Een Digitaal Visitekaartje:
beter dan papier?

Als je iemand ontmoet op een conferentie, een beurs, in de trein, in de kroeg of waar dan ook, kan het handig zijn deze persoon je visitekaartje te geven. Nog beter natuurlijk: visitekaartjes uitwisselen. Zo hoef je niet te wachten tot je gebeld of gemaild wordt, maar kun je zelf ook actie ondernemen! 

Laat je huisstijl en logo zien

Bij The Dare Company krijgen we vaak de opdracht visitekaartjes te maken voor allerlei soorten organisaties. Dit kaartje is een klein stukje design dat alle belangrijke (contact)gegevens van het bedrijf en de persoon bevat. Daarnaast zorgen we ervoor dat het de huisstijl en het logo van het bedrijf uitdraagt en zo het juiste gevoel overbrengt. Dit kleine kaartje bevat dus je persoon en je organisatie in het klein.

QR code of NFC

Tegenwoordig krijgen we steeds meer verzoeken deze visitekaartjes (ook) digitaal aan te maken. Hierbij zorgen we dat men door middel van een code naar een online visitekaartje gaat. Dit gaat via een QR (Quick Response) code of NFC (Near Field Communication). Zo komt de netwerkrelatie op een pagina terecht waar meteen doorgeklikt kan worden naar het emailadres, de website en alle andere gegevens. Wel zo handig, toch? 

Digitaal visitekaartje
"Scan de QR code met de camera van je telefoon voor meer informatie"

De QR code of NFC kan via de telefoon gescand worden door een andere telefoon of, in het geval van de QR code, ergens op gedrukt worden (of natuurlijk op het lichaam worden getatoeëerd). Een stuk moderner en met handige features erbij. Maar, kan dit dan het fysieke visitekaartje volledig vervangen, of is er nog plaats voor het ‘ouderwetse’ visitekaartje in ons moderne bestaan?

Pak het beste van beide!

Ons antwoord is: ja! Wij geloven dat het hebben van zowel een digitaal als een fysiek visitekaartje het beste is. Zo maak je gebruik van alle voordelen van allebei de vormen. Zo kun je op een papieren visitekaartje niet doorklikken op icoontjes, maar een digitaal kaartje is dan weer moeilijk achter te laten op plekken waar veel potentiële klantenrelaties voorbijlopen. Daarbij merken de doorgewinterde netwerkborrelaars dat ze beter ‘s ochtends wakker kunnen worden met een (op dat moment) volslagen onbekend visitekaartje in hun broekzak, dan met een ooit bezochte pagina op hun telefoon.

Daarom zeggen we: maak gebruik van allebei! Benieuwd geworden naar de mogelijkheden van visitekaartjes? Neem even contact met ons op of bekijk in ons portfolio de visitekaartjes die we vormgegeven én gedrukt hebben!

Neem contact op       Bekijk portfolio