SEA

Conversies door jouw advertentie

Door te adverteren op Google word je snel online zichtbaar voor je klanten. Dit onderdeel van zoekmachine marketing is voor veel bedrijven interessant en levert veel promotie op voor een product of dienst. Dit vakgebied wordt SEA genoemd, een afkorting voor Search Engine Advertising (omdat Google niet de enige zoekmachine is). Google is in Nederland de meest gebruikte zoekmachine, het loont dus hierin te adverteren.

Google ads

Google ads is het programma om te adverteren in de zoekresultaten van Google. Naast adverteren in de zoekmachine (via search ads) kan je ook op partner websites met beeld adverteren (display ads) en via shopping campagnes met specifieke producten bovenaan komen te staan in de zoekresultaten (shopping ads). 

De zoekadvertenties worden weergegeven wanneer potentiële klanten een opgegeven zoekwoord (of daaraan gerelateerd) intypen in google. Wij als SEA-Specialisten helpen je bij het aanmaken en onderhouden van uw adwords account. Zo helpen wij jou het beste resultaat te behalen uit jouw budget. 

De Voordelen:

  • Direct hoog ranken
  • Specifieke targeting mogelijkheden (locatie, doelgroep, demografie)
  • Direct verkeer/resultaten
  • Gemakkelijk in te stellen budget
  • Inzicht in vertoningen t.o.v. concurrentie

Wat is Google Ads?

Google ads (eerst adwords) is het management programma voor alle eerder genoemde advertenties. Hierin maak je de search-advertenties, geef je de zoekwoorden in en controleer je de resultaten. Daarnaast stel je de biedingen in, er zijn een aantal manieren om te bieden zodat de advertenties weergegeven worden. Het instellen van een maximaal bod per klik (CPC) is de meest voorkomende manier.

Google Shopping

Webshops adverteren op internet door middel van Google Shopping. Dit is een functie van de zoekmachine specifiek voor producten van webshops. Als er op een product gezocht wordt verschijnen de meest relevante Google Shopping resultaten bovenaan met een directe link naar de webshop. De conversieratio van Google Shopping advertenties is erg hoog aangezien de resultaten aansluiten bij de zoekopdracht van de bezoeker.

Hoe werkt adverteren?

Het adverteren is vaak opgezet rond een product of dienst die je aanbiedt. De veel gezochte zoektermen rond dit onderwerp worden op een rij gezet, hierbij worden zoekvolumes en biedingen vergeleken en de meest gunstige uitgekozen. De campagne kan specifieker gemaakt worden door hier een bepaalde locatie of doelgroep aan toe te voegen.Daarna worden er bijpassende tekstadvertenties gemaakt die de potentiele klant moet overtuigen om naar jouw website of dienst door te klikken.

Aanmaken en beheer

Hoewel het aanmaken van de campagnes veel tijd in een keer kost is het onderhouden van de campagnes net zo tijdrovend. Vooral nadat de campagnes net geactiveerd zijn is er veel bijsturing nodig, zo zullen zoekwoorden toegevoegd en verwijderd moeten worden en moet er gekeken worden naar de prestaties van de verschillende advertenties.

Google Search Ads

De advertenties in Google Search zijn de eerste resultaten die zichtbaar zijn na het uitvoeren van een zoekopdracht. Bij de zoekwoorden die voor jou belangrijk zijn worden de advertenties weergegeven. Deze worden beoordeeld door Google op basis van een kwaliteitsscore die tot stand komt door de relevantie van het zoekwoord in verhouding tot de advertentie en de pagina waarnaar verwezen wordt. Deze advertenties werken voor mensen die al op zoek zijn naar producten of oplossingen.

Google Display Ads

Met Google Display wordt een advertentie zichtbaar in banners op verschillende websites.

Dit is vooral geschikt voor naamsbekendheid, hier is een gerichte targeting op basis van interesses mogelijk, we kunnen dus instellen aan wie en wanneer deze banners worden vertoond. Deze manier garandeert dat de doelgroep effectief en specifiek benaderd wordt.

Google Shopping Ads

Webshops kunnen adverteren op internet door middel van Google Shopping. Dit is een functie van de zoekmachine specifiek voor producten van webshops.

Als er op een product gezocht wordt verschijnen de meest relevante Google Shopping resultaten bovenaan met een directe link naar de webshop.

Merknaamcampagne

Een merknaamcampagne is bijna altijd een goed idee, door de hoge kwaliteitsscore die behaald wordt zijn de kosten van deze campagne laag. Daarbij sta je hierdoor veel gemakkelijker bovenaan waardoor je extra verkeer naar je website trekt.

Retargeting

Retargeting is een van de mogelijkheden binnen het advertentie netwerk van Google. Het biedt de adverteerder de mogelijkheid om interessante websitebezoekers opnieuw te benaderen. Hierbij kun je denken aan een bezoeker die al eerder op je website is geweest. Je kunt ook nog een stapje verder gaan: retarget bijvoorbeeld bezoekers die een product in het winkelmandje hebben geplaatst. Doorgaans zorgt dit voor een stijging in het aantal conversies. Je kunt een bezoeker net dat laatste zetje geven om tot actie over te gaan.

AdWords optimaliseren

The Dare Company helpt je graag met het optimaliseren van jouw AdWords campagnes! Wij hebben door Google gecertificeerde medewerkers die professionele hulp bieden. Dit doen wij door de campagnes optimaal te ontwerpen, pro-actief te volgen, en constant bij te sturen waar nodig om zo optimale resultaten te behalen.

Samenwerken?  Neem contact op voor meer informatie!