Nee, we bedoelen niet Bert van Bert en Ernie uit Sesamstraat. Het gaat in dit geval over de recente Google update die nog weleens voor veranderingen zou kunnen zorgen binnen de onlinemarketingwereld. Want scoren in Google willen we natuurlijk allemaal, of het nu gaat om de organische resultaten of om de betaalde resultaten. Een hoge positie in Google zorgt voor meer verkeer naar de website, wat in veel gevallen bijdraagt aan meer conversies en/of aankopen. Om deze hoge posities binnen Google te verkrijgen of te behouden is het belangrijk de huidige trends en ontwikkelingen op het gebied van Search Engine Optimisation goed in de gaten te houden. Lees vooral verder als jij ook hoger wilt gaan scoren binnen Google en benieuwd bent naar de nieuwe algoritme-update Bert.

Waarom is deze update zo belangrijk?

Deze belangrijke update is eind oktober bekend gemaakt door Google en is de grootste algoritme-update van de afgelopen vijf jaar. De update zal zeker consequenties hebben voor 10% van de zoekopdrachten. Vooral de ingewikkelde zoekopdrachten waar veel content aan te pas komt zullen door deze update worden beïnvloed. Voor marketeers die veel bezig zijn met het schrijven van content is het dus belangrijk om de Bert update in de gaten te houden. Google wil met deze update bereiken dat het gebruik van de zoekmachine steeds gemakkelijker wordt voor de consument. Hoewel de update op dit moment alleen nog maar is uitgerold in Amerika en Engeland, zal deze binnenkort ook naar Nederland komen. Het is nog niet precies bekend wanneer, maar door het vroegtijdig aankondigen van deze update kunnen bedrijven hier alvast op inspelen. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

Google update bert

Hoe kan jij inspelen op deze update?

Bij deze update geeft Google aan dat zij de context van teksten beter zal kunnen begrijpen en hierdoor bij verschillende zoekopdrachten betere en nuttigere resultaten kunnen tonen. De update is logisch te verklaren aangezien steeds meer mensen gebruik gaan maken van voice search, waarbij steeds langere zoektermen worden gebruikt. Het is dus belangrijk om tijdens het schrijven van teksten rekening te houden met het antwoord op de vraag. De content moet relevant zijn en toegevoegde waarde bevatten. Goede en natuurlijke teksten zullen dus hoger gaan ranken dan geautomatiseerde en gekopieerde teksten. Zorg daarom dat je teksten schrijft voor mensen en niet voor zoekmachines, dus houd rekening met het geven van antwoord op een vraag met unieke content. Ook een duidelijke structuur geeft de spiders van Google meer de mogelijkheid om in kaart te brengen waar de site over gaat. Daarnaast blijven de huidige SEO punten zoals de snelheid van de website en de linkstructuur erg van belang.

Wij helpen jou graag!

Gaat jouw SEO-hart ook sneller kloppen na de bekendmaking van deze nieuwe Google update? Bij ons in ieder geval wel. Wij vertellen je graag alles over de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot onze werkzaamheden. Wil jij hier alles over weten? Dan gaan we graag met jou in gesprek. Kom gezellig bij ons lang op kantoor voor een Rotterdams bakkie koffie. Neem contact met ons op voor het inplannen van een afspraak.