Dit zijn de SEO trends van 2021!

Het jaar 2020 is bijna voorbij, en we kunnen gerust zeggen dat 2020 een jaar was dat we niet snel zullen vergeten! De wereld werd opgeschrikt door het corona virus, waardoor de online wereld belangrijker dan ooit is geworden! Er wordt meer en meer online gezocht, geshopt en ontmoet. Om ervoor te zorgen dat je website goed vindbaar blijft, is het belangrijk dat je op de hoogte blijft van wat er speelt. Maak jouw website SEO-ready met de trends van 2021!

Trend 1: Website snelheid

Snelheid, snelheid, snelheid. Website snelheid is en zal altijd belangrijk blijven. Meer dan enkele seconden wachten? Daar hebben maar weinig mensen geduld voor. Mensen verwachten in korte tijd resultaat te zien. Bij een langzame website haken niet alleen gebruikers af - Google is ook not amused! Google page Experience is een update die ervoor zorgt dat het eenvoudig zichtbaar wordt of een website gebruiksvriendelijk is. Dit zal dan ook directe invloed hebben op je doorklikratio (CTR) en dus ook op het aantal websitebezoekers. Optimaliseer de laadsnelheid van je pagina, zo verlies je geen klanten en houd je Google te vriend!

Trend 2: Mobielvriendelijk blijft prioriteit

Waar we vroeger zaten te internetten achter onze computer, leven we nu in een tijdperk waarin we bijna alles via onze smartphone opzoeken. Moet jij ook weleens volledig inzoomen op je mobiel om iets te kunnen lezen? Het komt nog vaak genoeg voor dat websites niet ‘mobielvriendelijk’ zijn. In 2021 kan dit écht niet meer! Optimaliseer je website en leg de nadruk op je mobiele design. Zelf checken? Bekijk of je afbeeldingen snel laden, goed zichtbaar zijn en of er geen knoppen en/of tekst wegvallen.

Trend 3: Lokale SEO is de toekomst!

Fysieke winkels maken hun overstap naar de online wereld. Maar liefst 46% van alle Google zoekopdrachten heeft een lokale intentie. Zorg er dus voor dat je lokaal zichtbaar bent en start vandaag nog met het optimaliseren van je Google Mijn Bedrijf account. Zo til jij eenvoudig jouw lokale SEO naar een hoger niveau.  

 seo trends van 2021

Trend 4: Content van een hoger niveau  

Content ís al heel belangrijk, maar gaat alleen nog maar belangrijker worden in 2021. Blijf ervoor zorgen dat je de content schrijft voor de gebruiker en niet voor Google. Ga dus vooral uit van wat belangrijk is voor jouw gebruikers en geef antwoord op vragen die jouw klanten hebben. Zo zorg je ervoor dat je échte kwaliteit biedt. Vermijd onnodige herhalingen en oersaaie, informatieloze artikelen!

 Trend 5: Autoriteit tegen Fake news  

We hebben meer dan ooit behoefte aan betrouwbare informatie. Tegenwoordig is er veel onjuist verstrekte informatie op het web te vinden. Om te voorkomen dat fake news én complottheorieën de boventoon gaan voeren, willen zoekmachines dit aanpakken door te filteren op betrouwbaarheid van informatie. Het lijkt erop dat Google waarde hecht aan ‘autoriteit’. Jouw site zal worden vergeleken met die van een autoriteit. Zo zou je als foodblogger bijvoorbeeld vergeleken kunnen worden met een autoritaire bron als het Voedingscentrum. Voeg structured data toe aan je website, zo houd je Google én je bezoekers tevreden!

seo trends 2021

Hulp nodig bij het toepassen van deze tips? Geen paniek! Wij helpen jou bij het optimaliseren van jouw website. Of het nu gaat om een nieuw mobiel design, lokale SEO of structured data. Wij hebben alle expertises in huis om met jouw website te knallen in 2021. We dare you to try!

Neem contact met ons op!