Allée des baobabs

Baobab boom

De baobab boom, ook wel de apenbroodboom (adansonia) genoemd, is met ons bedrijf verweven. Wij hebben deze boom gekozen vanwege zijn takken die het gevoel geven dat de boom ondersteboven in de grond staat. The Dare Company identificeert zich met deze boom omdat wij meerdere bloedlijnen in onze organisatie hebben (design, IT, online marketing) en ooit begonnen zijn als Dare to Design. We zijn dus eigenlijk andersom ofwel bottom-up begonnen met één van onze merknamen. Het San-volk, beter bekend als “de bosjesmannen”, had zelfs een mooie legende: de boom zou door de goden uit de hemel op de aarde zijn gegooid en daardoor op zijn kop terecht zijn gekomen. Wij laten ons graag sturen door de goden. 

Baobab boom logo | The Dare Company | Allée des Baobabs

Soorten Baobab bomen

Er zijn in totaal 8 soorten Baobab-bomen, 6 uit Madagaskar, eentje uit Afrika en eentje uit Australië. Ze variëren van 5 tot 25 meter hoog en hebben soms ongelofelijk dikke stammen. Dit wordt veroorzaakt door al het opgeslagen water tijdens het natte seizoen om zo de droge periode te kunnen overleven. De diameter loopt van 11 tot 40 meter. De bomen kunnen heel oud worden, soms wel 800 jaar! Daarmee willen we ons ook graag identificeren. Ook eten veel dieren de sappige bast van deze boom, zoals Afrikaanse olifanten. De vruchten van de Baobab zijn zeer geliefd bij bavianen en andere soorten apen en vandaar ook de naam apenbroodboom. Niet alleen dieren, maar ook mensen eten graag van de vruchten (vitamine C) van deze beroemde bomen.

Allée des baobabs

De Allée des baobabs in Madagascar, een laan gefrankeerd met groepen Grandidier bomen, is een enorme toeristische trekpleister. Het ministerie van milieu, water en bossen uit Madagascar heeft een tijdelijke beschermde status gegeven aan deze bomen. Een foto van deze fraaie weg vind je als header op deze pagina.

Baobab boom | Nationaal symbool van Madagascar

De Baobab boom van Grandidier (Adansonia grandidieri) is zelfs de nationale boom van Madagascar en daarmee dus al in gebruik als symbool. We voelen ons in goed gezelschap. De wortels van de boom bestaan uit verschillende bloedlijnen die onze units vertegenwoordigen. Bloedlijnen die soms innig met elkaar verbonden zijn. Dit komt terug in onze manier van werken. Onze units zijn innig met goed op elkaar ingespeeld en dat is belangrijk. Online marketing kan niet zonder een technisch goed werkende website en een website is pas goed als het een mooi en aantrekkelijk design heeft, aangevuld met sterke content door onze online marketing afdeling. Op deze manier vullen de verschillende units elkaar perfect aan om zo een integrale, optimale oplossing te realiseren. Net als de Baobab boom geeft dit een stabiele basis voor groei en continuïteit.