Herkenning door een uniform uiterlijk

Branding

Merken doen er alles aan om zichzelf goed te positioneren. Een belangrijk deel daarvan is branding. Dit is de kunst van het benoemen en herhalen van het merk. Deze vorm van marketing is niet zozeer bedoeld om het publiek aan te zetten tot specifieke actie maar meer om brand value op te bouwen en andere marketingactiviteiten te ondersteunen. In de breedste zin van het woord kan branding worden beschouwd als alle activiteiten en contacten met klanten. Elke vorm van interactie met klanten en het publiek bepalen immers de perceptie van het merk. Dus ook de ervaring bij producten en dienstverlening zelf is bepalend voor het gevoel dat een product of merk oproept.

Maar hoe ziet dit er in de praktijk uit? Hoe vertaal je jouw boodschap en visie naar concrete uitingen? Hoe benoem en herhaal je een merk? Daar zijn heel veel verschillende manieren voor.

Denk bijvoorbeeld aan het zichtbaar maken van je logo of merknaam. Het ontwerpen van posters, jouw uitingen op social media, of het design van een banner of spandoek. Branding is vooral bedoeld om, in lijn met je huisstijl, je merk waardevol over te brengen en een imago op te bouwen.

Wat als key voor branding wordt gezien is herkenning. Uniforme uitingen met een uniform uiterlijk. Branding is dan ook iets waar onze ontwerpers constant mee bezig zijn. Branding wordt gerealiseerd in alle uitingen, activiteiten en contacten met klanten.

Zodra mensen een merk herkennen zonder het logo te zien en uniformiteit ervaren in alle uitingen is de branding strategie succesvol ontworpen.

Branding volledig in jouw huisstijl 

Het eerste waar je nu wellicht aan dacht is het logo. Een logo is inderdaad heel erg belangrijk voor branding. Dit kan geplaatst worden op vrijwel alle uitingen, zoals reclames, geprint op pennen of kleding en geplaatst op alle pagina’s van de website. Wij ontwerpen met plezier een logo voor jouw bedrijf.

Het is echter zeer belangrijk om je bij het designen van je branding, niet te beperken tot alleen het logo. Naast het logo is de huisstijl zeer belangrijk. Wij laten de huisstijl aansluiten op de merkwaarden, de doelgroep en uiteraard het logo. Dit houdt bijvoorbeeld de vormgeving van de website in, ontwerp van flyers en ander drukwerk, de mailhandtekening of bedrijfskleding. Lees op de aparte pagina meer over het laten ontwerpen van een huisstijl.

Branding is een zeer belangrijk onderdeel van marketing en wij denken graag mee over de manier waarop jij je merk kunt branden. Wij adviseren en creëren herkenning door designs te ontwikkelen die afgestemd zijn op jouw wensen.