De historie van de
villa op de Oostzeedijk

Tussen 2014 en 2022 was The Dare Company gevestigd op de Oostzeedijk 90.  Ons team werkte hier in een prachtige, historische villa in Kralingen Rotterdam. De glas-in-loodramen, hoge plafonds en houten entree maken zeker indruk. De markante villa heeft nog veel originele details. Iedereen die bij The Dare Company binnenliep, stelt dezelfde vraag: 'Wat was dit vroeger?'.

Het pand is in 1910 gebouwd voor de dochter van Anton Kröller en diende daarna lange tijd als een verzorgingshuis. Het stond bekend als het Tehuis voor Ouderen van Dagen van de Gereformeerde Kerk van Kralingen. Dit bleef het tot de jaren ‘50, en vanaf 1965 diende het pand als muziekschool. Met zulke ruime kamers was de akoestiek natuurlijk perfect!

Het herenhuis tijdens de Tweede Wereldoorlog

Daarnaast gaan er verhalen dat de Duitsers het pand hebben gebruikt voor vergaderingen en dat onderduikers zich in de kelder hebben verscholen, maar die verhalen kunnen niet worden bevestigd. Ook zijn de bouwdossiers helaas verbrand tijdens het bombardement op Rotterdam, waardoor veel informatie verloren is gegaan.

Vlak bij het pand heeft de oorlog nog wel haar littekens achtergelaten: op 3 april 1945 werden onderaan de Oostzeedijk twintig mannen van het verzet doodgeschoten door een peloton van de Ordnungspolizei. Het was een wraakactie voor de moord op een overgelopen Nederlandse politieagent, J.C. Tetenburg. De Duitsers lieten de lichamen tot ‘s avonds laat op straat liggen, om te laten zien dat er met hen niet te spotten viel. 

Wat zit er nu in het pand?

Sinds 2014 is een aantal kleine bedrijven in het gebouw gevestigd, waaronder The Dare Company. We nemen alle online en offline marketingactiviteiten van klanten uit handen.

Kom jij binnenkort een keer bij ons op bezoek?

Contact