SEA

Conversies door jouw advertentie

Door te adverteren op Google word je snel online zichtbaar voor je klanten. Dit onderdeel van zoekmachine marketing is voor veel bedrijven interessant en levert veel promotie op voor een product of dienst. Google AdWords is de tool waarin de advertenties gemaakt worden en waar alle specificaties in worden toegevoegd. Om zo specifiek en effectief mogelijk een campagne met bijbehorende advertenties te ontwikkelen is veel kennis en ervaring gewenst. Dit vakgebied wordt SEA genoemd, een afkorting voor Search Engine Advertising. 

Google adverteren

Als je wilt adverteren op internet zijn er verschillende advertentiemogelijkheden. Zo kun je adverteren door middel van een tekstadvertentie of beeldadvertentie, een Google Shopping advertentie opzetten of bezoekers opnieuw benaderen door middel van een retargeting campagne.

Google Search and Display

The ads in Google Search are the first results that are visible after performing a search. Keywords are linked to the advertisement and these are assessed by Google on the basis of a quality score. This is mainly due to the relevance of the keyword in relation to the advertisement and the page that is being referred to. With Google Display, an advertisement becomes visible in banners on different websites. We can set precisely to whom and when these banners are displayed. This way guarantees that the target group is approached effectively and specifically.

Retargeting

Retargeting is een van de mogelijkheden binnen het display netwerk van Google. Het biedt de adverteerder de mogelijkheid om interessante websitebezoekers opnieuw te benaderen. Hierbij kun je denken aan een bezoeker die al eerder op je website is geweest. Je kunt ook nog een stapje verder gaan: retarget bijvoorbeeld bezoekers die een product in het winkelmandje hebben geplaatst. Doorgaans zorgt dit voor een stijging in het aantal conversies. Je kunt een bezoeker net dat laatste zetje geven om tot actie over te gaan. Kortom, retargeting biedt tal van mogelijkheden om de doelgroep nóg beter van dienst te zijn.

-

Google Shopping

Webshops adverteren op internet door middel van Google Shopping. Dit is een functie van de zoekmachine specifiek voor producten van webshops. Als er op een product gezocht wordt verschijnen de meest relevante Google Shopping resultaten bovenaan met een directe link naar de webshop. De conversieratio van Google Shopping advertenties is erg hoog aangezien de resultaten aansluiten bij de zoekopdracht van de bezoeker.

AdWords optimaliseren

The Dare Company helpt je graag met het optimaliseren van jouw AdWords campagnes! Wij hebben door Google gecertificeerde medewerkers die professionele hulp bieden. Dit doen wij door de campagnes optimaal te ontwerpen, pro-actief te volgen, en constant bij te sturen waar nodig om zo optimale resultaten te behalen.

Samenwerken?  Neem contact op voor meer informatie!