Stedelijk Gymnasium Schiedam

Het Stedelijk Gymnasium Schiedam staat voor onderwijs van hoge kwaliteit. Zij neemt haar leerlingen mee naar de bronnen van cultuur. Daarbij verbreden en verdiepen zij hun blikveld. STGS ondersteunt en begeleidt. The Dare Company heeft de mogelijkheid gekregen de website van STGS in een nieuw jasje te steken. Daarbij wilden zij ook graag een redesign van hun huidige logo. Tevens heeft The Dare Company meegelopen op verschillende schooldagen om foto’s te schieten voor de website en andere media-uitingen van Stedelijk Gymnasium Schiedam.

Het logo

The Dare Company heeft het oude logo van het Stedelijk Gymnasium Schiedam in een nieuw jasje gestoken. Het nieuwe logo moest wel herkenbaar zijn door oude elementen zoals het gezicht, forum en de pilaren. Deze beeldelementen staan voor kennis. De kleur is in het nieuwe logo aangepast, namelijk van felrood naar een rijkere en iets donkerdere kleur rood. Ook is het font in het nieuwe logo iets moderner geworden.

De website

The Dare Company heeft de website een clean design en inrichting gegeven. Omdat de website nu overzichtelijker is, is deze een stuk makkelijker te navigeren. De bezoeker vindt sneller de informatie waar hij of zij naar zoekt. Om het gevoel op te wekken van ‘hier voel jij je thuis’, zijn er nieuwe foto’s toegevoegd. Tot slot is er ook een kalendermodule toegevoegd. Wil je de nieuwe website bekijken? Klik dan op de volgende link:

Bekijk de website

Het design

De website heeft nu een frissere en modernere look gekregen, met als uitgangspunt de nieuwe kleuren van het logo. Zo is er veel gebruik gemaakt van de kleuren rood, grijs en wit welke ook bijdraagt aan het overzichtelijker maken van de website. Met de nieuwe foto's is de website actueel en geeft het een hedendaagse feeling. Het overzichtelijke design zorgt voor een makkelijke navigatie door de website en het draagt bij aan de gebruikersvriendelijkheid.  

De schoolgids

Ook de schoolgids van het Stedelijk Gymnasium Schiedam is in een nieuw jasje gestoken. Elk jaar komt er een nieuwe schoolgids uit. We hebben de nieuwe huisstijl verwerkt tot een complete schoolgids met alle informatie van het aankomende schooljaar. In de schoolgids komen de kernwaarden van de school naar voren en wordt er informatie gegeven over de opendagen en meeloopdagen. 

De folder

In de folder van het STGS komen de kernwaarden, motivatie, missie en visie van de school naar voren. Met een speelse lay-out, foto's van onze fotografen en de nieuwe huisstijl is deze folder een echte eye-catcher geworden!

De beursstand

Ook de Beursstand is ontworpen aan de hand van de nieuw ontwikkelde huisstijl van The Dare Company. STGS was op zoek naar een nieuwe beursstand die goed laat zien wat voor school het STGS is. De beursstand wordt ingezet met opendagen, meeloopdagen en promodagen.