Veelgestelde vragen

 Hieronder vind je onze FAQ, oftwel Frequently Asked Questions. 

Wat doet The Dare Company precies?

Wij leveren marketing- en communicatiediensten, zoals het ontwerpen en ontwikkelen van websites, flyers, posters, maar ook het uitvoeren van online marketingdiensten. En dat is nog niet alles. Voor een uitgebreide beschrijving van onze diensten verwijzen we je naar onze expertises. Staan jouw wensen hier niet tussen of wil je meer informatie? Maak een afspraak met ons om jouw plannen te bespreken!

Wat zijn de voordelen van het uitbesteden van marketing?

Het uitbesteden van marketingactiviteiten kan veel voordelen bieden. Het belangrijkste pluspunt van het uitbesteden van je marketing is dat je je hierdoor volledig op je core business kunt focussen. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over hoe je je bedrijf het beste kunt promoten én je kunt daarnaast ook nog eens geld besparen wanneer je je marketingactiviteiten uitbesteedt. Daarnaast kun je ervan verzekerd zijn dat wij de nodige kennis hebben in het marketing werkveld!

Zijn jullie gecertificeerd?

Jazeker! The Dare Company mag zich met trots Google gecertificeerd noemen. Dit betekent dat je kunt vertrouwen op de kennis en kunde van onze medewerkers. Zij weten door opleiding en ervaring hoe ze jou professionele hulp kunnen bieden. En heb je inhoudelijke vragen? Dan kun je bij ze aankloppen voor advies.

Wat onderscheidt jullie van de concurrentie?

The Dare Company bestaat uit drie verschillende units, elk met hun eigen talenten en expertises. Het praktische hieraan is dat we door deze diversiteit snel kunnen schakelen. Je kunt voor veel diensten bij ons terecht en je hoeft daardoor maar één bedrijf in te schakelen in plaats van meerdere bedrijven. Doordat wij met elkaar in één ruimte werken, zijn de lijnen kort en kunnen we veel samenwerken en overleggen. Dit maakt dat wij betere producten en diensten kunnen leveren, omdat vanuit elke unit wordt meegedacht en meegewerkt.

Hebben jullie ervaring met mijn branche?

The Dare Company heeft jarenlange ervaring met heel verschillende klanten. Deze klanten vallen ook onder uiteenlopende branches. Dit houdt het voor ons interessant om voor elke klant echt onderscheidende producten en diensten te leveren. Benieuwd naar de branches waar wij ervaring mee hebben? Bekijk dan onze speciale branches pagina. Staat jouw branche er niet tussen? Neem dan vooral contact met ons op. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.

Wat is het verschil tussen traditionele en online marketing?

Onder traditionele marketing vallen marketinguitingen zoals flyers, posters, magazines, etc. Bij online marketing draait het om de organisatie online te promoten en zichtbaar te maken. Wat het beste voor jou werkt is afhankelijk van jouw organisatie en branche. Daarom gaan we graag met jou om de tafel om de mogelijkheden te bespreken!

Wat is het verschil tussen een flyer, folder en brochure?

Flyers, folders en brochures worden regelmatig geproduceerd binnen onze ontwerpafdeling. Maar wat is het verschil tussen deze drie papieren producten? Een flyer bestaat uit één ongevouwen blad. Een folder is een of meerdere keren gevouwen waardoor je meerdere ‘pagina’s krijgt: vouw je één keer, dan krijg je een voor en achterkant en twee binnenpagina’s. Bij een wikkelvouw of zigzagvouw wordt een blad twee of meer keer gevouwen. Hierdoor kun je een folder opdelen in verschillende teksten en beelden en heb je controle over wat de lezer als eerste te zien krijgt. Een brochure is ‘gebrocheerd’; dit wil zeggen dat het meerdere bladen zijn die op een of andere manier aan elkaar gehecht zijn. Dit kan met bijvoorbeeld nietjes of met een naaisteek. De bladen worden vaak gevouwen in elkaar gehecht, waardoor een brochure meestal bestaat uit een veelvoud van vier pagina’s. Lees hier meer informatie over marketing drukwerk. 

Wat is het verschil tussen full color drukwerk (CMYK) en drukwerk in PMS kleuren?

‘Full color’ drukwerk bestaat uit de vier standaard ‘process colors’: Cyaan, Magenta, Yellow en Keycolor (zwart). Met deze vier kleuren kunnen de meeste kleuren gemengd worden. Met name drukwerk waarin kleurfoto’s gebruikt worden wordt in CMYK gedrukt. Wanneer een bedrijf een speciale set huisstijlkleuren zou willen doorvoeren en zeker wil zijn dat deze kleuren altijd hetzelfde gedrukt worden, dan is aan te raden om PMS of ‘Pantone Matching System’ kleuren te gebruiken. Deze kleuren zijn terug te vinden in een speciale kleurenwaaier. Meestal wordt PMS drukwerk uitgevoerd in maximaal twee kleuren, omdat het anders nogal in de kosten gaat lopen. PMS wordt ook toegepast wanneer een speciale kleur gebruikt wordt die niet te mengen is met de CMYK kleuren. Goud, metallic of fluor kleuren zijn hiervan een voorbeeld. Deze kunnen ook als extra drukgang bij CMYK drukwerk gedrukt worden, om een brochure wat extra’s te geven. Voor een impressie van het drukwerk dat wij in het verleden hebben geleverd voor onze klanten kun je een kijkje nemen in ons portfolio.

Wat is het verschil tussen RGB en CMYK kleuren in een bestand?

