Strategisch opvallen

Het opzetten van een duidelijke online strategie is wellicht het allerbelangrijkst voor een bedrijf om mee te beginnen. Je kunt een online marketing strategie zien als een overkoepelend idee waar je vervolgens alle marketing uitingen op afstemt. Dit verhoogt onder meer je gewenste conversie. Die conversie kan op van alles gericht zijn, zoals het aantal clicks, het invullen van een bepaald formulier of het genereren van meer bestellingen. Voordat de conversie kan worden verhoogd moet je natuurlijk wel de juiste klanten aanspreken. De strategie moet dan ook worden aangepast aan de juiste doelgroep, bijvoorbeeld door de juiste tone of voice  te gebruiken en het targetten van specifieke gebieden. Als de juiste doelgroep dan is bereikt, kan diezelfde strategie zorgen voor naamsbekendheid en vervolgens loyaliteit bij de klanten. Uiteraard is het bij al deze aspecten wel belangrijk dat er rekening wordt gehouden met het marketingbudget, zodat dat efficiënt kan worden ingezet. Vind je het lastig om dit alles zelf te doen? The Dare Company kan voor jou een online strategie opstellen en neemt daarin ook de offline marketing mogelijkheden mee!

Online marketing strategie opstellen

Onze online marketing specialisten van The Dare Company starten met het in kaart brengen van jouw business. De eerste vraag die wij dan stellen is: Waar sta je op dit moment? We houden interviews met betrokkenen en analyseren de huidige markt en marketingactiviteiten. Vervolgens bepalen we met een SWOT-analyse je positie in de markt. Zo’n analyse bekijkt je sterke punten, zwakkere punten en tot slot je mogelijke kansen en bedreigingen. Daarnaast onderzoeken we jouw doelgroepen en je unique selling points. Deze zorgen namelijk samen voor een unieke propositie. Met het stellen van concrete doelen bedenken we acties om jouw doelen te behalen - binnen je budget!

online en offline marketing

online marketing

Online marketing strategie adequaat bijsturen

Zodra de strategie is opgesteld en goedgekeurd, is het tijd voor de volgende stap. Als dit gewenst is, kunnen wij de gehele strategie implementeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van een huisstijl, een website en alle bijbehorende content. Dit hangt natuurlijk af van het specifieke plan voor jouw bedrijf. Wij hebben namelijk op alle gebieden specialisten in huis, waardoor uitbesteding niet nodig is. Wanneer de strategie uitgevoerd is, is het natuurlijk belangrijk om te weten of de gewenste doelen nu dan ook echt worden behaald. Het kan er allemaal mooi uit zien, maar krijg je ook echt meer conversie? Om die vraag te beantwoorden, kunnen wij alle marketinguitingen monitoren. Worden de gestelde doelen behaald? Of blijven de bezoekers toch weg? Door het constant analyseren van de voortgang kunnen we adequaat bijsturen. We kunnen dus bekijken welke marketinginstrumenten wel of niet werken en dit meteen aanpassen. 

Zoekmachinemarketing

Een deel van een online strategie bestaat uit zoekmachinemarketing. Klanten willen resultaten graag snel en makkelijk zien. Hoger komen in zoekmachines kan je dus meer relevant verkeer naar jouw website opleveren. Zowel met zoekmachine optimalisatie (SEO) als met zoekmachine adverteren (SEA) kunnen wij je verder helpen!

De uitgelezen strategie om goed gevonden te worden is het plaatsen van relevante content voor je doelgroep. Content die gewaardeerd wordt en linkjes, likes en followers oplevert. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van nieuwsitems, blogs en productlanceringen. Het is belangrijk dat deze content geschreven wordt middels de regels die gelden voor de zoekmachines. Onze specialisten staan klaar om je hier mee te helpen em kunnen dit compleet uit handen nemen!±

internet marketing

Bij The Dare Company zijn onze content marketeers allen opgeleid om teksten te schrijven die SEO proof, uniek en lekker te lezen zijn. Met andere woorden: de teksten worden goed gevonden. Als je klant dan online op een bepaald onderwerp zoekt, hoeft hij of zij niet meerdere pagina’s door te klikken om bij jouw bedrijf uit te komen. Het doel is van SEO is om jouw website zo hoog mogelijk op de eerste pagina te laten verschijnen. Daarnaast bedenken we uitgelezen strategieën om deze content zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen. We vlechten de content als het ware door e-mailmarketing, social media marketing en zoekmachinemarketing heen. Daarbij houden we in het oog dat de content uniek moet zijn om goed gerankt te worden.

Social media marketing plan Online Marketing SEO SEA


Social media marketing plan

Social media wordt ingezet voor verschillende doelen. Om bijvoorbeeld de brand awareness te creëren of om meer traffic te generen naar je website. Maar hoe bereik je je doel? Welke social media kanalen moet je daarvoor inzetten? Allemaal vragen waar wij je mee kunnen helpen. We gaan voor jou aan de slag met een social media strategie. en stellen samen met jou de doelen vast, we onderzoeken je doelgroep en bepalen de kanalen. De strategie omschrijven we in het social media marketing plan en we zullen de resultaten meten en analyseren.

Wil jij een succesvolle strategie?  Neem contact op voor een samenwerking of meer informatie.