De bekendheid van je
bedrijfsnaam vergroten

Wil jij de bekendheid van jouw merknaam, bedrijfsnaam of logo vergroten? Dat doe je door middel van branding. Vrijwel ieder bedrijf gaat door deze fase heen, maar niet iedereen weet hoe de branding van hun organisatie het best kan worden aangepakt. Hiervoor ben je bij The Dare Company aan het juiste adres! We zijn échte brand builders en creëren dan ook merken die een betekenis hebben. Merken die tot leven komen.

Wij zorgen ervoor dat de merkbelofte die je doet naar een klant ook daadwerkelijk nagekomen wordt. We gaan dan ook graag samen met jou op zoek naar de perfecte balans tussen jullie merkidentiteit en merkimago. Want, de juiste balans is wat elk merk sterk maakt. We hebben alle mensen in huis die van jouw branding een succes kunnen maken. Zo kun je bij ons terecht voor onder andere het opzetten van marketingstrategieën, corporate design, een nieuwe website of zelfs complete huisstijlen.

Wat is Branding en waarom is het belangrijk?

Iedereen heeft het over branding, maar wat betekent dat precies? Simpel gezegd is het de merkbelofte die je doet aan jouw klant. Het is zoveel meer dan alleen maar je logo ergens neerzetten. Jouw branding vertelt de rest van de wereld wie je bent, wie je wilt zijn en wie je doelgroep is. Branding zorgt ervoor dat jij kunt laten zien wat jou opmerkelijk en onmisbaar maakt!

“Branding is not just about being seen as better than the competition. It’s about being seen as the only solution to your audience’s problem.’' - John Morgan, Brand Against the Machine

Wat valt er onder branding?

Een goede branding bestaat uit een strategisch plan, duidelijke merkwaarden en een uniek design. Hierbij moet je denken aan het logo of beeldmerk, de kleurkeuze, bedrijfsnaam en huisstijl. Maar ook de content, kenmerken van het merk, je kernwaarden en je identiteit. Kortom: alles waar je organisatie voor staat en wat ze uitstraalt!

branding the dare company

Merkstrategie als fundament voor een sterk merk

Een succesvolle branding staat of valt met een strategisch plan, die we merkstrategie noemen. Maar, wat is een merkstrategie? Wanneer je een merkstrategie bepaalt ben je eigenlijk een merk aan het definiëren. Dit kun je  zien als een zelfontdekkingsreis. Tijdens deze reis maken jij en je merk allerlei belangrijke tussenstops. Dit zijn de tussenstops die we bij The Dare Company bezoeken:

  • Doelgroep: Voor wie is het product of de dienst?
  • Positionering: Welke plek ga je innemen in het brein van de doelgroep? En wat is je unique selling point?
  • Merkidentiteit: Wat zijn je kern- en merkwaarden? Wat is je missie en je visie? Kortom: Wie ben je?
  • Merkconcept: Hoe zorg je ervoor dat de merkidentiteit goed tot uiting komt?
  • Merkbeleving: Hoe wordt de tekstuele en visuele vertaling van het merkconcept vormgegeven?

concept logo

Een allesomvattende branding voor IT Campus Rotterdam

De IT Campus Rotterdam is een van onze projecten waarbij we de branding naar een hoger niveau hebben mogen tillen. IT Campus is een nieuwe plek in Rotterdam waar allerlei studenten, praktijkervaren IT’ers,  techneuten en andere talenten bijeenkomen. Tijdens dit project hebben we een strategie uitgestippeld die ervoor gezorgd heeft dat de juiste doelgroep wordt bereikt. Een goed doordacht concept, bedacht door een team van verschillende professionals op het gebied van marketing en grafische vormgeving, heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat er voor elke doelgroep een associatie met het merk is.

Hierbij moest de huisstijl, het drukwerk en de website worden ontwikkeld, wat uiteindelijk een volwaardige branding voor IT Campus Rotterdam is geworden. Je kunt hieronder de portfoliocase van IT Campus bekijken voor meer informatie.

Bekijk de portfoliocase

meer it in rotterdam

Merkwaarden: wat maakt jouw merk waardevol?

Merkwaarden zijn een niet te missen onderdeel van jouw merkstrategie. Merkwaarden worden gezien als eigenschappen die de gebruiker of klant met jouw merk associeert. Bijvoorbeeld: Nike associeert zijn producten met bekende atleten, in de hoop dat gebruikers zichzelf met de atleet identificeren en de interesse in de producten toeneemt. Door gebruik te maken van de emoties en empathie van de gebruiker, kun je een sterke merkwaarde ontwikkelen voor jouw product of dienst. Dit zorgt ervoor dat er meer wordt gesproken over jouw product en/of dienst, en dat de naamsbekendheid toeneemt.

Consistente en strategische branding, leidt tot een sterk vertrouwen vanuit de gebruiker. Wij begrijpen dat het maken van een merkstrategie nog niet zo makkelijk is als dat het lijkt. Er zijn een hoop aspecten waar rekening mee gehouden moet worden. 

Benieuwd naar onze kwaliteiten op het gebied van Design?

Gelukkig heeft The Dare Company al ruim 15 jaar ervaring met het opzetten en uitvoeren van deze strategieën. Wij helpen jou dan ook graag met het maken van een succesvolle merkstrategie.

MEER LEZEN   Bekijk ons portfolio

Wij helpen graag met het uitdenken van een branding voor jouw bedrijf, neem contact met ons op voor de mogelijkheden!