We kunnen er helaas niet meer omheen. Alle kranten, nieuwsartikelen en tv programma’s hebben het de laatste tijd nergens anders meer over: het coronavirus gaat een steeds grotere rol spelen binnen ons dagelijks leven. Het lijkt wel alsof de stekker letterlijk uit de economie is getrokken. Onze kinderen kunnen niet meer naar school en bij het boodschappen doen moeten we er rekening mee houden dat we minimaal anderhalve meter afstand houden Daarbij moet je geluk hebben om nog een rolletje toiletpapier kunnen krijgen...

Niet alleen voor ons als individu brengt het coronavirus grote gevolgen met zich mee. Ook voor veel bedrijven is het een lastige periode. Nu hebben wij als online marketingbureau het geluk dat we met z'n allen thuis kunnen werken, waardoor onze werkzaamheden gewoon door kunnen gaan, maar er zijn ook branches waarbij dit helaas niet zo gemakkelijk gaat, waardoor zij in een moeilijke situatie terecht komen. Denk hierbij aan de horeca- en evenementenbranche of aan de scholen en kinderopvang. De kleinere ondernemingen vragen zich daarom af of zij over een aantal maanden nog wel kunnen blijven bestaan. Onze tip voor deze organisaties is: blijf creatief! Juist in deze tijd is het belangrijk online actief te zijn. Veel mensen zitten thuis en het internetgebruik neemt daardoor enorm toe. Wij denken graag met je mee! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of advies.

De evenementenbranche

Hoewel we er met z'n allen naar uit hebben gekeken en niet konden wachten tot het festivalseizoen weer van start zou gaan, gooit het coronavirus roet in ons eten. Uiteraard nemen we met z'n allen de maatregelen van het RIVM erg serieus en we snappen dat dit uiteindelijk het beste is voor ons allemaal. Maar de evenementenbranche is toch een branche die in deze tijd hard wordt getroffen. Het is nu dan ook moeilijk om beslissingen te maken over wat wel mag en wat niet. Het zal daarom ook nog lang duren voordat de eerste evenementen weer op gang zullen komen. Hoewel veel evenementenorganisaties dit al hebben gedaan willen wij deze tip toch nog graag even benoemen: verplaats jouw georganiseerde evenement naar later dit jaar. Er wordt verwacht dat het virus na een aantal maanden weg zal zijn waardoor de evenementen alsnog kunnen worden ingehaald. Deze oplossing heeft als voordeel dat de inkomsten niet verloren gaan maar worden uitgesteld. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om digitaal te gaan. Sommige organisaties hebben er al voor gekozen om de zogenaamde ‘feest tv’ te gaan uitzenden. Wij feesten graag digitaal met jou mee!

Evenementenbranche en corona

De horecabranche

Ook de horecabranche is een branche die zwaar getroffen is door het coronavirus. Toen op zondag 15 maart bekend werd gemaakt dat alle horecagelegenheden hun deuren moesten sluiten, gingen we wat meer beseffen dat de gevolgen in grote maten merkbaar zullen worden. Hoewel de overheid verschillende tegemoetkomende  maatregelingen heeft getroffen, leven nog veel horecaondernemers in onzekerheid. Wij willen ook deze ondernemers motiveren om positief en creatief te blijven denken. Wij zien een trend ontwikkelen in het bestellen of afhalen van eten. Dit is een goed alternatief om toch inkomsten binnen te krijgen. Wij denken graag met deze ondernemers mee. Zo hebben wij al verschillende ‘delivery’ logo’s ontworpen voor onze huidige klanten. Hoe kunnen we jou helpen?

De onderwijsbranche

Naast de horeca en evenementenbranche is ook de onderwijsbranche getroffen door de maatregelen met betrekking tot het coronavirus. De kinderopvang en scholen zullen tot en met 28 april gesloten blijven. Hoewel de financiële risico’s voor onderwijsinstellingen minder groot zullen zijn blijft het belangrijk dat kinderen toch les krijgen en dat ouders en de kinderen goed worden geïnformeerd over de gevolgen van het virus. Het online lesgeven is hierbij een uitkomst. Maar ook de online communicatiemiddelen zoals nieuwsbrieven, socialmediauitingen en informatieposters zijn erg belangrijk. Wij zijn blij dat we al hebben mogen bijdragen aan deze uitingen voor Vlietkinderen. Onze designers hebben bijvoorbeeld een coronaposter gemaakt waarin wij de kinderen uitleggen wat het virus inhoudt en hoe we het tegen kunnen gaan.

Wij helpen jou graag!

Wij vinden het heel erg dat het zo ver heeft moeten komen en willen daarom ook graag ons medeleven tonen naar de mensen die tegen dit virus strijden. Wij dragen graag ons steentje bij in deze moeilijke tijd. Juist in deze tijd is het belangrijk online actief te zijn en op een creatieve manier mee te denken met jouw doelgroep. Daarom helpen wij jou als ondernemer graag om deze crisis te doorstaan. Wil jij met ons sparren of wil je advies over hoe jij het beste om kan gaan met de situatie? Neem dan gerust contact met ons op!