Marketing trends voor 2020

Het aftellen is begonnen - het einde van het jaar is alweer in zicht. Wat is het jaar weer voorbijgevlogen! Bij The Dare Company blikken we terug op een enorm gezellig en succesvol 2019. Een jaar waarin wij ontzettend veel mooie ontwikkelingen hebben doorgemaakt, en bovenal prachtige samenwerkingen met nieuwe klanten zijn aangegaan. Wij willen iedereen bedanken voor het fantastische jaar en hopen in 2020 weer met net zoveel werkplezier van start te gaan. Natuurlijk hebben wij, net als vele anderen, goede voornemens om het nieuwe jaar extra positief in te gaan. Wij blikken bij deze vooruit op de online marketing trends voor 2020 en geven jou graag wat tips over hoe jij het komende jaar nóg beter kunt maken. Veel leesplezier en proost op het nieuwe jaar!

Online marketing blijft een wereld die constant in ontwikkeling is. Bij The Dare Company houden wij de trends en ontwikkelingen op dit gebied natuurlijk nauwlettend in de gaten, zodat wij dit mee kunnen nemen tijdens onze werkzaamheden. Hieronder hebben wij de belangrijkste online marketing trends voor 2020 voor jou op een rijtje gezet.

  • Bert

Zoals in onze eerdere blog al besproken wordt is ‘Bert’ dé Google algoritme update van 2020 die belangrijke ontwikkelingen op online marketinggebied teweeg gaat brengen. Het doel van deze update is het beter begrijpen van textuele content. Inhoudelijk goede en kwalitatieve content wordt dus nog belangrijker.

  • Mobile first

In het afgelopen jaar was de verschuiving van het aantal desktop bezoekers naar mobiele bezoekers al duidelijk te zien. Wij verwachten dat de toename in het aantal mobiele gebruikers alleen maar meer zal gaan stijgen. Mobile first optimalisatie krijgt in 2020 dan ook een hoge prioriteit, zowel op de gebruiksvriendelijkheid als op het responsieve design van de mobiele websites. 

  • Customer experience & personalisatie

De ervaringen evenals de verwachtingen van website bezoekers worden steeds belangrijker. De belevenis bij en tijdens het aanschaffen van een product/ dienst is in de zogenoemde ‘beleveniseconomie’ dan ook niet meer weg te denken. Het leveren van een extra experience is in 2020 een echte pré. Daarnaast draagt een persoonlijke benadering ook bij aan een betere ervaring. Denk hierbij aan personalisatie-software, een software die ervoor zorgt dat de juiste boodschap op de juiste tijd bij de juiste persoon terecht komt.

Marketing trends

  • Voice search

Wij verwachten dat in 2020 het aantal zoekopdrachten dat via Voice Search wordt uitgevoerd flink zal stijgen. Er wordt zelfs gespeculeerd dat het aantal Voice Searches met 50% zal toenemen aankomend jaar. Er zijn veel manieren om hierop in te spelen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een FAQ-pagina met de juiste structured data. Op deze pagina worden de veel gestelde vragen, die vaak via Siri, Google, of Alexa worden gesteld, besproken.

  • Influencers

Dat influencer marketing het komende jaar verder zal groeien is zeker. Het wordt een belangrijk onderdeel van de marketingstrategie bij elk bedrijf. Wel wordt er verwacht dat influencer marketing steeds meer data gedreven zal zijn.

  • Chatbots

Vanwege de opkomende generatie-Z, die steeds vaker appt, chat en snapt, worden chatbots ontzettend interessant, vooral omdat het van deze generatie bekend is dat ze minder mailen of bellen. Ondanks dat het veel tijd kost om een chatbot in te richten, draagt deze zeker bij aan een betere gebruikerservaring.