Zoekmachine optimalisatieSEO 

Jouw website omhoog in de zoekresultaten

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, ofwel zoekmachineoptimalisatie. SEO is een verzameling van verschillende technieken, die het mogelijk maken je website te optimaliseren en te verbeteren voor zoekmachines zoals Google of Bing. Zo kun je dus meer en relevant verkeer naar je website leiden, en komt je website hoger in de zoekresultaten. We spreken met SEO over het organische verkeer en niet over de advertenties in zoekmachines.

SEO Onderdelen

SEO bestaat uit verschillende onderdelen, namelijk:

  • Content
  • Technische SEO
  • Linkbuilding

Voor het optimaliseren van deze technieken moeten wij eerst analyseren hoe bezoekers zoeken en wat de zoekintentie is van deze zoekopdrachten.

seo optimalisaties

-

SEO Zoekwoordanalyse

Voordat wij de website gaan optimaliseren op het gebied van techniek, content en linkbuilding, voeren wij eerst een zoekwoordanalyse uit, ook bekend als keywordanalyse. Het is namelijk belangrijk om dit voorafgaand aan alle andere technieken te doen, om inzicht te krijgen in het zoekgedrag van de gebruiker.

Wat zijn keywords, ofwel zoekwoorden?

Keywords (zoekwoorden) zijn termen die gebruikers van zoekmachines intypen. Dit zijn dus woorden waarmee potentiële klanten jouw diensten of producten kunnen zoeken en vinden. Daarom voeren wij altijd eerst een zoekwoordanalyse uit. Wij doen onderzoek naar de woorden waar jouw relevante verkeer op zoekt en hoe wij deze bezoekers naar jouw website/webshop kunnen leiden.

Naast de zoekwoorden, analyseren wij ook de longtail vragen. Dit zijn zoekopdrachten van 3 of meer zoekwoorden en bevatten vaak een vraag. Met deze zoekwoorden en longtail zoekopdrachten kunnen wij een goede content strategie opzetten en jouw voorzien van een goed en strategisch SEO-plan. Hierbij analyseren de problemen die jouw bezoekers ondervinden en welke oplossing jouw bedrijf biedt. Wil jij weten welke zoekintenties jouw bezoekers hebben en welke zoekwoorden zij hiervoor gebruiken?

Wij zoeken graag de juiste zoekwoorden voor je website uit!

Neem vrijblijvend contact op

 

Pagespeed

De snelheid van een website is een van de belangrijkste ranking factor in Google. Als het laden van een website of webshop langer dan 3 seconden duurt, kun je waardevolle bezoekers kwijtraken. Dit is natuurlijk zonde. Daarom kijken wij, bij onze technische optimalisatie, altijd naar de paginasnelheid.

Zo optimaliseren wij afbeeldingen, zodat ze geschikt zijn voor de website, en nog een aantal factoren zoals het gebruik van HTML en CSS.

Redirects

Wij letten, naast de bovenstaande optimalisaties, ook op redirects. Een redirect is een verwijzing van een oude URL naar een nieuwe URL.  Er bestaan meerdere type redirects, namelijk:

seo werkzaamheden

301 redirect: Dit geeft aan dat de URL permanent is verplaatst. Met een 301 redirect neem je de kracht van de oude URL mee naar de nieuwe URL. Een 301 redirect is vaak de beste keuze, aangezien je de kracht van de oude URL overdraagt naar de nieuwe URL;

302 redirect: Deze redirect geeft aan dat de URL tijdelijk is verplaatst naar een andere pagina. Deze redirect kun je dus toepassen voor een tijdelijke actiepagina. Een 302 redirect geeft geen kracht aan de nieuwe URL;

303 redirect: Dit is een vervangende redirect, ook wel ‘see other’ genoemd. Deze redirect pas je vaak toe op formulieren of bijvoorbeeld betalingen. Deze zorgt er dan voor dat een gebruiker een formulier of betaling niet nog een keer kan indienen middels de vorige knop () in browsers;

307 redirect: Deze redirect is ook een vervangende redirect en is vergelijkbaar met een 302 redirect. Deze redirect stel je dus ook in als er een pagina tijdelijk is verplaatst naar een andere pagina;

308 redirect: Dit is te vergelijken met een 301 redirect een geeft aan dat de pagina voorgoed verplaatst is naar een andere URL. Ook geeft een 308 redirect kracht door aan de nieuwe URL.

Meerdere redirects

Let wel op met het gebruik van redirects. Je kunt namelijk niet oneindig blijven doorgaan. Als een URL meerdere redirects bevat, verliezen deze ook kracht. Wij adviseren dan ook om redirects op een URL onder de 5 te houden. Dit adviseren wij omdat zoekmachine, zoals Google, bij 5 redirects stoppen.

Gebroken links en 404 pagina’s

Wij kijken bij onze technische SEO-optimalisaties ook naar gebroken links en 404-pagina’s op de website. Gebroken links zijn URL’s die niet meer werken. Op een gebroken link kun je dan een redirect instellen die verwijst naar de juiste pagina.

Een 404-pagina is een pagina die niet meer bestaat of niet wordt gevonden. Dit kan bijvoorbeeld komen door een gebroken link die je geplaatst hebt op een pagina (bijvoorbeeld een URL met een tikfout erin) of dat de pagina is verwijderd, denk bijvoorbeeld aan een oude actiepagina. Tijdens onze technische SEO-analyse kijken wij of er veel 404 pagina’s aanwezig zijn die we dus eventueel naar een nieuwe URL kunnen redirecten. Desondanks is het belangrijk om een goede 404 pagina te hebben. Een goede 404-error mag best wel een beetje humor bevatten, maar moet gebruikers van de website ook de kans bieden om naar de homepagina van de website terug te keren.


Sitemap

Een site-wattes? Een sitemap is een pagina waarin de links staan van alle pagina’s van je website. Deze sitemap is ontzettend handig voor gebruikers, maar ook voor zoekmachines. De zoekmachine crawlt je website en vindt direct alle webpagina’s van je website en indexeert deze, wat natuurlijk weer goed is voor SEO. Je kunt meerdere sitemaps toevoegen, want deze mogen niet oneindig groot zijn. Je kunt dan prioriteit aangeven aan de verschillende sitemaps die zoekmachines dan crawlen.

Benieuwd hoe je website presteert op het gebied van techniek?

Doe onze GRATIS websitecheck!

Linkbuilding

Website Autoriteit is een ontzettend belangrijk gegeven om te scoren in Google. Om de autoriteit te verhogen, passen wij linkbuilding toe. Linkbuilding is het plaatsen van links voor je website op externe websites die relevant zijn voor het onderwerp. Dit noemt men backlinks. Maar, linkbuilden kan ook op slechte manier, waardoor je website juist kracht verliest. Niet alleen externe links zijn tegenwoordig belangrijk voor je website, ook een goede interne linkstructuur is onmisbaar. Een goede interne linkbuilding draagt bij aan de juiste navigatie, en verdeelt tevens de autoriteit van je website over je algehele pagina’s.

Scoren in Google?

Wil jij weten hoe jouw website scoort in de zoekresultaten van zoekmachines? Of heb jij hulp nodig voor het opzetten van een goede SEO-strategie voor jouw website of webshop?

Wij helpen je hier graag bij!