Versterk jouw werkgeversmerk

Wil jij als werkgever een positief imago van jouw organisatie creëren? Dat doe je door middel van Employer branding. Vaak wordt empoyer branding nog gezien als niets meer dan een recruitment campagne of een goede "werken bij" website, maar empoyer branding is veel meer dan dat! Als een sub-categorie van branding, is het doel van employer branding toptalent aan te trekken en te behouden - voornamelijk door de organisatie als een geweldige werkplek te presenteren. Spreekt dit je aan, maar weet je niet goed wat de beste aanpak is voor jouw organisatie? Dan ben je bij The Dare Company aan het juiste adres! Wij zijn gespecialiseerd in het bouwen van authentieke werkgeversmerken die een diepgaande betekenis hebben en tot leven komen. 

Wat is Employer Branding en waarom is het belangrijk?

De meeste organisaties zijn wel bekend met branding, maar wat is employer branding nu precies? Employer branding is een sub-categorie, of component, van (corporate) branding, maar is in het geheel totaal anders. Terwijl corporate branding zich richt op het creëren van een merkimago voor het bedrijf en haar producten of diensten, gaat het bij employer branding om het creëren van een positieve perceptie van de organisatie als werkgever. Simpel gezegd is employer branding een cruciaal onderdeel van corporate branding dat zich richt op het aantrekken en behouden van toptalent door de waarden, cultuur en werkomgeving van de organisatie te benadrukken.  

Het is zoveel meer dan alleen maar een aantrekkelijke vacature aanmaken of wervingssite hebben. Jouw employer branding vertelt je huidige en toekomstige werknemers wie je bent, wat de waardepropositie van de werknemer is, inclusief de unieke aspecten van de werknemerservaring, bedrijfscultuur en de mogelijkheden binnen jouw organisatie, met nadruk op carrièregroei en ontwikkelingsmogelijkheden. Employer branding zorgt ervoor dat jij kunt laten zien waarom jouw organisatie zo aantrekkelijk is voor toptalenten! 

“Employees seek to work for organizations just as customers seek to do business with them: when they feel that the organisation offers what they desire.” Edward E. Lawler III & Christopher G. Worley 

 

Wat valt er onder employer branding?

Een goede employer branding bestaat uit een strategisch plan, duidelijke (werkgevers)merkwaarden en transparante communicatie. Hierbij moet je denken aan jouw bedrijfsidentiteit en kernwaarden, merkverhaal, langetermijndoelen, missie en visie. Maar ook de content die je deelt via je website, social media, nieuwsbrieven, advertenties (zoals SEA campagnes) en vacaturewebsites. Kortom: alles dat laat zien wat jouw organisatie onderscheidt van concurrenten en hoe kandidaten en werknemers jou als werkgever ervaren!

Employer branding strategie als fundament voor een sterk werkgeversmerk

Een succesvolle employer branding staat of valt met een strategisch plan, dat we employer branding strategie noemen. Maar, wat is een employer branding strategie? Wanneer je een employer branding strategie bepaalt ben je eigenlijk je bedrijfsidentiteit aan het definiëren. Denk hierbij aan de bedrijfscultuur en onderscheidende bedrijfswaarden die kenmerkend zijn voor jouw bedrijf. Tijdens deze reis van zelfontdekking maken jij en je merk allerlei belangrijke tussenstops. Dit zijn de tussenstops die we bij The Dare Company bezoeken:

   • Een sterke Employee Value Proposition (EVP): Wat biedt jouw organisatie aan werknemers ten opzichte van andere werkgevers? Wat zijn de arbeidsvoorwaarden? Wat is de bedrijfscultuur? Houdt jouw bedrijf zich aan de beloftes die gemaakt zijn?
   • Interne identiteit: Wat zijn je unieke kern- en bedrijfswaarden? Wat is je missie en je visie? Kortom: Wie ben je en wat voor werkgever wil je zijn?
   • Externe identiteit: Hoe wordt jouw organisatie t.o.v. de concurrentie gezien door de doelgroep? Hoe wordt de organisatie relevanter en aantrekkelijker voor de doelgroep?
   • Doelgroep: Wie zijn jouw ideale kandidaten? Welke kwaliteiten en eigenschappen hebben deze personen?
   • Positionering: Welk taalgebruik kan de kandidaat zich mee identificeren? Wat zijn de behoeften van de werknemers of kandidaten? 
   • Communicatie: Hoe promoot je je werkgeversmerk? Via welke kanalen kan je je kandidaten en werknemers het beste bereiken? Online? Offline?

employer branding SEA

Een employer branding boost voor Dokter Bosman

Dokter Bosman is een van onze projecten waarbij we de branding naar een hoger niveau hebben mogen tillen, waaronder employer branding. Dokter Bosman is er voor kinderen, jongeren en volwassenen met psychologische problemen of stoornissen. In nauwe samenwerking hebben we onder andere wervingsflyers ontworpen, een aantrekkelijke "werken bij" website opgezet en SEA-campagnes uitgevoerd als onderdeel van hun employer branding strategie. Door middel van doordachte ontwerpen en krachtige boodschappen hebben we de unieke cultuur en waarden van Dokter Bosman weten te benadrukken, waardoor het bedrijf zich kon positioneren als een topwerkgever.

Bekijk de portfoliocase

De dynamische employer branding van HKS

Een ander opmerkelijk project was ons werk met HKS, een bedrijf dat zich richt op het verwerken, scheiden en sorteren van ijzer, restfracties en elektronica. Tijdens dit project hebben wij een dynamische "werken bij" website ontwikkeld, een overtuigende wervingsvideo geproduceerd en op maat gemaakte goodiebags samengesteld voor werknemers. Een goed doordacht concept, bedacht door een team van verschillende professionals op het gebied van marketing, grafische vormgeving en webdevelopment, heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat er niet alleen nieuw talent werd aangetrokken, maar ook de interne betrokkenheid werd versterkt. 

employer branding the dare company

Benieuwd naar hoe wij jouw werkgeversmerk kunnen versterken?

Gelukkig heeft The Dare Company al ruim 18 jaar ervaring met het opzetten en uitvoeren van deze strategieën. Wij helpen jou dan ook graag met het maken van een succesvolle employer branding strategie. Wij zorgen ervoor dat de organisatie als werkgevermerk een positieve perceptie creëert en dat de unieke aspecten van de werknemerservaring en de bedrijfscultuur worden benadrukt. We gaan dan ook graag samen met jou op zoek naar de perfecte balans tussen de merkidentiteit en het merkimago van je organisatie. Want, de juiste balans is wat elk merk sterk maakt! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

We hebben alle mensen in huis die van jouw branding een succes kunnen maken. Zo kun je bij ons terecht voor onder andere het opzetten van brandingstrategieën, marketingstrategieën, corporate design, een nieuwe website of zelfs complete huisstijlen.

MEER LEZEN OVER BRANDING   Bekijk ons portfolio