Gratis website check

Speel met jouw website in op de actualiteit tijdens de feestdagen!

De feestdagen zijn voor vele bedrijven belangrijke dagen waar voorafgaand een hoop stress en werk bij komt kijken. Denk hierbij aan de vele cadeaus die op het laatste moment nog even in huis gehaald moeten worden, of het kappersbezoek dat echt niet uitgesteld kan worden. Om nog maar niet te beginnen over de vele restaurants waarbij de reserveringen al binnenstromen voordat het programma voor deze dagen überhaupt bekend is.

Al deze extra reserveringen, orders en afspraken zullen in vele gevallen via een kwalitatieve website worden binnen gehaald. Daarom is het belangrijk om als ondernemer net even wat extra aandacht te besteden aan het up-to-date houden van jouw website. Hierdoor zal jij net dat kleine voorsprongetje hebben op de concurrent, en krijgt de bezoeker een goede eerste indruk van jouw website. Want, laten we eerlijk zijn, het oog wilt ook wat!

Seizoensgebonden marketing

Nederland kent vele speciale feest- en thema dagen. Als bedrijf is het dan ook onmogelijk om achter te blijven en ontzettend belangrijk om hier op de juiste manier op in te spelen. Tijdens kerst, Pasen, en Vader- en Moederdag vliegen de vele aanbiedingen en speciale acties je vaak om de oren. Maar, hoe kun jij hier het beste op inspelen? Wij zetten een paar tips voor je op een rijtje!

Relevantie

Het is allereerst belangrijk om na te gaan welke dagen relevant zijn voor jouw bedrijf. Voor een speelgoedwinkel zal het meer vanzelfsprekend zijn om rond Sinterklaas speciale acties of promoties te uiten. Terwijl voor een kledingwinkel Black Friday dé dag is om extra onder de aandacht te zijn. Daarnaast is het ook belangrijk om jouw doelgroep te analyseren, zodat je jouw acties juist kunt opzetten en targetten.

Sfeer van de website

Als we denken aan seizoensgebonden marketing denken we al snel aan de vier seizoenen: winter, herfst, lente en zomer. Geef jouw website daarom tijdens de winter net even die extra warme uitstraling, en kies in de zomer voor een frisse en zonnige website. Hierbij zijn afbeeldingen erg van belang. Want, sfeerbeelden geven vaak een goede eerste indruk van een bedrijf of winkel. Een headervideo is hier een goed voorbeeld van. Middels een headervideo kun je verschillende sfeerbeelden delen met jouw potentiele klanten. Zo krijgen ze direct een goed beeld van jouw organisatie. Video is tegenwoordig een erg populaire trend, dus met deze enkele aanpassing speel je op diverse trends in!

Zoekgedrag

Volgens Google zijn Nederlanders echte kerst-liefhebbers. De afgelopen jaren zijn het aantal zoekopdrachten voor kerst “ideeën” met maar liefst 47% gegroeid. Op dit gebied liggen dus vele kansen waar jij als bedrijf op kunt inspelen. Dit kan je doen door speciaal gerelateerde zoekopdrachten zoals “kerstinspiratie” of “uiteten tijdens kerst” te verwerken in verschillende blogs of landingspagina’s. Maar, ook de betaalde advertentiekanalen zijn hier uiterst voor geschikt. Denk hierbij aan Social, display, video of SEA-campagnes.

Overtuigd? 

Kan jij ook niet wachten om jouw website helemaal te restylen en in te spelen op de komende feestdagen? Wij in ieder geval niet, en zetten het liefst de kerstboom direct op! Benieuwd hoe wij deze technieken toepassen voor onze klanten? Bekijk dan de website van More-Itz waarbij wij in de headervideo de winterse sferen hebben laten terugkomen.

Zie jij het toch niet helemaal zitten om al deze stappen zelf uit te voeren tijdens deze drukke en hectische periode? Dat begrijpen wij maar al te goed. Wij helpen jou graag! Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op of plan een afspraak in om alle mogelijkheden met ons door te nemen.

Videomarketing | Branding door middel van video

Je kunt er tegenwoordig niet meer om heen, overal waar we kijken komen...

Bekijk snel!

Overzicht

Ga terug naar het overzicht

Bekijk overzicht

Onze voornemens voor 2020 met een knipoog naar onze klanten 😉

Wij zijn ontzettend blij dat wij in 2019...

Bekijk snel!