Gratis website check

Huisstijl en Logo laten ontwerpen

Herkenbaarheid met een professionele uitstraling

Een zo goed mogelijke indruk achterlaten bij jouw doelgroep. Dat wil toch iedereen? Maar om dit te kunnen bewerkstelligen is de juiste expertise nodig. Want, waar moet je op letten bij het ontwerpen van een goede huisstijl? Wij ontwikkelen een herkenbare huisstijl die blijft prikkelen. Voor de herkenbaarheid van je merk, is het van belang dat alle uitingen dezelfde positieve associaties oproepen.

Zowel bij potentiele klanten, als bij bestaande klanten. Door meerdere elementen overal in terug te laten komen, zoals bijvoorbeeld de kleuren, het logo of kenmerkende woorden, bouw je herkenbaarheid op. Met onze jarenlange ervaring, helpen wij jou graag bij het ontwerpen van een professionele huisstijl en logo.

Wat is een huisstijl?

Wellicht dat je geen idee hebt wat een huisstijl is, dus beginnen we bij het begin. Een huisstijl is de visuele identiteit van je bedrijf, ofwel alle visuele elementen van de bedrijfsidentiteit. De huisstijl is vaak nauw verbonden met het imago en de identiteit van een bedrijf. Een identiteit is het beeld dat je van je eigen bedrijf hebt, hetgeen jou uniek maakt. Het imago is het beeld dat het publiek van jouw bedrijf heeft. Deze kunnen van elkaar verschillen, waardoor er een ruis ontstaat. Wij zorgen ervoor dat jouw identiteit op de juiste manier wordt overgebracht, zodat jullie identiteit en imago gelijk zijn.

huisstijl logo

Huisstijl toepassingen

Wij begrijpen als geen ander dat een herkenbare stijl die terug te vinden is in alle uitingen, zeer belangrijk is. Onze grafisch vormgevers hebben de expertise om ervoor te zorgen dat jouw huisstijl uniek en herkenbaar is. Maar wat valt er allemaal onder een huisstijl?

 • De naam van je bedrijf; 
 • Beeld- en/of woordmerk (logo);
 • Typografie (lettertype);
 • Gebruik van kleuren;
 • Vormentaal (vlakken/curves/opmaak);
 • Stijl van fotografie.

Wij ontwikkelen unieke huisstijlen voor elk merk!

De huisstijl kan in veel (marketing) uitingen worden doorgevoerd, zodat deze één geheel vormen. Doordat er één lijn wordt getrokken in de stijl van de uitingen, is het voor de doelgroep eenvoudiger om jouw merk te herkennen. Zo kunnen wij jouw huisstijl toepassen in:

 • Logo’s
 • Social media
 • Briefpapier en enveloppen
 • Offertes en facturen
 • (Nieuwe) website
 • Presentaties
 • Bedrijfskleding
 • Bedrijfsauto
 • Visitekaartjes
bedrijfs logo

Een nieuwe huisstijl ontwikkelen voor Kiki Oei!

Een leuk voorbeeld: de nieuwe en verfrissende huisstijl die wij voor tandartsenpraktijk Kiki Oei hebben mogen creëren. Hierbij is het oude logo gerestyled. Voor het nieuwe logo is er gebruik gemaakt van de dezelfde compositie, echter is de blauwe kleur van het logo verfrist. Deze stijl heeft ervoor gezorgd dat de professionele en vriendelijk sfeer nog beter naar voren komt! Oftewel, wij hebben een frisse wind laten waaien door de huisstijl van Kiki Oei. Bekijk hieronder de portfoliocase van Kiki Oei voor meer informatie.

