Gratis website check

Google Beoordelingen | Hoe krijg ik sterren in Google?

Shooting for the stars… Niet letterlijk natuurlijk, we zijn immers geen astronauten. Maar die geelgoude sterren van de Google Beoordelingen in de zoekmachineresultaten, dat is wel waar we ons best voor doen! Je ziet ze zelf vast weleens voorbijkomen als je aan het Googlen bent: onder de URL zie je dan een vijftal sterren staan die de gemiddelde rating van het betreffende bedrijf laten zien. Misschien ben je je er niet bewust van, maar deze sterren proberen je aandacht te trekken. En met succes, want over het algemeen klikken mensen sneller op een zoekresultaat met een goede ranking in gouden sterren eronder.

De relevantie van Google Beoordelingen in de zoekresultaten

Maar waarom zijn deze sterren dan zo belangrijk? Nou kijk, zoals we net al aangaven klikken mensen sneller op een zoekresultaat met rating. Een goede rating geeft mensen gelijk al een beeld van een bedrijf. De sterren rating kan dus voor vertrouwen zorgen, mits deze hoog is en er voldoende reviews geplaatst zijn. Als er maar één keer een review is geplaats van vijf sterren komt die rating natuurlijk niet zo representatief over, toch?

Naast dat de goudkleurige vrienden in de zoekresultaten vertrouwen wekken, bieden ze nog meer voordelen voor een bedrijf. Yes, dat hoor je goed, nog meer pluspunten! Wanneer mensen namelijk vaker op het betreffende zoekresultaat klikken, gaat het click-through ratio omhoog. Het wattes? Het click-through ratio, ja. Dit is het percentage van het aantal clicks op jouw website in vergelijking met andere websites op dat betreffende zoekwoord. Oftewel, doordat er meer op jouw website geklikt wordt, zal Google merken dat jouw website relevanter gevonden wordt ten opzichte van andere websites. En dat is wat je wilt, want uiteindelijk zal jouw website daardoor hoger in de zoekresultaten eindigen.

google beoordelingen

Hoe krijg ik die sterren dan?

Nu je weet waarom de sterren van de Google Beoordelingen zo belangrijk zijn, vraag je je vast af hoe jij ook sterren in de zoekresultaten kunt krijgen. Allereerst is het belangrijk om te weten dat er twee verschillende soorten sterren zijn. Je hebt namelijk de rich snippets en de Google Seller Rating. De eerste worden getoond in de organische zoekresultaten en zijn dus gratis. De Google Seller Rating wordt bij betaalde resultaten getoond, de Google Ads en Google Shopping dus.    

Om de Google sterren te kunnen krijgen, is het natuurlijk belangrijk dat je reviews verzamelt. Dit kan met reviewsites zoals TrustPilot, Kiyoh en The Feedback Company. Om de sterren zichtbaar te maken in de organische zoekresultaten, dus voor een rich snippet, moeten er stukjes code toegevoegd worden aan de website. Deze stukjes code brengen structuur aan en worden daarom ook wel ‘structured data’ genoemd. Hierdoor kan Google gemakkelijk informatie vinden op een website, zoals producten, prijzen, bedrijfsinformatie en sterren natuurlijk.

Voor de Google Seller Rating zijn er wat meer eisen. Allereerst moeten er advertenties geplaatst worden via Google Ads of Google Shopping. Ook moet je een hoop unieke reviews verzameld hebben in het afgelopen jaar: 100 beoordelingen is de norm. En dan is het ook belangrijk dat de reviews niet in de afgelopen 4 weken verkregen zijn, anders indexeert Google ze misschien niet. Ook moet je gemiddelde beoordeling meer dan 3,5 van 5 sterren zijn.

Natuurlijk zijn er nog meer dingen die bij het toevoegen van Review sterren komen kijken. Daar vertellen wij je graag meer over! Ook kunnen wij ervoor zorgen dat jouw website voorzien wordt van structured data, zodat iedereen kan zien hoe goed jouw bedrijf het doet.

Is jouw interesse gewekt? Neem dan contact met ons op of kom langs om de mogelijkheden te bespreken.

 

De grootste Google update in tijden: Bert

Nee, we bedoelen niet Bert van Bert en Ernie...

Bekijk snel!

Overzicht

Ga terug naar het overzicht

Bekijk overzicht

Voice Search | Hoe kan ik inspelen op deze trend?

Hey Google, wat voor weer wordt het vandaag?...

Bekijk snel!