Gratis website check

Social media marketing

Om het meeste uit je sociale media te halen, moet je echt een alles-kunner zijn. Je bent een online marketeer, designer, copywriter en social advertising expert. Weet je niet hoe je dit moet doen? Of heb je hier gewoon geen tijd voor? Geen probleem! The Dare Company weet alles over het succesvol inzetten van social media marketing. Van het maken van content, het bepalen van strategieën tot social advertising, alles om jouw marketing (communicatie) doelstellingen te behalen.

Wat is social media marketing?

Wellicht heb je nog nooit van social media marketing gehoord, dus allereerst enige uitleg.

Social Media Marketing (SMM) is een marketingtechniek waarbij social media kanalen worden ingezet om de marketing (communicatie) doelstellingen te behalen. Er wordt gebruik gemaakt van platformen zoals, Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter, TikTok en Snapchat. Anders dan de alternatieven, heeft deze vorm van marketing een interactief karakter.

social media marketing


Vergroot je bereik met social media

Waarom social media marketing?

Het is niet langer oke om te denken; nou, die social media komt vroeg of laat wel. Tegenwoordig is het inzetten van social media marketing via de juiste kanalen essentieel. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat uw marketinginspanningen een middel zijn om een doel te bereiken en niet een doel opzich.

De voordelen van social media marketing

Met de juiste aanpak, kunnen bedrijven veel voordelen halen uit hun social media marketing. Belangrijke voordelen zoals:

  • Vergroot het bereik en naamsbekendheid

Je kunt de doelgroep nu ook bereiken via social media. Tevens zorgt dit ervoor dat ze je eerder zullen herkennen.

  • Goed voor SEO en stimuleert websiteverkeer

Google neemt social media mee als factor in de ranking van jouw website. Door in de posts een link naar je website te plaatsen, zal het verkeer naar de website aanzienlijk stijgen. Het is dus een extra voordeel voor zowel je zoekmachine optimalisatie, als social media.

Social media uitbesteden

Veel bedrijven willen graag aan de slag met hun social media, maar hebben er vaak te weinig tijd, kennis en mankracht voor. Je social media laten uitbesteden bij The Dare Company is dan ook de juiste beslissing. Onze social media specialisten helpen jou graag bij het realiseren van succesvolle social media marketing. Hoe wij dit doen? Lees gauw verder!
marketing met social media

Aan de slag met jouw social media strategie

Succesvolle social media marketing vraagt om de juiste strategie. In de meeste gevallen hebben bedrijven geen strategie voor hun social media. Herken jij dit ook? Wij hebben de expertise in huis om een social media strategie op te stellen die jouw marketing (communicatie) doestellingen doet waar te maken.

Alvorens we aan de slag gaan, analyseren we je huidige social media kanalen en onderzoeken de knelpunten. Kanalen worden waar nodig uitgebreid en ingericht. De hiervoor passende strategie en doelstelling(en) nemen we op in het social media plan. Vervolgens gaan we aan de slag met het maken van de contentkalender. Dit is een concrete planning wanneer content wordt gepubliceerd op welk kanaal. Hierbij houden we rekening met de doelgroep en onderzoeken waar en wanneer zij online zijn.  The Dare Company heeft dé expertise in huis om voor elk kanaal passende content te creëren.

Content voor social media die hét verschil maakt

Je wilt de aandacht trekken van je (toekomstige) fans. Lastig, want de concurrentie tussen bedrijven op social media is hoog.  Onze social media specialisten weten precies hoe ze effectieve content voor jouw social media marketing moeten creëren. We nemen jouw social mediakanalen onder de loep en schrijven een social media marketingplan met daarbij een gedegen strategie, zodat dit diect uitvoerbaar is. Dit kunnen we voor zowel de B2B als B2C markt. Uiteindelijk zul jij profiteren van meer likes, reacties, pins, plusjes, followers en hartjes. Onze schrijftalenten weten precies de juiste snaar te raken voor verhoging van engagement, ofwel betrokkenheid en hierdoor ontwikkel je een sterker merk.

Het prikkelen van de ogen met visuele content

Onze creatieve tak creëert visuele content die perfect aansluit op de tekstuele content. Denk aan creatieve afbeeldingen die meteen de aandacht trekken. Maar ook video’s zorgen voor een hoger engagement. Wij produceren visuele content die perfect aansluit op jouw doelgroep. Denk hierbij aan foto’s die steil achterover deden slaan, een bedrijfsfilm voor op YouTube en de creatiefste TikToks.

Beschik je zelf niet over de middelen en kennis om visuele content mee te maken? Onze content specialisten staan te springen om aan de slag te gaan en gaan graag elke uitdaging aan.

Adverteren op social media

Snel resultaat behalen door middel van je social media kanalen? Ook dat kan! We hebben ruime ervaring met social media advertising. We zetten een campagne op aan de hand van jouw marketing (communicatie) doelstelling(en). Vervolgens targetten we de gewenste doelgroep en zorgen we dat het bericht onder potentiële fans getoond wordt. We hebben ruime ervaring met social media advertising.  Daardoor hebben we, door de jaren heen, al meerdere succesvolle campagnes verricht op advertentie-platformen zoals Facebook, Instagram, Pinterest en LinkedIn.

Meer weten over adverteren op Pinterest? Lees hier meer over de mogelijkheden van adverteren op Pinterest. 

Social media management door The dare Company

Ben jij er klaar voor om zegenvierende resultaten uit jouw social media te behalen? Doormiddel van onze social media management, helpen wij bedrijven die geen tijd voor of kennis over social media hebben. Wij nemen het hele traject, van plannen en bedenken tot creëren en plaatsen, voor jou over. Ook kom je met ons aanbod in verschillende soorten social media abonnementen, nooit voor een verrassing te staan! Ben je benieuwd geworden naar welke social media abonnementen The Dare Company te bieden heeft? Je weet ons te vinden!

Veelgestelde vragen over social media marketing

Hieronder staan de veelgestelde vragen met hun antwoorden over social media marketing.

Wat is social media marketing?

Onder social media marketing verstaan we de marketingactiviteiten die via de verschillende social media kanalen worden uitgevoerd.

Hoe werkt social media marketing?

Bij social media marketing maak je een campagne aan waarin je meerdere advertentiegroepen plaatst. Deze advertentiegroepen bevatten de berichten die je wilt verspreiden. Vervolgens betaal je telkens wanneer iemand op je advertentie klikt.

Waarom is social media belangrijk?

Social media is niet meer weg te denken en hoewel de platformen komen en gaan, moet je als bedrijf zichtbaar zijn op het platform wat het beste aansluit bij je doelgroep. Zo zitten B2B bedrijven veel vaker op LinkedIn dan op andere kanalen. Via social media is het mogelijk om jouw doelgroep te bereiken en te voorzien van relevante informatie.

Waarvoor zet je social media marketing in?

Social media wordt voornamelijk ingezet om awareness te creëren rond je merk en diensten. Social media marketing wordt over het algemeen niet ingezet om conversies te behalen.