Huisstijl en Logo ontwerpen

Herkenbaarheid met een professionele uitstraling

Voor de herkenbaarheid van je merk is het belangrijk dat meerdere elementen overal terug komen. Dit kunnen bijvoorbeeld kleuren, het logo of bepaalde woorden zijn. Hiermee bouw je herkenbaarheid op. Of anders gezegd: de visuele identiteit van je merk. Dit wordt uitgevoerd door het ontwerpen van een huisstijl.

In overleg

Je huisstijl moet uiteraard ook aansluiten bij je bedrijfsvoering en logo. Het is belangrijk dat alle aspecten van jouw bedrijf hetzelfde uitstralen en aansprekend zijn voor jouw doelgroep. Bij het ontwerpen van een nieuwe huisstijl nemen we het huidige logo of het logo dat wij hebben ontworpen mee. Wij luisteren graag naar jouw wensen voor de huisstijl en adviseren jou welke kleuren je goed kunt gebruiken. Het is uiteindelijk belangrijk dat de visie en missie van het bedrijf worden uitgedragen naar de doelgroep. Met een professionele uitstraling realiseren we dit.

Huisstijl toepassingen

Huisstijl is een ontzettend breed begrip; het is de visuele identiteit van het bedrijf. De huisstijl kan in veel (marketing) uitingen worden doorgevoerd zodat deze bij elkaar passen. Het is de manier van communiceren met jouw (potentiële) klanten. Zo kunnen wij jouw huisstijl toepassen op:

  • visitekaartjes
  • briefpapier en enveloppen
  • offertes en facturen
  • website
  • presentaties
  • bedrijfskleding
  • bedrijfsauto

 Ook een logo nodig? Lees hieronder verder!

Logo ontwerpen

Naast een product, dienst of bedrijfsnaam is het belangrijk om een herkenbaar en complementair logo te hebben. Maar hoe verzin je dat? Welke kleuren passen bij mijn bedrijf? Hoe maak ik dat dan ook echt? Onze afdeling met grafisch vormgevers neemt dit graag voor jou uit handen.

Je kunt een logo gebruiken om in één blik je merk weer te geven. Het is een symbool voor je merkwaardes dat mensen makkelijk onthouden. Door je logo op alle uitingen te zetten, bijvoorbeeld op producten, folders en de website, herkennen mensen snel om welk merk dit gaat. Een logo is dan ook zeer belangrijk en moet representatief zijn voor de business en waardes van dit merk. Dit geldt voor alle soorten en maten van bedrijven.

Logo laten maken

Wij ontwerpen met plezier het logo van jouw bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld ook gaan om slechts een vernieuwde versie van het huidige logo. We letten er goed op dat het logo past bij de uitstraling van je bedrijf en dat het zeer aansprekend is voor jouw doelgroep.

Onze grafisch vormgevers letten daarbij op het belang van de marketingtechnische aspecten van het logo, want het moet jouw bedrijf uiteraard wel professioneel representeren. Is het speels of juist super strak? Kleurrijk of zwart wit? Met of zonder tekst? In dit gehele proces nemen we de wensen van jou als klant als uitgangspunt.

Wij ontwerpen een logo dat bij jouw bedrijf past en bij de producten en/of diensten die jouw bedrijf aanbiedt.

Belang van een logo

Een logo kan de doorslag geven tussen het wel of niet inhuren van een bedrijf. Als iemand bijvoorbeeld twee websites ziet, en eentje heeft een professioneler logo dan de ander, is de kans groot dat de klant voor het bedrijf met het mooiste logo gaat. Een mooi logo geeft vertrouwen en straalt professionaliteit en een duidelijk identiteit uit. Geef je merkimago een boost en investeer in een mooi logo.

Benieuwd wat wij nog meer voor jou kunnen betekenen? Bekijk hier onze andere expertises.