The Dare Company & Vlietkinderen

Vlietkinderen biedt veel verschillende soorten kinderopvang voor ouders met kinderen van 0 tot 13 jaar in de regio Leidschendam-Voorburg en Den Haag (Leidschenveen).

Samen met deze ambitieuze kinderopvangorganisatie maakt The Dare Company al jarenlang veel verschillende marketinguitingen. 

De huisstijl van Vlietkinderen

In 2005 is Vlietkinderen onstaan uit een fusie van SKL en Stikov. De nieuwe huisstijl heeft er voor gezorgd dat Vlietkinderen al snel een begrip werd in de regio Voorburg, Leidschendam en Den Haag Leidschenveen. Juist daarvoor ben je bij The Dare Company aan het juiste adres! Wij ontwerpen een corporate identity met aandacht en precisie, waardoor deze naadloos aansluit op de organisatie zelf. Voor Vlietkinderen hebben wij dit dus ook gerealiseerd, waarvan het resultaat op deze pagina te zien is. De herkenbaarheid van de blauwe kleur en de poppetjes zorgen dat Vlietkinderen een sterke speler is in de markt van de kinderopvang. Om ook de huisstijl goed toepasbaar te maken voor de medewerkers van alle 44 locaties, is er een huisstijlhandboek op zakformaat ontwikkeld.

Campagnes voor alle activiteiten

Met grote regelmaat organiseert Vlietkinderen activiteiten voor alle kinderen. Om deze goed zichtbaar op de diverse locaties te krijgen, wordt in nauwe samenwerking met de afdeling Marketing & Communicatie van Vlietkinderen een creatieve uitwerking bedacht. The Dare Company verzorgt daarna drukwerk om de activiteiten onder de aandacht te brengen van belangstellenden. Op de locaties komen posters te hangen, flyers worden uitgedeeld, advertenties in de krant worden geregeld en ook wordt er vaak een doorvertaling naar het internet gemaakt. Speciaal voor evenementen gericht op ouders en/of relaties wordt de inschrijving via internet geregeld.

44 locaties

Alle locaties van Vlietkinderen moesten een uniforme uitstraling hebben. Uiteraard zijn niet alle locaties hetzelfde, dus daar moest rekening mee gehouden worden. Daarom hebben we in de signing de unieke sfeer van elk gebouw weten terug te brengen. Ook de belettering van de bus van Vlietkinderen is door The Dare Company verzorgd en kun je inmiddels al voorbij zien tuffen in de regio Den Haag.

De nieuwe website van Vlietkinderen 

Met trots presenteren wij jou de nieuwe website van Vlietkinderen! Hiervoor is er eerst een uitgebreid onderzoek gedaan naar onder andere de doelgroep en hun informatiebehoeften. Hierbij zijn we in de schoenen gaan staan van de gebruiker. Om de doelgroep beter te leren kennen hebben we gebruik gemaakt van onze bestaande data uit Google en is er deskresearch verricht. Vanuit dit onderzoek hebben we verschillende persona’s gemaakt, zoals een Pedagogisch medewerker die opzoek is naar een baan en een moeder die op zoek is naar een opvang voor haar kind(eren). Hierdoor was het voor ons gemakkelijker om de doelgroep te identificeren en om bepaalde designkeuzes te maken. Ook is er gekeken naar de pijnpunten van de oude website en de doelstellingen van Vlietkinderen zelf.

Mobile first

Voor de nieuwe website hebben we besloten om een mobile-first-design te maken. Dit houdt in dat we zijn begonnen met het ontwerp voor mobiel in plaats van desktop. Onze keuze is gebaseerd op het feit dat het merendeel van de gebruikers via een mobile device de website bezoekt. Zo nemen we niet alleen het ontwerp, maar ook de User Experience goed onder handen.

mockups van de mobile versions

Design

In tegenstelling tot de oude website, hebben we gekozen voor een milder kleurenpalet dat meer rust uitstraalt. We hebben nieuwe fonts gebruikt en ook de algehele styling is aangepakt. Daarnaast is de website overzichtelijker gemaakt door minder lange teksten te plaatsen. Voor de opbouw van het ontwerp is de gebruiker natuurlijk niet uit het oog verloren! Elke keuze in het design is op de gebruiker afgestemd.

Volg Vlietkinderen

De zichtbaarheid van Vlietkinderen op social media wordt in samenwerking met verschillende medewerkers van The Dare Company verzorgd. Speciale acties worden uitgedacht en de doelgroep wordt bereikt door het targetten op postcodegebied op Facebook.