Adverteren op Facebook

Je wilt wilt gaan adverteren op Facebook, maar hoe doe je dat eigenlijk? Dagelijks zie je tientallen advertenties voorbijkomen van verschillende merken, producten en diensten op Facebook die ooit eens door een marketeer zijn bedacht en opgezet. Laat ons je helpen je eigen Facebook advertentie campagne op te zetten!

Je doelgroep aanspreken op Facebook

Wanneer je betaalt voor het adverteren op Facebook dan wil je natuurlijk dat de juiste personen jouw advertentie te zien krijgen. Een goede advertentie spreekt de juiste doelgroep aan en overtuigt hen ervan om een in actie te komen. Dit kan het opvragen van meer informatie zijn, maar ook het aanschaffen van een product of dienst of simpelweg zijn of haar gegevens achterlaten. In het Facebook Advertentiebeheer kun je een specifieke doelgroep aanmaken waaraan je jouw advertenties vertoont. Val je buiten deze doelgroep, dan zie je de advertentie niet.

Een target audience creëren op Facebook

Tegenwoordig is het inzetten van social media marketing via de juiste kanalen essentieel voor de marketing van je organisatie. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je marketinginspanningen een middel zijn om een doel te bereiken en niet een doel opzich.

Target Audience

Een target audience op Facebook is een groep mensen die je wilt bereiken met jouw advertenties. De mensen in deze groep hebben allemaal dezelfde eigenschappen. Deze eigenschappen kunnen bijvoorbeeld geselecteerd worden op:

- Locatie
- Leeftijd
- Geslacht
- Opleiding
- Interesses
- Taal

Ook kunnen er verschillende eigenschappen uitgesloten worden. Zo kun je bijvoorbeeld een advertentie maken voor een “Jazz Concert” welke alleen getoond wordt aan mensen tussen de 30-50 jaar uit Zuid-Holland die NIET geïnteresseerd zijn in “Heavy Metal” en “Rock Muziek”.
Hoe meer aandacht je besteedt aan het verfijnen van je doelgroep, des te beter sluiten de advertenties aan op je doelgroep (ook voorkom je hiermee ruis).

Een Facebook advertentie maken

Wanneer je wilt gaan adverteren op Facebook is het noodzakelijk dat je eerst weet welke verschillende vormen van adverteren er mogelijk zijn. De advertentiemogelijkheden op Facebook bestaan uit: “Overzicht”, “Stories”, “In-stream”, “Zoeken”, “Chatberichten”, “Expresartikel” en “Apps”. Verder vallen Instagram, Messenger en het Audience Network ook onder Facebook. Ook deze platformen zijn te beheren middels de Facebook Business Manager.

Waar bestaat een Facebook-campagne uit?

Je kunt een Facebook-campagne indelen in drie stukken: je Budget, de Doelgroep en je Advertentiemateriaal.

Het Budget bepaal je helemaal zelf. Je kunt een maximumbudget per dag instellen of een budget voor de gehele looptijd van jouw campagne. De prijs per klik of per vertoning is afhankelijk van de competitie die bij je doelgroep hoort. Wanneer er meer personen dezelfde doelgroep targetten zal helaas de prijs toenemen per klik. Hierdoor krijg je met hetzelfde budget dus meer of minder klikken op jouw advertentie.

De Doelgroep is waarschijnlijk het belangrijkste van je advertentie. Zorg ervoor dat de juiste personen jouw advertentie te zien krijgen! Omdat je per klik betaalt wil je natuurlijk niet dat mensen op jouw advertentie klikken die waarschijnlijk niet geïnteresseerd zijn.

Als laatste is er het Advertentiemateriaal. Dit is hetgeen jouw doelgroep te zien krijgt. Het moet jouw product of dienst duidelijk overbrengen in zowel de afbeeldingen als de omschrijving/koptekst hieronder. Let erop dat de landingspagina achter de advertentie ook daadwerkelijk aansluit bij jouw advertentietekst! Zo beloof niets wat je niet waar kunt maken, maar stimuleer je de doelgroep wel voor het aanzetten tot klikken.

Adverteren op social media

Snel resultaat behalen door middel van je social media kanalen? Ook dat kan! We hebben ruime ervaring met social media advertising. We zetten een campagne op aan de hand van jouw marketing (communicatie) doelstelling(en). Vervolgens targetten we de gewenste doelgroep en zorgen we dat het bericht onder potentiële klanten getoond wordt. Met social media advertising hebben we, door de jaren heen, al meerdere succesvolle campagnes verricht op advertentie-platformen zoals Facebook, Instagram, Pinterest en LinkedIn!

Meer weten over adverteren op Pinterest? Lees hier meer over de mogelijkheden van adverteren op Pinterest

Reclame maken op Facebook

Wanneer je Advertenties wilt plaatsen op Facebook moet je beginnen met het aanmaken van een bedrijfspagina. Wij raden aan om deze in dezelfde huisstijl te zetten als de rest van je bedrijf. Hierdoor kunnen klanten snel herkennen dat het om jouw bedrijf gaat.

Vervolgens moet de aangemaakte bedrijfspagina gekoppeld worden aan een advertentie-account. Dit doe je in de Facebook Business Manager. Nu ben je klaar om je eerste advertentie te maken! Maar, een advertentie werkt natuurlijk pas naar behoren wanneer deze is geoptimaliseerd en aansluit om je doelgroep.
Is dit nog allemaal een beetje onduidelijk en wil je hier graag hulp bij krijgen? The Dare Company helpt je graag verder!

De kosten van een Facebook-advertentie

Hoeveel een Facebook-campagne kost heb je zelf in de hand. De kosten lopen zeer uiteen, je kan het zo gek maken als je zelf wilt! Zo kun je bijvoorbeeld een looptijdbudget hanteren van een paar honderd euro (de campagne kan niet over budget gaan) of je werkt met een dagelijks budget van bijvoorbeeld tien of twintig euro. De kosten van een Facebook-campagne kunnen sterk verschillen van elkaar, maar gemiddeld genomen betaal je op Facebook per klik zo’n €0,83(CPC) en voor 1000 vertoningen betaal je gemiddeld zo’n €6,14(CPM).

Facebook marketing door The Dare Company

Ben jij er klaar voor om zegenvierende resultaten uit jouw social media te behalen? Doormiddel van onze social media management helpen wij bedrijven die geen tijd voor of kennis over social media hebben. Wij nemen het hele traject, van plannen en bedenken tot creëren en plaatsen, voor jou uit handen! Ook kom je met ons aanbod in verschillende soorten social media abonnementen, nooit voor een verrassing te staan! Ben je benieuwd geworden naar welke social media abonnementen The Dare Company te bieden heeft?