Wat is Hotjar en wat kun je ermee?

Als online marketeer wil je natuurlijk een zo hoog mogelijk conversie ratio behalen voor je webshop. Hier bestaan verschillende mogelijkheden voor. Zo kan je bijvoorbeeld gebruik maken van heatmaps, mousetracking en andere aspecten binnen het CRO vakgebied. Een waardevolle tool die je hiermee kan helpen is Hotjar. Hotjar stelt je in staat om heatmaps te maken van belangrijke pagina’s en de muisbewegingen van je bezoekers te volgen. Hieronder nemen we deze toepassingen van Hotjar met je door.

Hotjar heatmap maken

Zoals hierboven al is besproken, is het mogelijk met Hotjar heatmaps te maken van belangrijke pagina’s. Maar waarom wil je heatmaps inzetten binnen CRO?

Heatmap

Een heatmap geef je een overzicht waar bezoekers van deze pagina allemaal op klikken. Deze informatie kan zeer interessant zijn, omdat je uit dit klikgedrag interessante bevindingen kunt halen. Zo is het mogelijk dat veel bezoekers op een verkeerde knop klikken die ze niet verder in de funnel stuurt, maar juist en stapje terugzet. Deze inzichten kan je vervolgens gebruiken in het bepalen van een A/B test.

Ook geeft een heatmap informatie over hoe diep de bezoeker doorscrollt op de pagina. Als blijkt dat bezoekers niet ver genoeg doorscrollen om belangrijke content tegen te komen, is het mogelijk een goed idee om deze informatie wat hoger op de pagina te plaatsen. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat bezoekers de juiste informatie wel tegenkomen.

hotjar the dare company

mouse tracking met hotjar

Mousetracking met Hotjar

Naast het feit dat Hotjar gebruikt wordt voor het maken van heatmaps, is Hotjar ook een uitstekende tool voor mousetracking. Mousetracking is, zoals de naam al doet vermoeden, een techniek waarbij je de muis van de gebruiker volgt. Je krijgt dus letterlijk te zien wat mensen op je website doen. Deze informatie kan zeer interessant zijn, omdat je hiermee ook mogelijke bottlenecks van je site inzichtelijk maakt.

Wanneer gebruik je Hotjar op je website of webshop?

Wij adviseren iedereen die een webshop heeft om gebruik te maken van Hotjar. De inzichten die uit deze tool gehaald worden, zijn namelijk zeer waardevol en kunnen bijdragen aan een hoger conversieratio. Ook wanneer je geen webshop hebt, maar een website kan Hotjar interessant zijn. Je wilt namelijk weten of bezoekers de informatie op je website ook lezen en mogelijk een contactverzoek indienen.

Veelgestelde vragen over Hotjar

Wat is Hotjar?

Hotjar is een online analysetool die je helpt om belangrijke data van je websitebezoekers vast te leggen. Zo krijg je een goed inzicht wat websitebezoekers op je websites doen.  

Hoe werkt Hotjar?

Hotjar is een marketingtool die voornamelijk wordt gebruikt voor Conversie optimalisaties. Het werkt door middel van heatmaps, mouse- en scrolltracking, surveys en meer.

Wat kost Hotjar?

Je kunt Hotjar gratis gebruiken. Er zijn dan wel wat beperkingen. Een betaalde versie van Hotjar is vanaf € 39,- per maand.

Is Hotjar gratis?

Er is een gratis versie van Hotjar. Deze kun je gewoon gratis gebruiken, echter zijn er dan wel wat beperkingen in de tool.

Hoe installeer je Hotjar?

De installatie bestaat uit het kopiëren en plakken van jouw unieke Tracking Code op de website die je wilt volgen. Door het implementeren van een trackingscode op je website of webshop kun je gegevens van je websitebezoekers verzamelen en deze doorsturen naar Hotjar.

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?

Wij van The Dare Company helpen u graag om Hotjar op de correcte manier in te stellen. Op uw website en dat Hotjar data gaat verzamelen van uw bezoekers. Ook kunnen we u helpen om deze data om te zetten in advies om uw website of webshop te verbeteren.