effectieve marketing

Voor veel franchiseformules is het voeren van een effectieve (online) marketingcampagne lastig. Dit komt omdat de belangen van het hoofdkantoor, ofwel de franchisegever, vaak verschillen met die van de franchisenemers.

Bij franchisemarketing wordt er vaak gebruik gemaakt van het landelijke marketingfonds. Franchisegevers (het hoofdkantoor) vinden het belangrijk om een consistent merk op te bouwen en maken hiervoor dan ook vaak gebruik van het landelijke marketingfonds. Dit marketingfonds bestaat uit een afdracht van de lokale franchisenemers. Naast het landelijke marketingfonds heb je als franchisegever ook te maken met de lokale marketingbudgetten die elke franchisenemer zelf investeert in de promotie van zijn/haar vestiging. Het belang van een franchisenemer is natuurlijk een goede, lokale marketingstrategie voor zijn/haar vestiging - de landelijke of zelfs internationale marketing wordt immers meestal al vanuit het hoofdgebouw geregeld. Door deze verschillende strategieën en belangen komen er vaak problemen om de hoek kijken bij de uitvoering van deze strategieën. 

Welke problemen ondervinden franchise bedrijven

Over het algemeen hebben franchisenemers, naast het runnen van hun winkels, te weinig tijd voor het onderhouden van effectieve online marketingcampagnes. Met regelmaat komt het dan ook voor dat er te weinig kennis over online marketing aanwezig is onder franchisenemers. Daarnaast vragen verschillende verzorgingsgebieden vaak om een andere marketing aanpak. Maar, wat zijn nou de meest voorkomende problemen voor franchise marketing?

franchise marketing



 1. Veel franchisegevers en hun reclamebureaus kijken vooral hoe ze het landelijke marketingfonds het beste kunnen besteden. Vaak wordt er vergeten om hun franchisenemers te helpen met het effectief inzetten van hun lokale budget.
 2. Franchisenemers zitten vaak vol met eigen ideeën. Door hun eigen mening en belangen maken zij het de franchisegever lastig om met de hele organisatie dezelfde kant op te marcheren.
 3. Franchisegevers zien in sommige gevallen de lokale campagnes van de franchisenemers vrijwel niet. Hierdoor weten zij niet of de campagnes überhaupt iets opleveren. Dit kan resulteren in uiteenlopende marketingstrategieën en/of doelstellingen, ongewenste (off-brand) reclame uitingen en het gebrekkig of verkeerd meten van de reclame uitgaven en resultaten.
 4. Franchisegevers vinden lokale marketingcampagnes vaak storend en van mindere/lagere kwaliteit.

De oplossingen voor Franchisegevers en Franchisenemers

Herkent u deze problemen? En wilt u hier wat aan doen? Bij The Dare Company helpen wij u graag met het bereiken van een goede balans tussen de efficiëntie en consistentie die landelijke campagnes opleveren en de betere resultaten die u juist met lokale marketingcampagnes kunt bereiken. Wij bieden hulp aan zowel de franchisegevers voor het opbouwen van een consistent merk als aan de franchisenemers bij het opzetten van lokale marketing strategieën. Wij kunnen uw franchise onderneming helpen met het bereiken van onder andere de volgende doelen:

 • Meer klanten; het uitbreiden van de klantenkring door slimme online marketing gericht op de doelgroep
 • Meer naamsbekendheid; bekend worden in de regio met Social Media en Google marketing
 • Meer omzet; middels een vernieuwde website compleet in de look en feel van de franchiseorganisatie en online marketingcampagnes meer leads en omzet winnen.
 • Maandelijkse rapportage met de resultaten die zijn behaald

Of het nu gaat om gevonden worden in Google of een Social Media campagne, wij zorgen voor scherp geprijsde online marketing campagnes in de huisstijl van iedere franchise onderneming!

marketing voor franchise

franchise

Welke services bieden wij aan?

Wij zijn specialist in het verzorgen van websites en webshops en het bedenken van creatieve online marketing campagnes. Wij leveren diverse franchise marketing diensten waaronder de ontwikkeling van websites en webshops, het opzetten van online marketing campagnes (SEA, SEO en Social Media) en ondersteuning bij de ontwikkeling van content voor Social Media.

Voor iedere franchise klant ontwikkelen wij zelf een servicesysteem. De volgende marketingdiensten kunnen bij ons worden afgenomen:

 • Web development
 • Google optimalisatie
 • Social media
 • Tekst en beeld creatie
 • Marketing training
 • Video marketing