatst. Deze advertentiegroepen bevatten de berichten die je wilt verspreiden. Vervolgens betaal je telkens wanneer iemand op je advertentie klikt.

Waarom is social media belangrijk?

Social media is niet meer weg te denken en hoewel de platformen komen en gaan, moet je als bedrijf zichtbaar zijn op het platform wat het beste aansluit bij je doelgroep. Zo zitten B2B bedrijven veel vaker op LinkedIn dan op andere kanalen. Via social media is het mogelijk om jouw doelgroep te bereiken en te voorzien van relevante informatie.

Waarvoor zet je social media marketing in?

Social media wordt voornamelijk ingezet om awareness te creëren rond je merk en diensten. Social media marketing wordt over het algemeen niet ingezet om conversies te behalen.