Internet Marketing

Internet Marketing is de promotie van een bedrijf, product of dienst door gebruik te maken van online tools die lead, verkeer en verkoop stimuleren. Dit wordt ook Online Marketing of Digitale Marketing genoemd. Bij deze vorm van marketing wordt er gebruik gemaakt van verschillende online kanalen om promotionele berichten te verspreiden. Internet Marketing is een parapluterm die een breed scala aan marketingstrategieën en marketingmogelijkheden omvat. Met Content Marketing zijn de dagen van verkooppraatjes en traditionele marketing verleden tijd. Van e-mails, search engines, social media posts en online blogs, is er één terugkerend thema: ze zijn allemaal gericht op het leveren van inhoud. Tegenwoordig kunnen bedrijven hun doelgroep nauwkeurig targeten, nuttige informatie verstrekken en het juiste antwoord geven. Dit is voor consumenten perfect, want zij willen liever niets horen over producten of diensten waar zij niet in geïnteresseerd zijn. Er wordt sneller op “advertentie overslaan” geklikt - de consument van vandaag is steeds meer bezig met de informatie die zij consumeren. Content Marketing levert zinvolle informatie die de problemen van de gebruiker oplost, gerelateerd aan de vraag van de consument.

Traditionele Marketing vs Content Marketing

Lang, lang, lang geleden kwam het nog voor dat verkopers bij vreemden aanklopten om encyclopedieën te verkopen. Tegenwoordig kunnen we het niet meer waarderen als zelfs een vriend onaangekondigd voor de deur staat. Men is klaar met de traditionele benadering waarbij producten of informatie in de schoot van consumenten wordt geworpen, om hen zo ervan te overtuigen het product te kopen. De kans is groot dat je deze oude tactiek zelf ook een keer hebt ervaren: radioadvertenties, TV-reclames, reclameborden en zelfs callcentermedewerkers die bellen onder het avondeten. Al zal in sommige gevallen traditionele reclame wel degelijk werken, sinds de komst van internet is de manier waarop consumenten kopen veranderd. Met oneindige kennis in hun hand kunnen consumenten via hun smartphone aan alle gewenste informatie komen die zij zelf willen zien en daarbij negeren wat ze niet willen zien.

Het grootste deel van de consumenten zal advertenties eigenlijk vervelend vinden. Ze onderbreken onze focus en leiden ons af van onze reis naar inhoud die echt nuttig of vermakelijk is. In plaats van in te grijpen in het leven van consumenten, moeten merken en marketeers een andere aanpak kiezen. Ze moeten eerst vragen stellen en daarna antwoorden geven, in plaats van andersom. Dat is waar Content Marketing om de hoek komt kijken.

Maar waarom al die hype rond internetmarketing?

Je begrijpt wat internetmarketing is en hoe het gunstig is voor je merk. Maar vanwaar die hele hype eromheen? Internetmarketing is niet zomaar een modegril. Het is een bewezen winnaar. Hier zijn enkele redenen waarom merken en marketeers het van de daken schreeuwen:

  • Tegen het einde van 2021 zal de wereldwijde content marketingindustrie naar verwachting bijna €350 miljard bereiken.
  • Consumenten die een stuk merkinhoud lezen, hebben 131% meer kans van dat merk te kopen dan consumenten die geen inhoud lezen.
  • Maar liefst 49% van de B2B-kopers zei dat ze nu meer dan ooit afhankelijk zijn van inhoud om aankoopbeslissingen te nemen.

Vijf concrete voorbeelden van internet marketing

Als het gaat om Content Marketing, is zien geloven. Bekijk deze vijf voorbeelden van inhoud die je kunt gebruiken om uitzonderlijke waarde aan potentiële klanten te leveren en je ook te helpen hoger te scoren in de zoekresultaten.

1. Blogberichten en artikelen

Als we aan inhoud denken, denken we meestal eerst aan blogs. Dat komt omdat ze een van de meest voorkomende middelen zijn voor het leveren van nuttige inhoud. Blogs zijn geweldig omdat ze talloze manieren bieden om SEO te stimuleren. Ze houden je website actueel en bieden mogelijkheden voor publieksbetrokkenheid. Je kunt linken naar andere gezaghebbende sites, wat de klantloyaliteit en bereik helpt te vergroten. Maar je kunt ook teruglinken naar je eigen pagina's, waardoor mensen langer op je website blijven. Het belangrijkste is dat een blog je kan helpen een diepere verbinding met je publiek te maken. Dit alles helpt je meer leads te genereren en de verkoopgroei te stimuleren.

2. Infografieken

Infographics zijn een creatieve manier om complexe informatie te leveren in een format dat gemakkelijk te begrijpen is. Door middel van grafieken, afbeeldingen en illustraties doorbreken infographics de eentonigheid van tekst door lezers een leuk en kleurrijk beeld te bieden om waardevolle inhoud te verwerken (en te delen). Ze zijn eenvoudig te lezen en presenteren waardevolle informatie op een manier die mensen gemakkelijk tot zich kunnen nemen. Iedereen die dit soort afbeeldingen ziet, kan in één oogopslag de belangrijke aspecten van het besproken onderwerp lezen.

3. Casestudy's

Casestudy's zijn een andere impactvolle vorm van content marketing. Ze zijn een extra manier voor merken om toonaangevende inhoud te bieden om hun lezers te informeren en te inspireren. Casestudy's zijn in feite diepgaande documentatie van succesvolle projecten en interactie met een echte klant. Daarbij leggen ze uit hoe jouw producten hen hebben geholpen de doelen te bereiken. Deze reviews zijn een waardevolle toevoeging aan je website.

4. Podcasts

Niet iedereen heeft de tijd (of de wens) om het diepgaande onderzoek te doen dat nodig is voor blogartikelen en casestudy's. Podcasts zijn dan een geweldig alternatief en een effectieve manier om een grote doelgroep te bereiken. Ze stellen bedrijven in staat storytellingtechnieken te gebruiken om een publiek aan te trekken en nuttige informatie te delen. Podcasts zijn ook een manier om persoonlijkheid aan je marketingcampagne toe te voegen. Luisteraars leren je kennen als de stem van je merk, wat helpt om meer betekenisvolle relaties met je volgers op te bouwen. Je kunt ook gastsprekers binnenhalen die een ander niveau van autoriteit toevoegen en je helpen een breder publiek te bereiken.

5. Video's

Videomarketing is de laatste jaren een groeiende trend. Nu merken beter lijken te begrijpen hoe ze het effectief kunnen gebruiken, zegt 87% van de merken die het gebruiken een toename in ROI (Return of Investement) te zien. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Video's zijn een leuke manier om informatie te consumeren. Ze zijn handig, vergen geen grote investering van kijkerstijd en zijn gemakkelijk te delen met het publiek.

Begin vandaag nog met het ontwikkelen van je content marketingstrategie! Het succes van je internetmarketingcampagne hangt sterk af van je vermogen om geweldige inhoud te ontwikkelen. Met zoveel media en platforms om uit te kiezen, kun je zeker een content strategie bouwen die het meest effectief voldoet aan de behoeften van je doelgroep. Heb je hierbij hulp nodig? The Dare Company heeft verschillende specialisten in huis die je op weg kunnen helpen!