TikTok Marketing

TikTok is momenteel extreem populair, vooral onder veel jongeren. Het is tot op heden alleen mogelijk om te adverteren op het platform wanneer je wordt toegelaten tot het TikTok Business programma.

Wat is TikTok precies?

TikTok is een applicatie voor het delen van korte video's waarmee gebruikers video's van 15 seconden over elk onderwerp kunnen maken en delen. De maker, Bytedance, heeft een andere versie van de app, Douyin, op zijn thuismarkt, China. Beide versies van TikTok bieden een brede selectie aan geluiden en songfragmenten, samen met de mogelijkheid om speciale effecten en filters toe te voegen. Je kan ook video's toevoegen die op je telefoon zijn gemaakt. Het bedrijf promoot de app als een sociaal netwerk voor het delen van video's.

Volg ons!

Wat is het nut van TikTok?

Het belangrijkste om te onthouden over TikTok is dat kinderen en tieners er dol op zijn. Volwassenen hebben vaak moeite om het nut te begrijpen van iets in de jeugdcultuur dat geen deel uitmaakte van hun eigen opgroeien. Het is een nieuwe manier voor generatie Z om te communiceren. Sinds de opkomst van sociale media stroomden jongeren van MySpace naar Facebook (totdat hun ouders hen daar volgden) naar Snapchat naar Instagram en nu naar TikTok. Voor generatie Z is een telefoon een verlengstuk van hun lichaam.

Waarom is TikTok zo populair?

In dit artikel hebben we verschillende redenen besproken waarom TikTok zo populair is. Deze redenen zijn onder meer:

Aanbevelingen van beroemdheden - verschillende beroemdheden, waaronder Jimmy Fallon, hebben de populariteit van TikTok gestimuleerd.

Gelokaliseerde inhoud - de app organiseert vaak lokale wedstrijden en uitdagingen en legt lokale trends vast met gelokaliseerde hashtags.

Eenvoudig inhoud maken, delen en bekijken - vanwege het korte formaat kost noch het maken van video's, noch het kijkproces veel tijd of moeite. Ook wordt de korte video-inhoud afgespeeld zodra een gebruiker de app opent.

Verschillende vormen van TikTok adverteren

Adverteren op TikTok werkt net iets anders dan dat je gewend bent bij Facebook of op Google. Hieronder de vijf verschillende advertentiemogelijkheden die TikTok te bieden heeft.

TikTok In-Feed Ads

De In-Feed Video Ads zijn te zien door gebruikers wanneer ze bij ‘voor jou’ kijken. De video’s mogen maximaal 60 seconden duren en spelen automatisch af. Voeg muziek toe aan je advertentie voor een optimale beleving. Gebruikers kunnen interactie tonen met je video advertentie door te liken, reageren, delen, maar ook soortgelijke video’s met dezelfde muziek op te zoeken. Hoe passen de In-Feed Ads in jouw marketingstrategie? De In-Feed Ads zijn vooral geschikt om merkbekendheid en website bezoekers te genereren. 

TikTok Brand Takeover

Grijp meteen de aandacht van je doelgroep middels een Brand Takeover. De Brand Takeover wordt full screen weergegeven en gaat daarmee een stap verder dan de In-Feed Ads. Deze advertentiemogelijkheid heeft twee opties: Een afbeelding die 3 seconden zichtbaar is of een creatieve video van 3 tot 5 seconden. Je hebt de keuze om te adverteren in verschillende categorieën. Per dag kan maar één adverteerder deze categorie claimen, waardoor je deze dag exclusieve rechten hebt. Gebruikers kunnen vanuit de Brand Takeover direct doorklikken naar jouw landingspagina!

TikTok Topview

Topview is een video format waarbij je in maximaal 60 seconden je merk presenteert. Gebruikers krijgen deze video te zien wanneer zij de app openen. De video speelt automatisch af en neemt het volledige scherm in beslag.

TikTok Branded Hashtag Challenge

Branded Hashtag Challenge is een krachtige methode om de juiste doelgroep te bereiken. Dit doe je met authentieke content. Zet influencers in om de Hashtag Challenge viral te laten gaan, waardoor je een sterke merkbekendheid en betrokkenheid creëert. Het zangduo Suzan & Freek hebben hierdoor hun nummer ‘Blauwe Dag’ een enorme boost aan populariteit gegeven.

TikTok Branded Effects

Deze advertentievorm is een leuke en creatieve manier om jouw merk onder de aandacht te brengen. Branded Effects richt zich op speciaal voor jouw merk ontwikkelde deelbare stickers, filters of speciale effecten. Deze mogelijkheden kunnen TikTok-gebruikers toevoegen aan hun eigen video’s.

TikTok Ads Manager

Tot op heden is de TikToks Ads Manager nog niet te gebruiken in Nederland

De TikTok-Pixel

De TikTok-pixel is een stukje code dat je installeert op je website waarmee TikTok het verkeer op je website monitort. De pixel verzamelt gegevens van de gebruikers en zendt deze naar het advertentiebeheer. Hiermee kun je als adverteerder een remarketing-doelgroep maken en conversies meten.

Functies van de TikTok-pixel:

  • Remarketing-doelgroep maken
  • Conversies meten (page views, add-to-carts, purchases)
  • Ads optimaliseren rondom een doel (zoals conversion) zodat TikTok de advertentie kan laten zien aan mensen met een hoge waarschijnlijkheid om een conversie te voltooien

TikTok pixel installeren

De TikTok-pixel installeer je op dezelfde manier zoals elke andere pixel. Je plakt de code op elke pagina van je website. Dit kan je handmatig doen, maar het is ook mogelijk om deze te installeren met Shopify of Google Tag Manager.

Contact