Conversies door jouw advertentie

Door te adverteren op Google word je snel online zichtbaar voor je klanten. Dit onderdeel van zoekmachine marketing kan voor bijna alle bedrijven interessant zijn en levert veel promotie op voor een product of dienst. Dit vakgebied wordt SEA genoemd, een afkorting voor Search Engine Advertising. Google is in Nederland de meest gebruikte zoekmachine, het loont dus hierin te adverteren, maar er zijn er natuurlijk nog meer! Wij helpen je om de vindbaarheid van je bedrijf in alle belangrijke zoekmachines te optimaliseren.

Google ads

Google ads is het programma dat het mogelijk maakt adverteren in de zoekresultaten van Google. Naast adverteren in de zoekmachine (via search ads) kan je ook op partner websites met beeld adverteren (display ads) en via shopping campagnes met specifieke producten bovenaan komen te staan in de zoekresultaten (shopping ads). 

De zoekadvertenties worden weergegeven wanneer potentiële klanten een opgegeven zoekwoord (of daaraan gerelateerd) intypen in google. Wij als SEA-Specialisten helpen je bij het aanmaken en onderhouden van uw Google ads account. Zo helpen wij jou het beste resultaat te behalen uit jouw budget. 

De Voordelen:

  • Direct hoog ranken
  • Specifieke targeting mogelijkheden (locatie, doelgroep, demografie)
  • Direct verkeer/resultaten
  • Gemakkelijk in te stellen budget
  • Inzicht in vertoningen t.o.v. concurrentie

sea

Wat is Google Ads?

Google ads (eerst adwords) is het management programma voor alle eerder genoemde advertenties. Hierin maak je de search-advertenties, voer je de zoekwoorden in en controleer je de resultaten. Daarnaast stel je de biedingen in, waarbij er een aantal manieren om te betalen voor het aantal keer dat de advertenties weergegeven worden. Het instellen van een maximaal bod per klik (Cost Per Click (CPC)) is de meest voorkomende manier. Op deze manier betaal je dus alleen als de advertentie daadwerkelijk gezien wordt.

adverteren in google


Google Shopping

Webshops adverteren op internet door middel van Google Shopping. Dit is een functie van de zoekmachine specifiek voor producten van webshops. Als er op een product gezocht wordt verschijnen de meest relevante Google Shopping resultaten bovenaan met een directe link naar de webshop.  Omdat de resultaten aansluiten bij de zoekopdracht van de bezoeker, is de conversieratio van Google Shopping advertenties erg hoog en dus ontzettend nuttig voor de marketing van jouw bedrijf!

Hoe werkt adverteren?

Het adverteren is vaak opgezet rond een product of dienst die je aanbiedt. De veel gezochte zoektermen rond dit onderwerp worden op een rij gezet, waarbij zoekvolumes en biedingen worden vergeleken en de meest gunstige wordt uitgekozen. De campagne kan specifieker gemaakt worden door hier een bepaalde locatie of doelgroep aan toe te voegen. Daarna worden er bijpassende tekstadvertenties gemaakt die de potentiele klant moet overtuigen om naar jouw website of dienst door te klikken.

Aanmaken en beheer

Het aanmaken van de campagnes kost al veel tijd, maar het onderhouden van de campagnes is minstens net zo tijdrovend! Vooral nadat de campagnes net geactiveerd zijn is er veel bijsturing nodig, zo zullen zoekwoorden toegevoegd en verwijderd moeten worden en er moet gekeken worden naar de prestaties van de verschillende advertenties.

adverteren in google

Google Search Ads

De advertenties in Google Search zijn de eerste resultaten die zichtbaar zijn na het uitvoeren van een zoekopdracht. Bij de zoekwoorden die voor jou belangrijk zijn worden de advertenties weergegeven. Deze worden beoordeeld door Google op basis van een kwaliteitsscore die tot stand komt door de relevantie van het zoekwoord in verhouding tot de advertentie en de pagina waarnaar verwezen wordt. Deze advertenties werken voor mensen die al op zoek zijn naar producten of oplossingen.

