De juiste verwoording van jouw boodschap

De kracht van content marketing is het zo aantrekkelijk mogelijk overbrengen van de boodschap. Veel mensen denken bij content marketing enkel aan het schrijven van een verhaal, maar content gaat veel verder dan alleen een verhaal! Het kan doorgevoerd worden in alle soorten communicatie op elk mogelijk platform.Klanten binden door content

Met content marketing wil je klanten op een aantrekkelijke manier van relevante informatie voorzien. Je brengt een boodschap over zonder per se een reclamepraatje te houden, of in ieder geval: zonder dat het zo lijkt. Het uiteindelijke doel van content marketing is om klanten aan te trekken, te informeren en te binden aan je merk zodat zij uiteindelijk conversies verrichten. Het is daarom zaak om aantrekkelijke en relevante content aan te bieden aan klanten!

Door relevante informatie zal de klant uiteindelijk kiezen voor jouw product of dienst. Maar hoe ga je dat dan doen? Naar welke informatie is de klant op zoek? Welke content is relevant? Hoe wil je deze informatie verspreiden? De antwoorden hierop staan omschreven in de content marketingstrategie.

content marketing

marketing met content

Content marketingstrategie

Wij verdiepen ons graag in jouw business en gaan aan de slag met een strategie! Content marketingstrategieën kunnen behoorlijk van elkaar verschillen en moeten aangepast worden aan jouw merk of bedrijf. Wat zijn bijvoorbeeld je doelstellingen en wat wil je bereiken? Dit zullen we als eerste in kaart brengen. Aan de hand van die doelstellingen gaan we de strategie concreet maken. Een zeer belangrijk aspect van content is om altijd te onthouden wat de doelgroep is. Zo zal een medisch artikel bijvoorbeeld op een totaal andere toon worden geschreven dan de content op een website over een kinderopvang. Ook kunnen interesses en smaken zeer verschillen per land, leeftijd of branche. Het hoofddoel van content marketing is en blijft het maken van content die jouw klanten interessant en relevant vinden.

Daarom analyseren wij je doelgroep uitgebreid en formuleren we daarna de boodschap. Vervolgens gaan we aan de slag met de customer journey. Dat betekent dat we kijken naar de weg die je klanten afleggen voordat ze bij jou terecht komen. Daar vlechten we de content marketingstrategie doorheen. Zo kijken we bijvoorbeeld wat de aandacht trekt en wat jouw klanten willen.

Ontwikkeling

We ontwikkelen vervolgens een essentieel verhaal dat de aandacht trekt en waar jouw klanten wat aan hebben. Dat verhaal kun je zien als een rode draad, maar is geen letterlijk verhaal zoals je leest in boeken. Door dit verhaal of een serie van content te plaatsen zullen de klanten jouw merk leren kennen en onthouden. Blijf je leuke en/of relevante content plaatsen die op één lijn liggen met dit verhaal, dan zullen de klanten uiteindelijk jouw merk boven andere merken verkiezen. Dit is waar je de klant bindt aan jouw product of dienst. Zodra we de insteek van de content hebben bepaald, zijn we uiteraard nog niet klaar. Wat gaan we doen met al die content? En via welk platform verspreiden we het? De volgende stap is dus het bepalen van de middelen. Gieten we een verhaal in een blogartikel, of voeren we een hele campagne uit? Dit soort zaken worden van tevoren allemaal bepaald. Dit alles vormt de basis van de contentcreatie.

verhalen vertellen

content

Content en creatie

Als de strategie is bepaald gaan we aan de slag met het creëren van content. We beschikken over content marketeers die doeltreffende en creatieve content schrijven die past bij jouw business. Daarnaast schrijven zij alle content in dienst van de regels voor SEO. SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Simpel uitgelegd is dat het schrijven op de manier waarop Google de pagina het meest geschikt vindt om te tonen, wanneer jouw potientiële klanten de zoektermen invoeren die ze het meest gebruiken. Het doel hiervan is dat jij bovenaan op de eerste pagina komt te staan, wanneer je klanten deze zoektermen gebruiken. Veel mensen kijken daarbij niet verder dan de eerste pagina. Met zoekmachine optimalisatie word je dus online goed gevonden!