Als je foto’s aanlevert aan een drukkerij, ontwerpbureau, een magazine of andere bedrijven die met drukwerk te maken hebben, wordt er meestal gevraagd naar CMYK kleuren. Dit zijn de drukkleuren: Cyaan, Magenta, Yellow en Keycolor (zwart). Mocht je digitaal werk aan moeten leveren, voor bijvoorbeeld een website, dan volstaat beeld dat in RGB is opgebouwd. RGB staat voor Red, Green en Blue. Dit zijn de kleuren licht waaruit een beeldscherm is opgebouwd. Omdat een beeldscherm bestaat uit licht, kunnen RGB kleuren veel feller gemaakt worden dan CMYK kleuren op papier. Een fluorkleur komt hierdoor op een beeldscherm wel tot zijn recht, maar druk je hetzelfde beeld af met je printer, dan knalt deze een stuk minder hard van je papier af. Nieuwsgierig geworden? Onze designers kunnen jou alles vertellen over kleuren en drukwerk. Je kunt hier contact met ze opnemen.

Waarom is online marketing belangrijk?

Hoewel traditionele marketing niet altijd past bij een organisatie, is online marketing geschikt voor elk bedrijf. Ook kun je online veel meer mensen bereiken dan met offline content. Daarnaast is online marketing vaak goedkoper, makkelijker te realiseren en ook meetbaar.

Wat betekenen de termen ‘SEO’ en ‘SEA’ en wat is het verschil?

Binnen de online marketing kom je vaak de termen ‘SEO’ en ‘SEA’ tegen. Deze staan voor ‘Search Engine Optimisation’ en ‘Search Engine Advertising’, oftewel zoekmachineoptimalisatie en online advertenties. Deze twee technieken zijn erop gericht op websites beter vindbaar te maken en verkeer naar websites te krijgen. Met SEO gebeurt dit op organische, niet-betaalde manieren. Met SEA betaal je wel door advertenties te plaatsen en mensen op die manier naar je website te krijgen.

Waarom heb ik SEO nodig?

Om een website gevonden te laten worden, moet je website goed in elkaar zitten. Niet alleen technisch, maar ook qua boodschap en tekst. Je wilt immers dat de juiste mensen jou kunnen vinden. Daarom is een goed werkende website met daarop kloppende teksten van groot belang. En als je niet weet waar je moet beginnen, kunnen wij jou natuurlijk helpen.

Wat is linkbuilding?

Websites bezitten kracht; linkkracht. Deze kracht krijgt een website van andere websites die een link hebben geplaatst naar de betreffende website. En dit draagt ook weer bij aan de vindbaarheid van je website. Daarom is het belangrijk om actief links te plaatsen naar andere websites en links te krijgen van websites, om zo de ‘ranking’ van jouw website te verbeteren.

Waarom zou ik mijn social media uitbesteden?

Wij begrijpen dat het zelf bijhouden van de verschillende social media platformen voor bedrijven heel belangrijk is, maar dit kan ook een uitdaging zijn. Als je niet genoeg resources hebt bijvoorbeeld, kan structureel posten een hele klus worden. Wij kunnen het gehele onderhoud van de social mediakanalen uit handen nemen! Zo kunnen onze social media-experts nadenken over creatieve concepten, een contentkalender en kunnen onze designers ervoor zorgen dat jouw posts er mooi uitzien en engagement oproepen. En dat is zomaar een greep uit alle dingen die wij voor jou kunnen doen. Voor meer informatie verwijzen over onze diensten verwijzen wij je naar onze expertisepagina of kun je contact met ons opnemen.

Op welke social media platformen kunnen jullie content plaatsen?

Onze bestaande klanten vragen vooral diensten aan voor de sociale media platformen Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. Maar daar blijft het niet bij. Wil een klant liever actief online zijn op een ander platform, dan draaien onze social media-experts hun hand daar zeker niet voor om. U roept, wij draaien.

Wat is een SSL certificaat?

Soms zit het in de kleine dingen. Zo ook met een SSL certificaat. Dit is een aspect van je website dat nauwelijks opvalt, maar wel veel impact heeft. Een SSL certificaat zorgt voor een betere beveiliging van de gegevens die verstuurd worden van de server naar de internetbrowser en andersom. Je kunt het eigenlijk zien als een beveiligingslaag waardoor gegevens onderweg niet onderschept kunnen worden. Zo kunnen bezoekers veilig jouw website bezoeken. Wij kunnen ervoor zorgen dat een SSL certificaat ook op jouw website geïnstalleerd wordt, waardoor je de veiligheid van je websitebezoekers kunt waarborgen.

Hoe maken jullie een website?

Websites kunnen op tal van manier gemaakt worden, maar wij gebruiken ons eigen CMS. CMS staat voor Content Management System en is een softwaretoepassing waardoor je website gemakkelijk aangepast en bijgehouden kan worden. Doordat wij dus ons eigen CMS hebben gebouwd, kunnen we ervoor zorgen dat dit helemaal aansluit op jouw wensen.

Kunnen jullie, behalve websites, nog meer ontwikkelen?

Yes sir! Wij hebben al eerder verschillende programma’s en tools ontwikkeld, zoals ons eigen mailsysteem ‘Dare To Mail’ en ‘E-ventation’, ons online programma om digitale uitnodigingen te versturen. Verder is het bij ons ook mogelijk om een systeem voor franchise marketingdiensten te laten ontwikkelen, zoals wij voor de BABOR Instituten hebben gerealiseerd.