KC de Telescoop

KC De Telescoop is een nieuw kindercentrum in de gemeente Leidschendam-Voorburg, waarin naast een BSO en peuteropvang ook nog een kinderdagverblijf komt. Wij van The Dare Company hebben daar het logo en de huisstijl voor mogen ontwikkelen. Daarmee hebben we vervolgens T-shirts, tassen, petten, pandbelettering, visitekaartjes, briefpapier en een website ontwikkeld!

Logo

Op het beeldmerk staat onder ‘Kindcentrum De Telescoop’ het motto ‘Met hoofd, hart en handen’ in een speels lettertype, dat doet denken aan een handschrift. Naast deze tekst staat het logo, dat bestaat uit verschillende halve, of kleinere, cirkels. Deze zijn zo geplaatst dat het geheel een ronde vorm is, die doet denken aan de lens van een telescoop. Ook de letters ‘o’ in het woord ‘Telescoop’ zijn in een andere kleur en zo bewerkt dat ze doen denken aan een lens.

Huisstijl

In de huisstijl komen alle speelse kleuren terug uit de ronde vormen van het logo. Donkerblauw en donker turquoise, twee kleuren die heel mooi bij elkaar passen, zijn de belangrijkste kleuren hierbij. De vormen die samen de ronde vorm in het logo vormen komen individueel overal in terug, en zijn op speelse wijze verspreid over de verschillende media uitingen.

Shirts, Petten en tassen

Naast dat we petten hebben ontworpen waar het ronde logo of het volledige beeldmerk op te zien zijn, hebben we het beeldmerk en de ronde vormen van ‘de telescooplens’ gebruikt om toffe shirts en tote bags te ontwerpen. Deze kunnen de kinderen mooi gaan dragen!

Rapport en huiswerkmap

Om alle kinderen een gevoel te geven bij het kindercentrum waar ze zitten, is het fijn om ze allemaal mappen en rapporten te kunnen geven in de huisstijl van KC De Telescoop. Deze hebben we dan ook ontworpen; mooi in het donkerblauw van de huisstijl en uiteraard met het beeldmerk erop. De het logo staat bovendien, net als bij de shirts en tote bags, verspreid over het ontwerp.

Correspondentie­drukwerk

Ook het drukwerk hebben we ontworpen voor KC De Telescoop. Zo hebben we de enveloppen, de visitekaartjes en het briefpapier ontworpen. Overal staat uiteraard het beeldmerk op, en op het briefpapier en de visitekaartjes ook alle gegevens. Het logo is weer verspreid over de ontwerpen, als losse halve cirkels op de achtergrond.

Website

De primaire en secundaire kleuren van de huisstijl komen allemaal terug in de website. De ronde vormen uit het logo zijn er weer te vinden, waarbij er ook delen van het logo zijn gebruikt om foto’s in te plaatsen. Zo lijkt het alsof je door een telescooplens naar de foto’s kijkt!