QR code: waarom hij nu zijn comeback maakt!

De toename van QR codes in horecagelegenheden zal je vast niet zijn ontgaan. Van online-menukaarten tot aan gegevensregistratie en visitekaartjes. Al 15 jaar lang is voor veel ondernemers de QR code niet meer weg te denken, maar in het jaar 2020 is deze populairder dan ooit. De QR code maakt ein-de-lijk zijn comeback, en dit keer beter dan ooit! Ben jij benieuwd naar wat deze trend voor jouw bedrijf kan betekenen? Lees dan meer informatie in onze blog!

Wat is een QR code?

Laten we beginnen bij het begin, want wat is een QR code eigenlijk? Een QR code is een scanbaar vierkant bestaande uit zwarte en witte blokjes, ofwel de moderne variant van de streepjescode. De QR code is een afkorting van Quick Response code, wat ‘snelle reactie’ betekent. Nu vraag je jezelf waarschijnlijk af hoe een QR code werkt. Simpel! Je scant met de camera van je telefoon of tablet de QR code, waardoor je automatisch wordt doorgelinkt naar de desbetreffende website. Dit klinkt toch als muziek in de ondernemende oren?

qr code

De voordelen van een goede QR code

Het grootste voordeel van een QR code is dat je geen lange en ingewikkelde URL meer hoeft te typen. Daarnaast heb je nu altijd een visitekaartje bij de hand én wissel je hierdoor gemakkelijker gegevens uit. Hiermee kun je dus een eerste indruk achterlaten die niet snel vergeten zal worden. Maar wist je dat een QR code ook ontzettend coronaproof is? Doordat het virtueel is, raakt men bijvoorbeeld zo min mogelijk contant geld, folders, menukaarten en visitekaartjes aan. Nú is dus de perfecte periode om hierop in te spelen!

Tevens is een QR code voor je bedrijf een krachtig marketinginstrument, zo:

  • Maakt het de response op offline marketing meetbaar;
  • Heb je direct interactie met potentiële klanten;
  • Is het een goed doeltreffend communicatiemiddel.

Maar elk voordeel heeft natuurlijk ook zijn nadeel, zo ook voor QR codes. Tegenwoordig bestaan er ook verschillende websites waarbij je een gratis QR code kunt maken. Vaak worden op deze websites de privacyregels niet nageleefd, wat nadelige gevolgen kan hebben voor je bedrijf. Bij The Dare Company werken we met een versleuteld programma, waarmee jouw klantgegevens beschermd worden én blijven!

Terug van weggeweest: QR codes worden dé toekomst

Het is de onmisbare brug tussen de fysieke en virtuele wereld. De gedachte achter een QR code is dat je snel en eenvoudig kunt schakelen tussen verschillende kanalen, vaak is dit van een offlinekanaal naar een onlinekanaal. Hiervoor is het scannen van een QR code voor veel ondernemers een fijne uitkomst. Er zijn dan ook meerdere mogelijkheden om je QR code terug te laten komen, zoals in:

  • Visitekaartjes;
  • Brochures/ flyers/ posters;
  • Stickers;
  • Advertenties in een magazine;
  • Bedrijfsauto;
  • Beursstand;

Zoals je ziet is een QR code dan ook zeer geschikt om in te zetten bij verschillende soorten marketingcampagnes.   

qr code instellen

Hoe maak je een QR-code? The Dare Company helpt je graag

Zeker in deze tijd wordt het steeds meer een uitdaging om op te vallen. Gelukkig weet The Dare Company hier raad mee! En laten wij nou toevallig altijd op de hoogte zijn van de allerlaatste trends. Onze creatieve unit creëert visuele content die perfect aansluit op jouw QR-code. Het is dan ook belangrijk dat je QR-code waardevol is. Wanneer je code geen waarde oplevert, worden potentiële klanten minder snel getriggerd om de code te scannen. Wij zorgen ervoor dat jouw QR-code opvalt en creëren een niet-te-missen-QR-code, die de ogen van jouw doelgroep laten prikkelen.

Benieuwd naar wat wij voor jouw QR-code betekenen?

We denken graag met je mee over hoe je een QR-code succesvol kunt inzetten voor jouw bedrijf. Benieuwd naar wat The Dare Company voor jouw onderneming kan betekenen? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak en kom langs! We laten je graag alle mogelijkheden zien.

Neem contact met ons op!