Herkenbaarheid met een professionele uitstraling

Een zo goed mogelijke indruk achterlaten bij jouw doelgroep. Dat wil toch iedereen? Maar om dit te kunnen bewerkstelligen is de juiste expertise nodig. Want, waar moet je allemaal op letten bij het ontwerpen van een goede huisstijl? Wij kunnen je daarmee helpen, en ontwikkelen een herkenbare huisstijl voor je organisatie die opvalt en blijft plakken. Voor de herkenbaarheid van je merk is het van belang dat alle uitingen dezelfde positieve associaties oproepen. Zowel bij potentiële als bij bestaande klanten. Door meerdere elementen overal in terug te laten komen, zoals bijvoorbeeld de kleuren, het logo of kenmerkende woorden, bouw je herkenbaarheid op. Met onze jarenlange ervaring helpen wij jou graag bij het ontwerpen van een professionele huisstijl en logo.

Wat is een huisstijl?

Een huisstijl is de visuele identiteit van je bedrijf, ofwel, alle visuele elementen van de bedrijfsidentiteit. De huisstijl is vaak nauw verbonden met het imago en de identiteit van een bedrijf. Een identiteit is het beeld dat je van je eigen bedrijf hebt, hetgeen jou uniek en opmerkelijk maakt. Het imago is het beeld dat het publiek van jouw bedrijf heeft. De identiteit en het imago van je organisatie kunnen van elkaar verschillen, waardoor er een ruis ontstaat. Daarom zorgen wij ervoor dat jouw identiteit op de juiste manier wordt overgebracht, zodat identiteit en imago gelijk aan elkaar zijn.

the dare company huisstijl

huisstijl logo

Huisstijl toepassingen

Wij vinden het ontzettend belangrijk er dat een herkenbare stijl is, die terug te vinden is in alle uitingen. Onze grafisch vormgevers hebben de expertise om ervoor te zorgen dat jouw huisstijl uniek en herkenbaar is.
Maar wat valt er allemaal onder een huisstijl?

 • De naam van je bedrijf
 • Beeld- en/of woordmerk (logo)
 • Typografie (lettertype)
 • Gebruik van kleuren
 • Vormentaal (vlakken/curves/opmaak)
 • Stijl van fotografie

Voor elk merk een unieke huisstijl

De huisstijl kan in alle (marketing) uitingen worden doorgevoerd, zodat deze één geheel vormen. Doordat er één lijn wordt getrokken in de stijl van de uitingen, is het voor de doelgroep eenvoudiger om jouw merk te herkennen en er een gevoel voor te ontwikkelen. Zo kunnen wij jouw huisstijl toepassen in:

 • Logo’s
 • Social media
 • Briefpapier en enveloppen
 • Offertes en facturen
 • (nieuwe) Website
 • Presentaties
 • Bedrijfskleding
 • Bedrijfsauto
 • Visitekaartjes

bedrijfs logo

Huisstijl voor Shape Your Ambition!

Een leuk voorbeeld: voor de STAR Management Week, het grootste off-campus business en recruitment evenement van de Benelux, hebben we de huisstijl mogen ontwikkelen voor het thema ‘Shape Your Ambition!’. De huisstijl moest betrekking hebben op die drie thema’s Academic, Career en Social, die we vormgegeven hebben door drie verschillende, opvallende kleuren te gebruiken:

 • Academic: turkoois. Kenmerken: enthousiast, creatief, inspireren.
 • Career: lichtblauw. Kenmerken: helder, diplomatiek, zakelijk.
 • Social: rood/roze. Kenmerken: energiek, liefdevol.

De rest van de huisstijl hebben we ingevuld door organische, beweeglijke (shaping) vormen te gebruiken, in de drie bovenstaande kleuren. We zorgen bij The Dare Company dat we bij alle vormen en kleuren die we gebruiken een onderbouwing hebben!

