The Dare Company & de Tinteltuin

TintelTuin is een bijzonder netwerk van meer dan 70 kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties in de regio's Amsterdam, de Zaanstreek en Waterland. Met meer dan 30 jaar ervaring is TintelTuin een begrip op het gebied van kwalitatief hoogstaande kinderopvang. TintelTuin biedt een veilige plek waar kinderen volop uitdagingen vinden en alle mogelijkheden krijgen om te groeien. Ze zijn uitgegroeid tot een belangrijke en grote speler in hun markt. TintelTuin heeft ons, The Dare Company, benaderd om hun huisstijl aan te passen en hun website een complete make-over te geven. 

Huisstijl & logo

De eerste taak was om de huisstijl onder de loep te nemen. Deze moest aangepast worden naar een modernere variant. Hierbij was het van belang dat de huisstijl kleuren hetzelfde bleven en de algehele 'look en feel' herkenbaar moest blijven. 

Wij hebben het logo leesbaarder gemaakt door de vorm iets aan te passen. Daarnaast hebben we de schaduw uit het oude logo gehaald. Dit detail zat de functionaliteit van een goed logo namelijk in de weg. In dit geval gaat het "less is more" principe op!

Naast het minimaliseren en leesbaarder maken van het logo, hebben we de combinatie van het logo met kleur onder de loep genomen en hebben we hier strenge restricties aan gehangen om ervoor te zorgen dat het logo te allen tijde goed zichtbaar is. Dit is te zien in de afbeelding hieronder.

Belettering voertuigen

Na het ontwerpen van de huisstijl, konden we beginnen met de analoge marketing uitingen. Eén van deze opdrachten was het ontwerpen van auto beletteringen. 

Bij het ontwerpen van deze beletteringen, is het van belang dat de huisstijl herkenbaar wordt doorgevoerd. Ook wilden we een origineel ontwerp afleveren dat opvalt en speels is. Wij hebben dit bereikt door te laten lijken of de kinderen in het busje communiceren met de mensen buiten, door middel van tekstballonnen.

Vernieuwde Website

Nadat de huisstijl helemaal stond en dit voor verschillende touchpoints is gebruikt, is onze tak "Dare to Develop" begonnen met het ontwerpen en programmeren van de website. Bij dit proces is het van belang dat de website gebruiksvriendelijk en functioneel is, zonder afbraak te doen aan de juiste look en feel. Onze UX designer is dit traject begonnen door de oude website van TintelTuin flink onder de loep te nemen en te analyseren waar er op het gebied van gebruiksvriendelijkheid verbeteringen nodig waren.

Interaction & User Experience Design

Naast het redesignen van de complete huisstijl was het ook aan ons om de website te vernieuwen. De stijl van de oude website was erg verouderd en ook de gebruikerservaring van de website kon stukken beter. Een vereiste voor het redesign was de bezoeker meer te triggeren om interactie te hebben met de website. In andere woorden, een meer actieve ervaring door waardevolle Call to Actions toe te voegen die de conversies verhogen. Wij hebben een nieuwe website structuur en flow bepaald, waardoor het voor de gebruiker makkelijker wordt om de meest relevante informatie te vinden waar hij of zij naar op zoek is.

Call to Actions

Om de interactie tussen gebruiker en website te verhogen, hebben we gekeken naar de belangrijkste doelen van de website. Dit bleken de volgende te zijn:

– Locaties zoeken/bekijken
– Opvangkosten berekenen
– Rondleiding aanvragen
– Kind inschrijven
– Contact opnemen via telefoon of whatsapp

Voor deze CTA's hebben we iconen ontworpen die we op elke pagina terug laten komen. TintelTuin kan per pagina aangeven welke CTA's het belangrijkste zijn en deze blijven dan constant zichtbaar aan de rechterkant van het scherm, zodat de bezoeker wordt getriggerd om direct actie te ondernemen. Dit kunnen ze bijvoorbeeld doen door contact op te nemen of zijn/haar kind in te schrijven.

-

 

User Interface design

Na het bepalen van de flow en het schetsen van de wireframes, zijn we begonnen met de vertaalslag naar een visueel ontwerp. Hierbij was het van belang dat de nieuwe website niet meer alleen functioneel en gebruikersvriendelijk is, maar ook de esthetiek perfect is. De website moest TintelTuin "ademen". Om dit te kunnen bereiken, hebben we de kleuren en lettertypes op een consistente manier terug laten komen op elke pagina.