Custom functies en API koppelingen

Omdat we bij The Dare Company de meest uiteenlopende klanten hebben, hebben we ook de meest uiteenlopende websites, producten en campagnes ontwikkeld. Sommige klanten hebben zeer specifieke wensen voor hun website, waar onze developers en designers dan lekker hun tanden in kunnen zetten. Naast API koppelingen worden bij ons namelijk complete programma’s, formulieren en games ontwikkeld en geplaatst op de websites van onze klanten. Lees in dit blog meer over wat API koppelingen zijn en wat wij nog meer gecustomiseerd kunnen maken!

Custom functies

We proberen natuurlijk altijd aan alle wensen van onze klanten te voldoen, hoe specifiek deze ook zijn. Omdat we naast een marketingafdeling ook een designafdeling en een developmentafdeling hebben, kunnen we altijd de krachten bundelen om samen tot mooie en creatieve oplossingen te komen. Bij het maken van een website komen natuurlijk altijd veel wensen en eisen van de klant kijken. De stijl, de flow, de tone-of-voice - alles kan bij ons en onze verschillende afdelingen gecustomiseerd worden. Hieronder kun je een aantal voorbeelden bekijken van specifieke custom functions die onze developing wizkids hebben bedacht en uitgevoerd.

Pijntest - OPTT

Voor deze Optimal Performance Therapeut heeft The Dare Company een formulier ontwikkeld met persoonlijke vragen. De score tussen 0 en 50 die hieruit komt geeft uiteindelijk aan wat de patiënt het beste kan doen. Bekijk de pijntest hier!

Rendementsberekening - ER Capital

Bij de vastgoedbeheerders van ER Capital kun je cumulatief preferente aandelen afnemen, die een bepaald vast percentage cashdividend opleveren over de waarde van het aandeel, terwijl tegelijkertijd de waarde van het aandeel stijgt, waardoor het percentage cashdividend ook stijgt. Snap je het nog? Wij ook niet. Daarom hebben we een programmaatje ontwikkeld waar je makkelijk je beoogde investering in kunt voeren, waarna de nulletjes en eentjes van onze developers de rest voor je doen! Wel zo handig, toch? Bekijk de rendementsberekening hier!

Inktpaspoort - Tattoo Bob

Dit paspoort geeft de tatoeeerders van Tattoo Bob de mogelijkheid van alle klanten bij te houden welk type inkt zij op het lichaam hebben. De klant kan dit formulier invullen met hun gegevens, waarna de medewerkers van Tattoo Bob zelf de benodigde data eraan kunnen toevoegen. Vervolgens kan er ook makkelijk een PDF uit gegenereerd worden. 

Fitness profiel bijhouden - You-Mens

Deze leefstijlcoach en orthomoleculair- en hormoontherapeut wilde graag een mooi systeem waarin de cliënten goed hun ontwikkeling bij kunnen houden. Zij kunnen via deze functie hun gewicht en vetpercentage bijhouden. Daarbij kunnen ze foto’s toevoegen om deze te kunnen vergelijken met foto’s die op een andere. We hopen dat het helpt!

Bestelformulier - Restaurant Shiki 

Voor dit heerlijke sushi restaurant in Rotterdam mochten wij ervoor zorgen dat hun bezorgservice vlekkeloos ging verlopen. Het bestelformulier moest daarom op maat worden gemaakt. Deze klant wilde immers graag zelf in kunnen stellen naar welke postcodes ze bezorgen, waardoor hongerige bestellers meteen door zouden hebben of ze binnen dit gebied wonen. Daarbij kunnen de mensen van Shiki instellen dat bepaalde postcodes andere bezorgkosten moeten betalen dan andere postcodes. Een aanrader voor alle restaurants die ook zonder Thuisbezorgd thuis willen kunnen bezorgen! Bekijk hier het bestelformulier van Shiki!  API koppelingen

API koppelingen zijn handige tools om je website aan je specifieke wensen te laten voldoen. Maar wat is API eigenlijk? API staat voor Application Programming Interface, en is een stukje software dat twee verschillende programma’s of systemen met elkaar dusdanig in verbinding zet dat zij kunnen communiceren. Hieronder kun je enkele voorbeelden zien van waar deze koppelingen voor gebruikt worden.

Formulieren

We hebben API koppelingen geïnstalleerd voor formulieren op een website. Deze regelen aan de achterkant van de website dat alle ingevulde contact- of afspraakformulieren in de juiste mailbox terechtkomen. De programma’s waar we naar linken zijn bijvoorbeeld Pipedrive of Active Campaign. 

Agenda

Ook voor agendapunten kunnen handige koppelingen worden gemaakt. Zo kunnen mensen makkelijk agenda’s koppelen met elkaar en gebeurtenissen meteen in meerdere agenda’s plaatsen. Hiervoor werken we met programma’s als Concapps.

Locatie

Door API koppelingen te maken met systemen als Nationaal Georegister en Google Maps kunnen er interessante locatiespecifieke functies worden toegevoegd aan websites. Zo hebben we voor onze klant Zoekvraag.nl, een organisatie die woningzoekende op weg helpt, gezorgd dat de volledige locatie van een bezoeker wordt opgehaald na het invullen van enkel de postcode en het huisnummer. Daarmee kan vervolgens precies de afstand worden berekend tussen het adres van de websitebezoeker en een huis dat op Zoekvraag.nl te vinden is.

Betaling

De meest voorkomende API koppelingen zijn naar betalingssystemen. Online betalingen worden vrijwel altijd via externe organisaties geregeld. Hierbij kun je denken aan Paypal, Ideal, Buckaroo, banken of Mollie.

Zoals je kunt zien zijn er bijna eindeloos veel manieren om je website precies zo te laten maken dat hij het meest gebruiksvriendelijk en/of veilig wordt voor de bezoekers ervan. We helpen je graag verder om jouw ideale website of webshop te maken! Benieuwd naar hoe we jouw project naar een ander niveau kunnen tillen? Neem dan even contact op!

Neem contact op