Schrijven volgens de regels van SEO is bedoeld voor online platformen. Naast de goede woorden is het uiteraard ook belangrijk om de boodschap mooi over te brengen. Onze content marketeers worden hierin geholpen door onze designers om dit voor jou te kunnen bewerkstelligen. Door het gehele scala van content marketing van jou over te nemen, kunnen we je maximaal ontzorgen. The Dare Company zorgt voor de juiste content, middelen en conversie. We hebben al verschillende campagnes voor zowel de B2B als B2C markt onder handen genomen met behulp van onze strategie. Bekijk hier ons portfolio.

Schrijftalent

Naast online en offline uitingen, is het begrip ‘content’ natuurlijk nog steeds erg breed. Er zijn veel verschillende soorten teksten die voornamelijk worden afgestemd op twee dingen. Ten eerste is dat de doelgroep zoals we hierboven al hebben uitgelegd. Als je iets schrijft wat de niet juiste personen aanspreekt is het vrijwel nutteloos. Ten tweede wordt er gekeken naar het platform waar het op moet komen te staan. Zo heeft Twitter bijvoorbeeld een strikter woordenlimiet, zal een artikel voor een website langer zijn en hoeven offline uitingen niet SEO-proof te zijn.

Onze schrijvers houden altijd de strategie, doelgroep en het platform in gedachten. The Dare Company kan zelf content creëren voor je bedrijf, of we kunnen door de klant zelf geschreven content redigeren en gebruiken. Vaak wordt er gekozen voor een samenwerking waarbij onze klant onderwerpen aanlevert en wij die optimaal uitwerken. Om de tekstuele content te ondersteunen, werken onze content marketeers nauw samen met onze (web)designers. Wij zien de tekstuele content als zeer belangrijk! Daarom passen we onze fonts, blokken en kleuren hier ook op aan. Dit maakt de content aantrekkelijker en hierdoor relevanter voor jouw business.

content schrijven

Veelgestelde vragen over content marketing

Hieronder staan veelgestelde vragen en de antwoorden over content marketing.

Wat is content marketing?

Content marketing is een manier om klanten en potentiële klanten te informeren over jouw product, dienst of om hen verder te helpen. Met leuke, aansprekende teksten en ontwerpen wordt de klant enthousiast en bekend gemaakt met jouw organisatie.

Waarom content marketing inzetten?

Het marketing landschap is sterk veranderd. De consument wil niet constant gebombardeerd worden met commerciële boodschappen, maar wil wel geïnformeerd worden. Dit is waar content marketing om de hoek komt kijken. Door content marketing goed in te zetten is het mogelijk om meerdere bezoekers naar je website te krijgen. Wanneer deze bezoekers vervolgens klaar zijn om een aankoop te doen, is het mogelijk dat de aankoop bij jou plaatsvindt.

Is content marketing effectief?

Content marketing kan bijzonder effectief zijn wanneer het goed ingezet wordt! Het belangrijkste van een content marketingstrategie is dat de content de bezoekers moet helpen of informeren. Veel bedrijven maken de fout door de content toch te commercieel te maken. The Dare Company helpt je graag met het opzetten van een goede content marketingstrategie.

Hoe werkt content marketing?

Bij content marketing ga je als bedrijf opzoek naar pijnpunten waar je klanten of potentiële klanten meezitten. Je concurrenten doen dit waarschijnlijk niet. Daarom is het mogelijk om de content een goede positie in Google in te laten nemen. Door deze goede positie, bestaat de kans dat je meer bezoekers naar je website krijgt en je bent in beeld bij een potentiële klant. Wanneer je content marketing goed inzet, zal je zien dat steeds meer mensen je online weten te vinden en mogelijk ook klant zullen worden.

Waarom is content marketing belangrijk?

Vandaag de dag worden mensen gebombardeerd met reclame. Hierdoor hebben mensen een soort filter ontwikkeld om reclame niet meer te zien. Wat mensen wel willen, is goede informatie. Dat is waar content marketing jouw bedrijf bij kan helpen. Omdat jij goede informatie geeft, is het mogelijk dat steeds meer mensen jou vinden en je ook als een autoriteit gaan zien.