Je kunt er tegenwoordig niet meer omheen, overal waar we kijken komen we het tegen. Op social media, op het treinstation of terwijl je bankhangend naar YouTube filmpjes kijkt. De video is dan ook niet meer weg te denken uit ons leven. Het is een belangrijke vorm van media die constant in ontwikkeling is en erg populair is onder de jongere doelgroep. Maar niet alleen de jongere doelgroep is er helemaal weg van, ook steeds meer bedrijven laten hun kansen niet liggen binnen de videowereld. En zoals het gezegde luidt: een beeld zegt meer dan duizend woorden. Daarnaast blijft een videomarketing langer in de gedachten van de kijker hangen dan andere vormen van content, en er is uit onderzoek gebleken dat de return on investment (ROI) hoger is dan bij andere uitingen. Dus, waar wachten we nog op? Let’s make some stunning video’s!

Redenen voor het inzetten van videomarketing

Videomarketing is een effectief communicatiemiddel en is al voor veel bedrijven niet meer weg te denken uit de online marketing strategie. Ondanks dat het rendement wat uit video te halen valt erg hoog is, is het helaas niet het voordeligste mediamiddel. Maar of het nu gaat om kleinschalige videocontent op een website of om een videocommercial op YouTube, het levert allebei veel kijkers op en blijft vaak langer in de gedachten van de kijker hangen dan een stilstaand beeld of tekst. Video is dus de ideale manier om bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen te geven bij jouw bedrijf of een product of vacature uit te lichten. Verder kan een video ook dienen als storytelling voor jouw bedrijf. Waar wil jij als merk mee geassocieerd worden, en hoe laat je dit op jouw doelgroep overkomen? Veel toonaangevende bedrijven zoals Red Bull of Nike spelen hier al goed op in door gebruik te maken van verschillende belevingen of emoties in hun video’s.

Tips voor het maken van een bedrijfsvideo

De keyfactors voor een succesvolle video zijn dat je in een relatief korte tijd zo veel mogelijk relevante informatie laat zien. Dus zorg ervoor dat de video kort maar krachtig is! Een video van één tot drie minuten kan vaak al lang genoeg zijn om het verhaal achter jouw bedrijf te laten zien.

Verder moet de video aangrijpend zijn; er kunnen veel emoties worden gebruikt. Emoties spreken de kijker aan en zullen daarom meer betrokkenheid opleveren. Een goede video speelt dan ook in op humor, actie of herkenning. Daarnaast is het goed om in gedachten te houden welk doel jij met jouw video wilt bereiken, wie de doelgroep is en in welke branche het bedrijf zich bevindt. Voor een restaurant, kinderdagverblijf of retailer zal het namelijk meer vanzelfsprekend zijn een video te laten maken dan voor een juridisch kantoor. Ook is het belangrijk dat er vooraf een planning wordt gemaakt. Houd daarbij rekening met wat haalbaar is voor jouw bedrijf met betrekking tot de beschikbare tijd en het budget.

Onze samenwerkingen

Het maken van toffe bedrijfsvideo’s is een van onze lievelingsklussen. Wij vinden het een ontzettend leuke manier om bedrijven te ondersteunen bij het promoten van hun merk en werk. Wij zijn trots op de videoprojecten die wij tot nu toe hebben gerealiseerd en laten jullie graag onze creaties zien!

  • Bedrijfsvideo van The Dare Company

  • Video van Vlietkinderen

Ben jij ook overtuigd van het belang van videomarketing voor jouw merk of wil jij meer informatie over wat The Dare Company voor jouw bedrijf kan betekenen? Kom dan gerust eens langs voor een bak koffie, neem vrijblijvend contact met ons op of lees meer over onze videoservices