Gratis website check

10 onmisbare elementen voor een goede homepagina



Een goede homepagina is essentieel voor een effectieve website. Het is dé plek waar je de potentiele klant ontvangt, de eerste indruk kan achterlaten en dé plek waar je de bezoeker moet overtuigen. In deze blog laten we 10 elementen zien die onmisbaar zijn voor een goede homepagina, om te voorkomen dat bezoekers bij binnenkomst afhaken.



1. Kop

Binnen een paar seconden moet het voor de bezoekers duidelijk zijn wat de website te bieden heeft. Houdt de kop op de website daarom duidelijk en simpel.


2. Sub-kop

De sub-kop moet een korte beschrijving geven over wat voor product of dienst je aanbiedt. Ook kan het hier effectief zijn om je te focussen op een pijnpunt die jou product of dienst oplost.


3. Call-to-actions

Elke homepagina heeft natuurlijk een doel. Daarom is het essentieel om meerdere CTA-teksten op de homepagina te plaatsen die naar het doel op de website leiden. Het is belangrijk om de CTA-teksten opvallend te maken door ze bijvoorbeeld een opvallende kleur te geven of door hem prominent op de website te plaatsen.


4. Afbeeldingen

Mensen zijn visueel ingesteld. Zorg daarom dat je afbeeldingen gebruikt die overeenkomen met jouw product of dienst en die vallen binnen je huisstijl. Daarbij kunnen afbeeldingen met emotie en actie extra effectief zijn. Het gebruik van stockfoto’s wordt hierbij sterk afgeraden.


5. Voordelen

Websitebezoekers willen zo snel mogelijk weten welke voordelen jouw product of dienst heeft. Beschrijf daarom niet alleen ‘wat’, maar ook ‘waarom’!


6. Sociale bewijskracht

Om vertrouwen te winnen en de websitebezoeker te triggeren kan sociale bewijskracht effectief zijn. Plaats bijvoorbeeld recensies of korte citaten van klanten.


7. Navigatie

Een goede navigatie op de website kan verschil maken tussen een hoge bouncepercentage of een conversies. Zorg voor een duidelijke navigatiemenu en een duidelijke structuur op de website.


8. Sub-CTA

Plaats secundaire CTA’s op de website voor bezoekers die niet gelijk geïnteresseerd zijn in je primaire product op de website. Op deze manier vergroot je de conversiemogelijkheden.


9. Informatie pagina

Niet iedereen op de website is gelijk bereid om je product/dienst te kopen. Voor de mensen die opzoek zijn naar informatie is het daarom effectief om een informatiepagina aan te maken. Dit houdt de bezoekers langer op de pagina en vergroot de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van uw product/dienst.


10. Prijzen en erkenning

Naast reviews en citaten van klanten kunnen prijzen en erkenning ook effectief werken om het vertrouwen van de bezoeker te winnen. Laat de website bezoeker weten wat je hebt bereikt!



With these 10 elements, you'll leave a stunning impression on the website visitor. Do you have any questions or comments? Or maybe you need help optimizing your homepage?

Feel free to contact us. Our specialists will be happy to help you!

Google Beoordelingen | Hoe krijg ik sterren in Google?

Shooting for the stars… Niet...

Bekijk snel!

Overzicht

Ga terug naar het overzicht

Bekijk overzicht

Google Beoordelingen | Hoe krijg ik sterren in Google?

Shooting for the stars… Niet...

Bekijk snel!