De feestdagen zijn voor veel mensen belangrijke dagen waar voorafgaand een hoop stress en werk bij komt kijken. Denk hierbij aan de vele cadeaus die op het laatste moment nog even in huis gehaald moeten worden, of het kappersbezoek dat echt niet uitgesteld kan worden. Om nog maar niet te beginnen over de vele restaurants waarbij de reserveringen al binnenstromen voordat het programma voor deze dagen überhaupt bekend is.

Al deze extra reserveringen, orders en afspraken zullen in veel gevallen via een kwalitatieve website worden binnen gehaald. Daarom is het belangrijk om als ondernemer net even wat extra aandacht te besteden aan het up-to-date houden van jouw website. Hierdoor zal jij net dat kleine voorsprongetje hebben op de concurrent, en krijgt de bezoeker een goede eerste indruk van jouw website. Want, laten we eerlijk zijn, het oog wil ook wat!

Seizoensgebonden marketing

Nederland kent vele speciale feest- en thema dagen. Als bedrijf is het dan ook noodzakelijk om bij te blijven en hier op de juiste manier op in te spelen. Tijdens kerst, Pasen en Vader- en Moederdag vliegen de aanbiedingen en speciale acties je vaak om de oren. Maar, hoe kun jij hier het beste op inspelen? Wij zetten een paar tips voor je op een rijtje!

Relevantie

Het is allereerst belangrijk om na te gaan welke dagen relevant zijn voor jouw bedrijf. Voor een speelgoedwinkel zal het meer vanzelfsprekend zijn om rond Sinterklaas speciale acties of promoties te uiten, terwijl voor een kledingwinkel Black Friday dé dag is om extra onder de aandacht te zijn. Daarnaast is het ook belangrijk om jouw doelgroep te analyseren, zodat je jouw acties juist kunt opzetten en targetten.

Sfeer van de website

Als we denken aan seizoensgebonden marketing denken we al snel aan de vier seizoenen: winter, herfst, lente en zomer. Geef jouw website daarom tijdens de winter net even die extra warme uitstraling, en kies in de zomer voor een frisse en zonnige website. Hierbij zijn afbeeldingen erg van belang, want sfeerbeelden geven vaak een goede eerste indruk van een bedrijf of winkel. Een headervideo is hier een goed voorbeeld van. Middels een headervideo kun je verschillende sfeerbeelden delen met jouw potentiële klanten. Zo krijgen ze direct een goed beeld van jouw organisatie. Video is een erg populaire trend, dus met deze enkele aanpassing speel je op diverse trends in!

Zoekgedrag

Volgens Google zijn Nederlanders echte kerstliefhebbers. De afgelopen jaren zijn het aantal zoekopdrachten voor kerst “ideeën” met maar liefst 47% gegroeid. Op dit gebied liggen dus veel kansen waar jij als bedrijf op kunt inspelen. Dit kan je doen door speciaal gerelateerde zoekopdrachten zoals “kerstinspiratie” of “uiteten tijdens kerst” te verwerken in verschillende blogs of landingspagina’s. Maar, ook de betaalde advertentiekanalen zijn hier uiterst voor geschikt. Denk hierbij aan social, display, video of SEA-campagnes.

Overtuigd? 

Kan jij ook niet wachten om jouw website helemaal te restylen en in te spelen op de komende feestdagen? Wij zetten het liefst de kerstboom direct op! Benieuwd hoe wij deze technieken toepassen voor onze klanten? Bekijk dan de website van More-Itz waarbij wij in de headervideo de helft van het jaar winterse sferen toepassen, en de andere helft van het jaar juist zomerse beelden.

Zie jij het toch niet helemaal zitten om al deze stappen zelf uit te voeren tijdens deze drukke en hectische periode? Dat begrijpen wij maar al te goed. Wij helpen jou graag! Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op of plan een afspraak in om alle mogelijkheden met ons door te nemen.