Stickerpack laten maken? Stickers blijven plakken!

Stickers zijn inmiddels een populaire feature op WhatsApp om gesprekken met mensen op te leuken. Deze maken wij bij The Dare Company dan ook graag voor bedrijven, zodat ook dié online communicatie met klanten kan worden aangevuld met plaatjes en icoontjes in de huisstijl! Met deze stickers kunnen we bovendien mooie bewegende plaatjes, GIFjes, maken waarmee je via de GIPHY functie heel makkelijk je Instagram Story en je Snapchat berichten kunt opleuken en vormgeven. Je klikt op het stickericoontje bovenin, typt een zoekwoord in en sleept een GIFje je verhaal op - klaar! Het ziet er meteen een stuk gezelliger uit. Relatief weinig moeite, maximaal resultaat. Als je stickers laat maken die relevant zijn voor je organisatie, die ook nog eens in de kleuren van je huisstijl zijn gemaakt, kun je er zelfs nog veel meer uithalen.

Zoek gelijk even op "The Dare Company" tussen de GIFjes van Instagram of Snapchat, dan zie je wat we bedoelen!

Social media template

Social media posts moeten je (potentiële) klanten niet alleen informatie geven, maar ook je organisatie neerzetten in hun social media ervaring. Tijdens het scrollen moeten ze jouw posts voorbij zien komen, waarna ze in het (achter)hoofd moeten blijven hangen. Daarom vinden onze social media specialisten het belangrijk om een template te gebruiken als je voor je marketingdoeleinden berichten plaatst. Met dit template zit er bijvoorbeeld een kader om je bericht heen in de huisstijl van je organisatie en kan er een mooi watermerk met de bedrijfsnaam of het logo over afbeeldingen worden geplaatst. Wanneer al je berichten hiermee zijn bewerkt voordat ze geplaatst worden geeft dit een mooi gevoel van eenheid op je pagina. Dit ziet er niet alleen netjes en strak uit, maar ook je bedrijf is zo een stuk herkenbaarder op de tijdlijn!

Stickerpack laten maken?

Stickers blijven plakken!

Naast dit template kunnen afbeeldingen en video’s dus nog verder opgeleukt worden met bewegende stickers. Zo hebben je posts meer karakter en wordt de boodschap van een story versterkt. Wat een enorm voordeel is van stickerpakketten toevoegen aan Instagram, is dat iedereen ze kan gebruiken. Op WhatsApp speelt dit voordeel al - iedereen kan een ontvangen sticker opslaan en zelf gebruiken. Hiervoor moet de sticker dus wel een keer ontvangen zijn, maar deze kan dus vrij rap verspreid worden als hij aanslaat. Op Instagram kan dit nog vlotter gaan; iedereen kan met zoekwoorden in de stickerdatabase de custom made GIFs van jouw organisatie vinden! Hiervoor kunnen ze zoeken op de bedrijfsnaam, maar ook op het onderwerp van een specifieke sticker.

Plak er een frikandel op

Heb je bijvoorbeeld een webshop waar je shirts met grappige slogans of plaatjes verkoopt, zoals een frikandel shirt (ja dit bestaat echt, kijk maar eens naar dit frikandel shirt), dan kun je een bewegende sticker laten maken van dat shirt. Als mensen dan zoeken op ‘Frikandel’ tussen de GIFs op Instagram vinden ze jouw sticker en plaatsen ze het GIFje misschien wel over iemand zijn lichaam! Vervolgens kan natuurlijk hetzelfde gebeuren als op WhatsApp; mensen zien de sticker en gaan hem ook gebruiken. Best handig, toch? 

Kijk op onze e-commerce pagina voor meer tips over het opzetten van een webshop!

Tattoo Bob

Onze designers hebben inmiddels al een aantal leuke stickerpakketten voor klanten gemaakt, zoals de stickers van Tattoo Bob die je hier ziet afgebeeld. Het is wachten tot iemand een van die stickers als tatoeage laat zetten...

Ook een stickerpakket laten maken?

Een stickerpakket laten maken heeft dus meerdere voordelen, mits ze goed zijn vormgegeven. Naast het opleuken van je posts, het gemakkelijk doortrekken van je huisstijl naar je socials kan het er dus voor zorgen dat je marketing viraal gaat zonder dat je er verder nog iets voor hoeft te doen! Ben je ook geïnteresseerd geraakt? Neem dan contact op! Onze designers zitten klaar om ook jouw socials op te leuken met huisgemaakte stickers.

Neem contact op

The Dare Company - Marketing that sticks!