Bekijk de portfolio case


Huisstijlhandboek voor meer houvast

Om je meer houvast te geven met het bewaken van de huisstijl, maken we speciaal voor jou een compleet huisstijlhandboek, ook wel styleguide genoemd. Het is een duidelijk overzicht met daarin alle gemaakte afspraken die betrekking hebben op de huisstijl. Daarnaast kan het, voor jou en externe partijen, handig zijn om aan te geven wat je juist níét moet doen. Het is uiteindelijk het belangrijkste dat de missie en visie van het bedrijf duidelijk worden overgedragen naar de doelgroep, terwijl het er ook nog fantastisch uitziet. Mede dankzij ons huisstijlhandboek  zorgen we samen met jou voor een huisstijl waar je op kunt bouwen!

huisstijl ontwikkeling

Wij ontwerpen jouw logo met veel plezier!

Onze grafische vormgevers ontwerpen jouw logo met veel liefde en aandacht! Ook als het gaat om slechts een vernieuwde versie van het huidige logo. Hierbij letten wij goed op of het logo past bij de uitstraling van je bedrijf en of het jouw doelgroep aanspreekt. Daarnaast vergeten wij natuurlijk niet het belang van de marketingtechnische aspecten van het logo; het moet uiteraard jouw bedrijf professioneel representeren. Hierbij wordt rekening gehouden met de kernwaarden van jouw product of dienst - deze implementeren we in het ontwerp van jouw unieke logo.

Wat is een logo en waarom is dit belangrijk?

Een logo is een grafisch uiting die jouw bedrijf representeert. Deze uiting bestaat uit beeld, tekst of een combinatie van beide. Een logo met alleen maar beeld, wordt ook wel een beeldmerk genoemd. Wanneer een logo uit alleen maar beeld bestaat, zoals afbeeldingen, abstracte vormen of symbolen, letten wij erop dat het logo goed herkenbaar is. Een logo met alleen maar tekst, heet ook wel een woordmerk. Tijdens het ontwerpen van een woordmerk, houden wij rekening met de typografie, schrijfwijze, stijl en het lettertype van het logo.

cryopower huisstijl

kiki oei logo

foodcheck logo

blending forces logo

family first huisstijl

Waar moet een goed logo aan voldoen?

Een goed logo is tijdloos, origineel en herkenbaar. Natuurlijk kan het voorkomen dat na een aantal jaren het ontwerp toe is aan vernieuwing. Neem als voorbeeld McDonald’s. Het logo begon met een rode achtergrond en het gele M teken. Tegenwoordig heeft het logo een groene achtergrond, maar wel nog steeds een geel M teken. Het is dus belangrijk om een logo te ontwerpen dat tijdloos is en herkenbaar blijft, ondanks eventuele aanpassingen. Wij nemen graag de tijd om te luisteren naar jouw wensen en adviseren welke opties het beste zijn voor jouw bedrijf!

Het belang van een uniek logo

Een logo kan de doorslaggevende factor zijn voor jouw potentiële gebruiker of klant, en kan dus bepalen of deze wel of niet met jouw bedrijf in zee gaat. Een sterk logo geeft vertrouwen en straalt professionaliteit uit. Wanneer een logo niet aansluit op de normen en waarden van jouw bedrijf, is de kans groot dat je daardoor klanten misloopt. Het is dus van groot belang dat jouw logo de juiste merkidentiteit communiceert naar de doelgroep. Hiermee verlaag je de drempel voor het winnen van hun vertrouwen!

tjan tandheelkunde logo

Het nieuwe logo van Tjan Tandheelkunde geeft een lach op elk gezicht!

Voor tandartspraktijk Tjan Tandheelkunde hebben wij een nieuw logo ontworpen. Wij hebben ervoor gekozen om het mondje, dat zo kenmerkend is voor de tandartspraktijk, terug te laten komen in het nieuwe logo. Daarnaast is er een leuke twist aan het logo gegeven door stijlelementen toe te passen die je moeten doen denken aan de kunstwerken van Mondriaan. Zorgt dit logo ook voor een lach op jouw gezicht? Bij ons in ieder geval wel! Bekijk hieronder de portfolio case van Tjan Tandheelkunde voor meer informatie.

Bekijk de portfoliocase