5 tips om zelf uw
website te verbeteren

Mede door de coronacrisis is de digitalisering in ons land met een sneltrein vooruit gegaan. Niet ieder bedrijf is hier klaar voor of volledig op in gespeeld. Heeft uw website nog niet de juiste uitstraling of wordt u nog niet goed gevonden in de zoekmachines? Met deze tips kunt u zelf gemakkelijk en snel aan de slag met het verbeteren van de uitstraling en online vindbaarheid van uw website! 

Tip #1 - De homepage is het online visitekaartje van uw bedrijf. Het is daarom ook van belang dat uw homepage visueel aantrekkelijk is en dat de teksten op deze pagina voldoen aan de SEO richtlijnen. Plaats niet teveel tekst, beschrijf zo kort mogelijk alle informatie die u wilt delen. Zorg dat uw teksten en afbeeldingen op de homepage goed in verhouding zijn. Gebruik daarnaast ook niet teveel bewegende elementen, dit is storend voor de bezoeker. Zorg ten alle tijden dat het design van de homepage aangepast is op het bedienen van de klant.

Tip #2 - Zorg voor pakkende titels en metadescripties voor iedere pagina op uw website. Wanneer een potentiële bezoeker op Google zoekt zullen de titels en de bijbehorende metadescripties als eerste opvallen. Titels zijn doorslaggevend in het beslissingsmoment van de potentiële websitebezoekers. Spreken uw titels de bezoeker niet aan, dan klikt hij op een ander zoekresultaat in Google. Hierdoor kun je veel bezoekers en klanten mislopen. Zorg ervoor dat uw titels pakkend zijn en dat uw metadescripties kort en bondig beschrijven waar de pagina over gaat en maak hiermee de lezer nieuwsgierig om door te klikken.

Tip #3 - Wanneer u op uw website gebruik maakt van afbeeldingen, zorg er dan voor dat dit geen stockfoto’s zijn. Stockfoto’s stralen onprofessionaliteit uit en schrikt in veel gevallen bezoekers af. Eigen foto’s zijn veel aantrekkelijker voor de lezer en stralen betrouwbaarheid uit. Hierdoor zijn uw websitebezoekers eerder geneigd om een bepaalde actie uit te voeren op uw pagina. Daarnaast is het ook nog eens leuk om mooie foto’s van uw product of dienst weer te geven op uw website. Dus pak uw camera op en ga direct aan de slag!

Tip #4 - Zorg ervoor dat uw website goed beveiligd is! Het is tegenwoordig in de tijd met de AVG-wet en privacybescherming belangrijk dat de gegevens die u op uw website verzameld goed beveiligd zijn. Hiervoor heeft uw website een SSL-certificaat nodig. Weet u niet of uw website al een SSL-certificaat heeft? Dit kunt u zien aan de URL van uw website. Begint deze met HTTP en niet met HTTPS? Dan is uw website niet goed beveiligd. Zorg er dan zo snel mogelijk voor dat u een SSL-certificaat toevoegt aan uw website. Weet u niet hoe u dit moet doen? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Tip #5 - Start met adverteren om in een korte tijd meer bezoekers te generen op uw website. Adverteren kan al vanaf een paar euro per dag in Google of op diverse social media platformen. Daarnaast is adverteren een gemakkelijke en snelle optie om meer naamsbekenheid te creëren. Het is belangrijk om, voor dat u begint met adverteren, vast te stellen wat u budget en uw doel is. Ook is het belangrijk om u goed te verdiepen in uw doelgroep. Waar bevindt uw doelgroep zich? En op welke manier wilt uw doelgroep benaderd worden? Wanneer u dit duidelijk heeft kunt u beginnen met adverteren.

Wilt u zelf aan de slag gaan met bovenstaande tips maar weet u niet goed waar u moet beginnen? Of geeft u de online marketing van uw bedrijf liever uit handen? Neem vrijblijvend contact met ons op en we bespreken graag met u de verschillende mogelijkheden voor uw bedrijf!