Ben jij ook nog steeds thuis aan het werk? Hoewel sommige bedrijven al weer langzaam beginnen op te starten en de horeca ook weer langzamerhand open mag, wordt er vanuit de overheid nog steeds aangeraden om zoveel mogelijk thuis te werken. Voor de één wordt dit als prettiger ervaren dan voor de ander. Dit ligt er bijvoorbeeld aan of jij je op een rustige plek kan terugtrekken, je te maken hebt met kinderen die thuis zitten of huisgenoten die jou continu storen. Deze factoren spelen allemaal mee in hoe effectief jouw thuiswerksituatie is. Omdat wij bij The Dare Company ook al een aantal weken thuis werken herkennen wij dit als geen ander en geven wij je daarom graag een aantal tips over hoe jij nog effectiever thuis kan werken. Lees snel verder en ontdek onze tips die echt (thuis) werken!

Onze tips

Het thuiswerken heeft natuurlijk veel voordelen want we staan ‘s ochtends niet meer met z’n allen in de file, we hebben meer concentratie omdat we niet meer worden afgeleid door onze collega’s en we kunnen zelf onze tijd indelen. Het voornaamste nadeel is dat het ook een hele hoop discipline en motivatie vergt. Op een heerlijke zomerse dag is een uurtje in het zonnetje zitten toch wel erg verleidelijk, of dat ene huishoudelijke klusje wat roept kan vaak ook wel even tussendoor. Het is daarnaast nog steeds belangrijk dat je aan je uren komt en dat je even veel werk verricht als dat je op kantoor zou verrichten. Wij helpen je hier graag bij.

  1. Zorg voor een comfortabele werkplek

Een comfortabele werkplek is een van de belangrijkste punten op het lijstje van de thuiswerktips. Hoe verleidelijk het ook is om de eerste paar uurtjes van de dag met je laptop weer terug in bed te duiken of op de bank neer te ploffen, het is niet goed voor je rug. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat een werkplek aan een bureau met een comfortabele bureaustoel de productiviteit tijdens de werkdag thuis vergroot. Verder is ook een opgeruimde werkplek erg belangrijk, dit zorgt voor een beter overzicht en concentratie.

  1. Kleed jezelf aan

Door jezelf aan het begin van de dag gelijk aan te kleden werk jij productiever. Je werkt zo namelijk in een professionelere sfeer waardoor je je niet meer in de ‘chill-sfeer’ bevindt. Werk jij nu toch liever in je comfy-outfit? Wij snappen dit heel goed, maar trek dan wel je schoenen aan. Succes gegarandeerd.

  1. Maak een effectieve planning / schema van wat je per dag gedaan wilt hebben

Als thuiswerkers kennen we ze allemaal wel: de ‘to-do’ lijstjes. Het is erg handig om aan het begin van de dag of week een planning te maken en voor jezelf doelen te stellen over wat je allemaal afgerond wilt hebben. Wanneer jij een taak die je hebt afgerond kan doorstrepen zal dit je een voldaan gevoel geven. Dus pak die post-its of to-do lijstjes er maar bij en strepen maar!

 

Thuiswerk tips

4. Zorg dat je bij alle benodigde documenten kan

Velen van ons zullen het de eerste dagen van het thuiswerken wel hebben gemerkt, je kan niet bij alle documenten die je normaal op kantoor ook gebruikt. Het is daarom handig om vanuit een Cloud te werken door bijvoorbeeld je documenten in een Google-drive account te zetten. Zo kan je overal bij je documenten.

5. Plan online meetings in

Dankzij het thuiswerken zien we onze collega’s een stuk minder of soms zelfs helemaal niet. Maar omdat sommige projecten toch in samenwerkingsverband worden gemaakt en sommige meetings wel gewoon door moeten gaan, is het goed om elkaar af en toe op de hoogte te houden via een online Zoom of Skype meeting. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om speciale whatsapp groepen aan te maken zodat je voor ieder project met je juiste mensen in een groep zit.

6. Laat je niet afleiden en maak afspraken met jouw huisgenoten

Hoewel iedereen zijn thuissituatie anders is heeft iedereen weleens te maken met afleiding. Of het nu gaat om je mobiele telefoon, je kinderen, je broertje of je huisgenoot die je af en toe afleiden, het is belangrijk dat jij hier afspraken over maakt met hen en jezelf. Zet je telefoon bijvoorbeeld op stil en hang een ‘do not disturb’ bordje op jouw deur. Een andere goede optie is om er samen met jouw familie of huisgenoten over te praten. Zodat ze jou tussen een bepaalde tijd met rust laten en jij niet onnodig wordt gestoord.

7. Plan pauzes in

Het is belangrijk dat je gedurende je werkdag ook genoeg pauzes voor jezelf inplant. Het aan een stuk doorwerken zonder rust te pakken kan er ook voor zorgen dat jouw concentratie verminderd. Plan daarom 2 of 3 pauzes in van ongeveer 10 minuutjes. Zo kan jij daarna weer met volle concentratie aan de slag.

Hoe spelen wij bij The Dare Company in op deze thuiswerk tips?

Bij The Dare Company merken wij natuurlijk ook dat het thuiswerken zo zijn voordelen en nadelen heeft. Voor de ene persoon werkt het thuiswerken een stuk beter dan bij de andere, maar dit is natuurlijk ook afhankelijk van de thuissituatie van de persoon. Wij werken met verschillende whatsapp groepen en houden regelmatig online meetings om elkaar op de hoogte te houden. Verder laten wij elkaar er vrij in om te bepalen of zij weer naar kantoor willen komen zolang de 1,5 meter afstand maar wordt gewaarborgd. Willen jullie meer weten over onze coronamaatregelen of wil jij als bedrijf inspelen op de coronacrisis? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op voor meer informatie.

Contact