Professionele uitstraling door krachtig beeldmateriaal

Bewegende beelden vallen meer op dan afbeeldingen of tekst. Daardoor is animatie een graag gebruikte tool om te promoten. Daarbij maakt animatie het ook mogelijk de meest ingewikkelde concepten makkelijk en snel uit te leggen aan een breed publiek. Dit noemen we ‘explanimation’. Niet alleen is explanimation vaak de beste manier om iets over te brengen, ook verkiezen veel mensen bewegende beelden met gesproken tekst boven het lezen van een lap tekst omdat het makkelijker en leuker is. Dit maakt animatie een uiterst effectief marketingmiddel.

Animatie door The Dare Company

Naast dat het tonen van een animatiefilmpje een van de meest effectieve manieren van uitleg geven is, geven animaties organisaties een professionele en verzorgde uitstraling. Door de kleuren en het logo van je organisatie in de animatie te verwerken kan je huisstijl nog meer tot leven komen! Dit geeft de doelgroep meer gevoel bij je organisatie, zonder dat mensen het gevoel hebben ervoor te moeten werken. Bij The Dare Company zien we dus veel voordelen van geanimeerde beelden met gesproken tekst. Daarom bieden wij naast video marketing ook animatie aan als marketingtool voor websites en social media. Onze animatoren staan klaar om je verhalen om te zetten in pakkende filmpjes!

Hoe gaat het in zijn werk?

1. Het eerste gesprek
Als je interesse hebt in het maken van een explanimationfilmpje voor je organisatie, plannen wij graag een gesprek voor je in met een van onze animatoren. Deze wil precies te weten komen wat er uitgelegd moet worden en voor welke doelgroep deze uitleg bedoeld is.
2. Het script
Aan de hand van het eerste gesprek maken wij een script voor het filmpje. Hierin komt alle gesproken tekst en alle ideeën qua vormgeving en beelden.
3. Het storyboard
Zodra alle partijen tevreden zijn over het script, wordt dit omgetoverd tot een storyboard. Een storyboard lijkt op een stripverhaal en vormt de blauwdruk van het uiteindelijke filmpje.
4. Stem opnemen
Nadat ook dit goedgekeurd is, gaat de stemacteur het script opnemen. Een heldere, duidelijke stem met de juiste tone-of-voice om jouw verhaal te vertellen.

5. Animeren
Met de opgenomen stem kan de animator aan de slag - deze maakt het animatiefilmpje aan de hand van het gesproken verhaal.
6. Muziek
Als de animatie af is, gaat onze muziekproducer voor de juiste muziek onder het filmpje zorgen. Deze muziek wordt zo gemaakt en bewerkt dat de scenes op de maat wisselen, waarbij de flow van het filmpje krachtiger wordt en er meer nadruk op de kernboodschap komt te liggen!
7. Soundeffects
De soundeffects zorgen voor nog meer aandacht voor de details in de animatie. Niet alleen komen bepaalde onderwerpen pas tot leven als het juiste geluid erbij zit (rinkelend geld, een toeterende auto), ook kunnen woorden als merknamen en adressen beter binnenkomen bij de kijker als ze met een soundeffect het beeld inschuiven.
8. Revisie
Zodra wij vinden dat de animatie helemaal af is, sturen we hem naar je op. Vervolgens kunnen er gewoon nog zaken aangepast worden die je toch net anders zou willen zien!

Nu is de explanimation klaar om gezien te worden!

Wil je meer van onze animaties zien?

Bekijk en volg ons YouTube kanaal. Blijf op de hoogte van onze toffe animaties en andere video's.

Youtube kanaal


SEO en animatie

Onze SEO-experts gaan ervoor zorgen dat het animatiefilmpje makkelijk kan worden gevonden op zowel Google als YouTube. Zij hebben ruime ervaring met het optimaliseren van video's voor YouTube-marketing en andere zoekmachines, waardoor het alle aandacht en views zal krijgen die het verdien!. Daarnaast zal onze social media afdeling ervoor zorgen dat de voor jouw organisatie gemaakte animatie op bijvoorbeeld Facebook en Instagram wordt gepromoot. Kortom, wij zorgen ervoor dat het filmpje waar we samen aan hebben gewerkt door zoveel mogelijk mensen wordt gezien!

video weergaven