Château Frandeux

Château Frandeux is een rustig gelegen accommodatie voor weekendjes weg met grote groepen. Het is gelegen aan de rand van de Belgische Ardennen, in de streek ‘Les Famennes’ en behoort tot de provincie Namen in Wallonië. Het gebied wordt ook wel het Land van de Valleien genoemd. Het is een land van kastelen met een rijk en gevarieerd erfgoed. Het buurtschap Frandeux wordt gevormd door een 40 tal huizen en is gelegen op zo’n 6 km afstand van Rochefort.

Château Frandeux heeft ons in 2012 benaderd om hun website te ontwerpen en te ontwikkelen. Nu 5 jaar later, hebben wij deze website volledig gemoderniseerd en gebruiksvriendelijker gemaakt.

Interaction & User Experience Design

De website die wij in 2012 hebben ontwikkeld voor Château Frandeux, was ontworpen volgens verouderde design principles. Voordat de gebruiker bij de informatie was gekomen waar hij of zij naar op zoek was, werden er teveel gekliks gegenereerd. Dit leidde tot bezoekersverlies.

Het was dus erg van belang dat de gebruiker centraal staat in het ontwerpproces, dat de nieuwe website eenvoudig te bedienen is en dat de gebruiker makkelijk de gezochte informatie kan vinden. Ook was het van belang dat de bezoeker eenvoudig een reservering kon aanvragen en tegelijkertijd het overzicht van de 3 accommodaties kan bekijken. 

Om dit te kunnen bereiken, heeft onze UX designer een nieuwe flowchart uitgeschetst die als houvast is gebruikt tijdens het wireframen.

User Interface Design

Na het interactieontwerp te hebben ontworpen en getest, konden we dit doorvertalen naar mooie visualisaties. Hierbij is het erg belangrijk om de juiste look en feel te creëeren. Aangezien mensen de accommodaties van Château Frandeux boeken om de rustige en natuurlijke omgeving, is het van belang om dit duidelijk te laten zien op de website. Voor deze reden is er gebruik gemaakt van mooie, grote afbeeldingen die de omgeving goed laten zien en is er gekozen voor de kleur groen als hoofdkleur, aangezien dit geassocieerd wordt met de natuur. 

Tijdens ontwerpen is er ook goed nagedacht over animaties en transities. Wij wilden dat de website rust uitstraalt. Dit kan het beste bereikt worden door het verbergen van uitgebreidere informatie en dit door kleine animaties duidelijk te maken aan de gebruiker.

Realisatie

Dit project bracht meerdere uitdagingen voor onze developers. Onze UX designer had verschillende animaties en transities bedacht voor de website die vrij nauw luisteren voor een goede User Experience. 

Een andere uitdaging was het bouwen van de agenda en reserveer module. Deze module moest flink aangepast worden vergeleken met de oude variant die Château Frandeux op hun website had. De bezoeker kan nu op de reserveerpagina een overzicht zien van de beschikbaarheid van ale drie de accommodaties. In het formulier onderaan de agenda's, kan de bezoeker aangeven welke accommodatie hij of zij wil reserveren, wanneer en voor hoeveel personen. Op het moment dat de bezoeker een datum invult die niet beschikbaar is, zal het formulier een foutmelding geven.

Overzicht