Huisstijl en logo: vervangen of vernieuwen?

De huisstijl en het logo vormen samen misschien wel de belangrijkste uiting van het imago van je bedrijf of organisatie. Hiermee moet je proberen naamsbekendheid en vertrouwen op te bouwen bij de consument. Een van de zaken die hierbij belangrijk zijn, is dat de huisstijl en het logo, en daarmee het uiterlijk van een organisatie, met de tijd meegaan en niet altijd precies hetzelfde blijven. Vernieuwing valt op!

Lees meer over huisstijl en logoVervangen vs Vernieuwen

Een logo of huisstijl compleet omgooien kan in sommige gevallen wenselijk zijn - voornamelijk in gevallen waarbij de organisatie zelf ook een omslag kent. Gaan er bijvoorbeeld compleet andere producten of diensten aangeboden worden, of juist een compleet andere doelgroep? Dan kan een nieuw uiterlijk dit aan de consument duidelijk maken. In de meeste gevallen doet een nieuw logo echter meer kwaad dan goed; de consument is het vertrouwde beeld en daarmee een stuk gewenning kwijt. Alles wat je opgebouwd hebt aan branding wordt zo goed als overboord gegooid wanneer de huisstijl onherkenbaar is veranderd.

Daarom raden we bij The Dare Company aan de huisstijl en het logo niet te vervangen, maar te vernieuwen. Zo krijgt je organisatie een frissere, modernere look, terwijl alles wat er opgebouwd is aan branding intact blijft. Dit wordt door vrijwel alle succesvolle bedrijven gedaan! Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de logo historie van KLM, de logo historie van Pepsi en de logo historie van Heineken. Kleine aanpassingen die een nieuwe koers, een nieuwe identiteit en een nieuw gevoel uitdragen - met daarbij dus de voordelen die tijdige vernieuwing sowieso al meedraagt!

Ook een vernieuwde huisstijl of een vernieuwd logo? Neem even contact met ons op! 


De vernieuwde huisstijl van The Dare Company

The Dare Company is onlangs verhuisd naar een nieuwe locatie in Rotterdam. Dit leek ons een uitstekend moment om een nieuwe website te bouwen en tegelijkertijd een frisse wind door onze huisstijl te laten waaien. Onze designers hebben er hard aan gewerkt, maar het resultaat is er een om trots op te zijn! Hier een overzicht van de vernieuwde huisstijl elementen:

Frissere kleuren
De karakteristieke kleuren van The Dare Company zijn sowieso iets waar we nog steeds erg blij mee zijn. We zien dat de meeste marketing- en communicatiebureaus veel rood - de ultieme signaalkleur - in hun huisstijl gebruiken. Dit begrijpen we natuurlijk erg goed, maar dit overnemen leek ons niet echt daring. Daarom hebben we onze kleur behouden, al hebben we hem een stuk lichter en feller gezet. Hierdoor is de groen-blauwe kleur die mensen van ons gewend zijn in onze nieuwe huisstijl meer naar het blauwe gekropen. Fris, vrolijk, modern, nieuw en strak - net als ons nieuwe pand.

Aanpassing logo
Ons logo heeft, naast de frissere kleur, ook een make-over gekregen. Het woord ‘the’ is op zijn kant gezet, wat een speelse indruk wekt. Ook hebben ze ervoor gekozen het woord ‘Dare’ wat groter te maken dan de rest, om het belangrijkste woord zo wat meer ruimte en aandacht te bieden. Wat onze designers hierbij heel belangrijk vonden is dat elke ‘hoek’ van het logo een ronde vorm heeft. Hierdoor ziet het er vol en organisch uit. Deze ronde vormen hebben ze vervolgens verwerkt in de gehele huisstijl die, bijvoorbeeld, door de hele vernieuwde website te zien zijn.

Pay-off
Een pay-off is een korte zin die altijd samen met de bedrijfsnaam wordt gebruikt om de merkidentiteit te versterken. The Dare Company heeft lang de baobab boom als inspiratiebron gebruikt, waardoor de pay-off ‘Marketing Is In Our Roots’ hier logisch mee overeenkwam. We vonden dat het tijd was voor een nieuwe pay-off. Met ‘Marketing That Sticks’ denken we onze frisse, nieuwe uitstraling beter uit te kunnen dragen. Daarbij hebben we met onze plakkerige kauwgomfoto een passende afbeelding gemaakt bij deze pay-off.


Uitwerking
Na het bedenken en vormgeven van de nieuwe huisstijl en het nieuwe logo moet hier natuurlijk nog wat mee gedaan worden. The Dare Company was sowieso toe aan een nieuwe website, maar als dit niet het geval was hadden we de kleuren en vormen van de oude website vervangen en aangepast. Ook moet de nieuwe huisstijl natuurlijk verwerkt worden in onder andere pandbelettering (lettering that sticks), visitekaartjes, bedrijfskleding, email-handtekening en briefpapier. Best veel werk dus voor de relatief kleine aanpassingen, maar wij vinden het dat dus absoluut waard!

Ook een vernieuwde huisstijl of een vernieuwd logo?
Wij helpen jou en je organisatie natuurlijk graag met een frisse wind door de branding. Naast dat we compleet nieuwe logo’s en huisstijlen ontwikkelen voor bedrijven hebben we ook ruime ervaring met het verfrissen van een bestaande stijl. Hier kun je voorbeelden vinden van tevreden klanten die we hier mee hebben mogen helpen door de jaren heen. Ook al zin in een nieuwe look? 

Neem contact op