Bekijk de portfolio case

Huisstijlhandboek voor meer houvast

Om je meer houvast te geven met het bewaken van de huisstijl, maken we speciaal voor jou een compleet huisstijlhandboek, ofwel styleguide genoemd. Het is een duidelijk overzicht met daarin alle gemaakte afspraken die betrekking hebben op de huisstijl. Daarnaast kan het, voor jou en externe partijen, handig zijn om aan te geven wat je juist níet moet doen. Het is uiteindelijk het belangrijkste dat de missie en visie van het bedrijf duidelijk worden overgedragen naar de doelgroep. Samen zorgen we voor een huisstijl waar je op kunt bouwen.

huisstijl ontwikkeling

Wij ontwerpen jouw logo met veel plezier!

Onze grafische vormgevers ontwerpen jouw logo met veel liefde en aandacht! Ook als het gaat om slechts een vernieuwde versie van het huidige logo. Hierbij letten wij goed op of dat het logo past bij de uitstraling van je bedrijf en of het jouw doelgroep aanspreekt. Daarnaast vergeten wij natuurlijk niet het belang van de marketingtechnische aspecten van het logo, want uiteraard moet het logo jouw bedrijf professioneel representeren. Hierbij wordt rekening gehouden met de kernwaardes van jouw product of dienst, welke we implementeren in het ontwerp van jouw unieke logo.

Wat is een logo en waarom is dit belangrijk?

Een logo is een grafisch uiting die jouw bedrijf representeert. Deze uiting bestaat uit beeld, tekst of een combinatie van beide. Een logo met alleen maar beeld, wordt ook wel een beeldmerk genoemd. Wanneer een logo uit alleen maar beeld bestaat, zoals afbeeldingen, abstracte vormen of symbolen, letten wij erop dat het logo goed herkenbaar is. Een logo met alleen maar tekst, heet ook wel een woordmerk. Tijdens het ontwerpen van een woordmerk, houden wij rekening met de typografie, schrijfwijze, stijl en het lettertype van het logo.

cryopower huisstijl
family first huisstijl
foodcheck logo
blending forces logo
kiki oei logo
promodil logo
rs sustainability logo
vlietkinderen logo

Waar moet een goed logo aan voldoen?

Een goed logo is tijdloos, origineel en herkenbaar. Natuurlijk kan het voorkomen dat gedurende jaren het ontwerp toe is aan vernieuwing. Neem als voorbeeld McDonald’s. Het logo begon met een rode achtergrond en het gele M teken. Tegenwoordig heeft het logo een groene achtergrond en een geel M teken. Het is dus belangrijk om een logo te ontwerpen die tijdloos is en herkenbaar blijft, ondanks eventuele aanpassingen. Wij nemen graag de tijd om te luisteren naar jouw wensen en adviseren welke opties het beste zijn voor jouw bedrijf.

Het belang van een uniek logo

Een logo kan de doorslaggevende factor zijn voor jouw potentiële gebruiker of klant of deze wel of niet met jouw bedrijf in zee gaat. Een sterk logo geeft vertrouwen en straalt professionaliteit uit. Wanneer een logo niet aansluit op de normen en waardes van jouw bedrijf, is de kans groot dat je daardoor klanten misloopt. Het is dus van groot belang dat jouw logo de juiste merkidentiteit door communiceert naar de doelgroep. Hierdoor wordt de drempel alsmaar kleiner om hun vertrouwen te winnen.

tjan tandheelkunde logo

Het nieuwe logo van Tjan Tandheelkunde geeft een lach op elk gezicht!

Voor tandartsenpraktijk Tjan Tandheelkunde hebben wij een nieuw logo ontworpen. Wij hebben ervoor gekozen om het mondje, dat zo kenmerkend is voor de tandartsenpraktijk, terug te laten komen in het nieuwe logo. Daarnaast is er ook een leuke twist aan het logo geven. De toegepaste stijlelementen moeten je doen laten denken aan de kunstwerken van Mondriaan. Zorgt dit logo ook voor een lach op jouw gezicht? Bij ons in ieder geval wel! Bekijk hieronder de portfoliocase van Tjan Tandheelkunde voor meer informatie.

Bekijk de portfoliocase