Google Display Ads

Met Google Display wordt een advertentie zichtbaar in banners op verschillende websites.

Dit is vooral geschikt voor naamsbekendheid - hier is een gerichte targeting op basis van interesses mogelijk, waardoor we dus kunnen instellen aan wie en wanneer deze banners worden vertoond. Deze manier garandeert dat de doelgroep effectief en specifiek benaderd wordt.

Google Shopping Ads

Webshops kunnen adverteren op internet door middel van Google Shopping. Dit is een functie van de zoekmachine die specifiek voor producten van webshops bedoeld is.

Als er op een product gezocht wordt verschijnen de meest relevante Google Shopping resultaten bovenaan met een directe link naar de webshop.

Merknaamcampagne

Een merknaamcampagne is bijna altijd een goed idee; voornamelijk door de hoge kwaliteitsscore die behaald wordt zijn de kosten van deze campagne relatief laag. Daarbij sta je hierdoor veel gemakkelijker bovenaan waardoor je extra (relevant) verkeer naar je website trekt!

Retargeting

Retargeting is een van de mogelijkheden binnen het advertentie netwerk van Google. Het biedt de adverteerder de mogelijkheid om interessante websitebezoekers opnieuw te benaderen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een bezoeker die al eerder op je website is geweest. Maar, je kunt ook nog een stapje verder gaan: retarget bijvoorbeeld bezoekers die een product in het winkelmandje hebben geplaatst. Doorgaans zorgt dit voor een stijging in het aantal conversies. Je kunt een bezoeker net dat laatste zetje geven om tot actie over te gaan.

zoekmachine adverteren

Veelgestelde vragen over SEA (Zoekmachine adverteren)

Hieronder staan veelgestelde vragen over SEA met het antwoord.

Wat is SEA?

SEA staat voor Search Engine Advertising. In Nederland spreken we ook wel van zoekmachine adverteren. Wanneer je SEA inzet voor je bedrijf, zullen er bovenaan de zoekresultaten van Google advertenties komen te staan.

Wat betekent SEA?

SEA is een Engelse afkorting en staat voor Search Engine Advertising.

Hoe werkt SEA?

SEA werkt doormiddel van een veilingmodel. Als adverteerder is het mogelijk om op bepaalde woorden te bieden. Telkens als iemand in Google zoekt naar deze woorden, zal er op de achtergrond een veiling plaatsvinden. In deze veiling doen alle adverteerders voor dit woord mee. Om te bepalen welke advertentie bovenaan komt te staan, kijkt Google niet alleen naar het bedrag dat een adverteerder bereid is om te betalen, maar ook naar de relevantie van de pagina waarop de bezoeker landt als deze op de advertentie klikt. Hierdoor is het dus mogelijk om minder te bieden dan je concurrent en toch met je advertentie bovenaan komt te staan.

Wat kost adverteren op Google?

De kosten die je voor een klik moet bepalen worden door verschillende aspecten beïnvloed. Als je concurrenten telkens hun bod verhogen om hiermee een betere positie binnen de resultaten te krijgen, zullen de kosten per klik ook oplopen. Ook speelt de niche van de adverteerders een grote rol. Zo zijn niches waarin een klant bijzonder veel geld oplevert voor de adverteerder ook duurder dan niches waarin een klant minder geld oplevert. Niches die bijvoorbeeld veel kosten zijn verzekeringen en financiële producten. Een klant voor deze niches brengt nou eenmaal meer geld in het laadje dan iemand die chocoladerepen koopt.

Waarom SEA inzetten voor je bedrijf?

Als je ervoor kiest om te adverteren in Google, zal Google jouw resultaat ook bovenaan de zoekresultaten plaatsen. Hierdoor zal je direct verkeer naar je website genereren en mogelijk meer omzet realiseren. De directe omzetrealisatie voor bedrijven is een goed argument om te adverteren op Google.

Wat doet een SEA specialist?

Een SEA specialist is iemand die de advertenties indient bij Google en deze verder optimaliseert. Door deze optimalisaties is het mogelijk dat de kosten per klik verder omlaag gaan en de conversieratio omhoog gaat.